Iransk minister lovade att allt var under kontroll, var själv smittad


SJUKDOM. En lokalpolitiker, Ahmad Amirabadi Farahani, i den iranska staden Qom anklagar landets regering för att ljuga och försöka dölja coronavirusets omfattning i området. Det uppger den halvofficiella nyhetsbyrån ISNA, som har starka band till politiska reformister i landet, rapporterar flera internationella medier.

Staden Qoms läge i Iran

Enligt officiella siffror har 12 personer i Iran dött efter att ha smittats av coronaviruset. Men enligt ISNA:s uppgifter rör det sig om minst 50 personer bara i staden Qom.

Irans biträdande hälsominister Iraj Harirchi stod igår i TV och tillbakavisade uppgifterna och säger att det inte är passande att försöka komma med politiska utspel kring virussjukdomen.

Idag visar det sig att hälsominister Iraj Harirchi själv är smittad.

-Pettersson säger att var inte oroliga, regeringen har lovat att allt är under kontroll, att beredskapen är god och att vi har världens bästa sjukvård. Räcker inte det så är det tryggt att veta att chefen för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap heter Dan Eliasson, har ni förresten hört Eliassons enorma mognad och talang, när han spelade i Bad Boo Band som sjöng ”Knulla i Bangkok” år 1979, lyssna nedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Iransk minister lovade att allt var under kontroll, var själv smittad

 • Kenth Andersson

  Och i Sverige är enligt folkhälsoministern berdskapen mot Coronaviruset god !
  1939 när Andra världskriget bröt ut sa Statminister Per-Albin Hansson att Sveriges beredskap var mycket god.
  1939 vet man att Per-Albin Hansson ljög för det svenska folket.

  Gilla

 • Katten

  Qom är ju mullornas centrum vilket innebär att övriga befolkningen har en chans få det bättre när det klingar av

  Gillad av 1 person

 • ståfräs

  Snart slår Corona till i Sverige också, felet är då ”Svenskarnas ökande resande”, mao det har ingenting med att invandrare reser ”hem” på semester.
  Bara hoppas att hela regeringen stryker med.

  Gilla

 • gamgubben

  Kan inte förstå problemet, gå till Mosken be en bön, och har du varit trogen din gud så blir du inte sjuk. Hur svårt kan det vara?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: