SD vill dra in bidrag till odemokratiska ABF

DEMOKRATI. För några dagar sedan skrev vi om att ABF Skåne fyller 100 år och för att fira detta ville man hyra Folkets park i Knislinge. När man på ABF fick veta att SD tidigare hyrt parken så backade man ur. Nu går medlemsorganisationen för Folkets park i Sverige ut och uppmanar sina medlemmar att inte hyra ut sina parker till SD.

Nu vill Sverigedemokraterna i Skåne att ABF får en varning eller till och med indragna bidrag – Det handlar om respekten för demokrati, säger Therese Borg gruppledare för SD i kulturnämnden i Region Skåne, skriver Expressen.

Knislinge Folkets hus och parkförening är medlem i riksorganisationen ”Folkets hus och parker”. De har en policy gällande uthyrningar och avråder medlemmar från att hyra ut till SD, då de menar att de går emot deras värdegrund. ABF Skåne menar att de backade på grund av den policyn.

SD menar att ABF Skånes agerande är odemokratiskt och kallar det diskriminering. – Det blir dubbelmoral när man finansierar sin verksamhet med bidrag från det offentliga, som även är skatter från sverigedemokraters löner. Men sedan kan man inte hyra samma lokal som SD tidigare hyrt. Det handlar om respekten för demokrati. Alla måste få ha sin åsikt eftersom alla finansierar det här, säger Therese Borg.

Therese Borg kallar det att ABF Skåne utsatt föreningen i Knislinge för ”en form av ekonomisk sanktion” och menar att de på så sätt försökt få föreningen att exkludera SD.

– Det sägs mellan raderna ”ni ska inte hyra ut till Sverigedemokraterna för då kommer inte vi hyra av er”, säger Therese Borg.

-Pettersson menar att riksorganisationen ”Folkets hus och parker” samt alla deras medlemmar inte ska ha ett öre i bidrag så länge man avråder från att hyra ut till Sverigedemokraterna och ABF kan socialdemokraterna finansiera om de vill ha det kvar…

Man kan inte kalla sig folkrörelse när man utesluter en fjärdedel av folket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SD vill dra in bidrag till odemokratiska ABF

  1. Att fattigpensionärernas skara ökar och fler får bo på gatan,
    Det är väl inget som stör dessa hycklares värdegrund?

    Dom har hållit på med detta satans trams i minst 10 år
    men det begriper inte dom obildades förbund att det blir
    en rekyl.Fråga fackförbunden annars!

  2. Inte nog med att ABF får multum i statsbidrag som de sen förmedlar vidare till i många fall rena hittepåkurserna, så utnyttjas detta för extrapengar till landets alla invandrarföreningar som ofta är en hemlig och olaglig spelklubb med alkoholservering.
    Många av Malmös olagliga nattklubbar står sig gott på bidragen från ABF.
    Islamistföreningarna får skattepengar från minst tre håll, kommunen, ABF, Ibn Rushd och vi i sin tur är de som tvingas står för frikostigheten.

  3. Jag föreslår att de pengar som jag betalar i skatt så skall vartenda öre gå till äldreomsorgen.

  4. Att Arbetarnas Bildnings Förbund har sjunkit så djupt är häpnadsväckande för att inte skriva förskräckligt. De skiljer ut oss som inte har samma uppfattning som dem, det är obeskrivligt illa och har inget med demokrati att skaffa.


  5. …så länge en del av folket (3/4 delar) bestå av hjärntvättade
    individer med ärthjärnor vilka fullkomligt gottar sig och älska
    politisk korruption…så länge denna korkskallighet varar så
    får den mindre skara vilka har ”huvudet på skaft” finna sig
    uti att vara mobbningsoffer…saktliga tycks nu ärthjärnorna
    vakna, men det går förbannat trögt…som alltid för amöbor

  6. Mycket bra förslag. Det finns säkert fler odemokratiska föreningar som också borde bli av med bidragen. 😃😃

Kommentera