Södersjukhuset går upp i stabsläge på grund av platsbrist


SJUKVÅRD. Södersjukhuset i Stockholm går upp i stabsläge på grund av vårdplatsbrist, skriver Svenska Dagbladet, bakom betalvägg. Sjukhusets presstjänst bekräftar läget för tidningen.

– Patienter ligger och skriker. Det ser ut som en krigszon, säger en sjuksköterska till SvD.

Aida Hadzialic (S), oppositionsråd i region Stockholm är kritisk. ”Nu händer det igen. Sjukhusen i Stockholm behöver fler vårdplatser och anställda, inte färre”, skriver hon på Twitter efter beskedet om sjukhuset.

ST-läkaren Laura Eklinder som startat Stockholms sjukvårdsupprop jobbar på akuten och säger till DN att de patienter som väntat längst där har väntat i 32 timmar.

-Pettersson antar att det vården behöver är färre patienter, det går inte att fylla på med fler varje år utan konsekvenstänk och det gäller inte bara vården.

För några år sedan skrev jag till Landstingen i Stockholm och Södermanland som skröt över att över 20 procent av de anställda hade utländsk bakgrund och frågade om hur stor del av patienterna som var invandrare och vad vinsten blev. Svaren uteblev.

 

Södersjukhuset Fotogruppen. CC Licens

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Södersjukhuset går upp i stabsläge på grund av platsbrist

 • Kenth Andersson

  Ännu ett exempel på svensk s.k välfärd anno 2020 men nu har ju oppositionen varit duktig och slår sig för bröstet V, M, KD har med stöd av SD skickat med några extra miljarder till den s.k välfärden så nu löser sig väl alla problem !
  Vad dessa extra miljarder exakt ska gå till förtäljer som vanligt inte historien, när kommunchefer och andra redan välgödda inom kommunerna fått ta del av dessa extra pengar till sina redan höga löner och andra förmåner så kanske det blir några kronor över till något annat.
  Som vanligt bara ett hycklande politiskt spel.
  Det lär behövas åtskilliga extra miljarder till notan för den framtida svenska välfärden som mytomaniska verklighetsfrämmande och välgödda politiker alltid tjatar om och är så stolta över.

  Gilla

 • volse

  Folkförrädarna på Rosenbad och andra parasitsvin har fina gräddfiler på Ersta sjukhus och Sofiahemmet.

  Gilla

 • G Nordström

  När blir det revolution? Finns här några som har kontakter inom armen?
  Hur ska vi kunna samlas i något gemensamt?
  Det är inte mycket bättre på andra sjukhus. Stora resurser läggs på vakter och annat som inte hör hemma på ett sjukhus.

  Gilla

 • turrim

  En helt vanlig söndag utan katastrofer så klarar inte Sveriges huvudstad att ta hand om dem som råkar bli sjuka. Samtidigt så skänker regeringen tre miljarder kronor till EU för att slippa sälja utsläppsrätter.

  De som lider på akuten och deras anförvanter har nog svårt att förstå regeringens beslut. De miljarderna hade räckt till många vårdplatser och att slippa avskeda personal.

  Hyckleriet är särskilt stort när statsministern nyligen sa i Bryssel, att min prioritet är Sverige och inte EU. Han är aldrig trovärdig.

  Gilla

 • Billy Boy

  Dessa problem med den havererade sjukvården vill naturligtvis Stefan Löfven (S) sannolikt skylla på …

  Bildkälla: guuran.wordpress,com

  … d v s avskaffandet av värnskatten för de med de allra högsta inkomsterna i Sverige (inkl Löfven själv) som JÖK-partierna S+MP+C+L kom överens om i 73-punktsavtalet.

  D v s samma fenomen (Alliansens skattesänkningar tidigare) som Stefan Löfven hävdade var orsaken till invandrarungdomarnas vidriga rån och förnedring av svenska ungdomsoffer på senare tid i s k utsatta områden.

  Gilla

 • ossie

  Man hoppas att nån hög politiker hamnar där.

  Gilla

 • gamgubben

  Det går som en gör. Tror faktiskt att Regering och Riksdag oftast tar ett beslut utan att tänka efter före. Var det någon andra än SD ifrågasatte antalet asylsökanden vi kunde ta emot? Svaret måste bli, det tror jag ej.
  Var ska vi placera alla dessa och de som dyker upp, som anhöriga.

  Nej det var bara ”öppna era hjärtan” och annat dravel som fick sägas. Hur påverkas bostadsmarknaden, kommunikationerna, sjukvården och äldrevården för att ta några exempel.

  Det talades bara om att vi måste bli flera för att klara välfärden. Och hur blev det med välfärden för alla våldtagna, rånade och våra svenska oskyldiga flickor och pojkar. Ja nu har vi delfacit och det lovar inget gott.
  De politiker som såg till att detta hände, har inte kurage nog att säga förlåt. Det enda de säger är att ”vi såg inte det här skulle hända” De är hela bunten som de tre aporna ”inte se, höra och tala.” Nej där har jag fel, våra PK-politiker är oerhört duktiga på att prata utan att säga något.

  Gilla

  • Grune

   Jag hoppas av hela mitt hjärta att några stycken av regeringen blir utsatta för det grova våld som dom har importerat hit.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  SÖS skickar SOS. Till han som inte ser saker komma.

  Gilla

  • Scared

   Skoglund, vad skall man göra? Våra läkare och sköterskor tjänar bra. Höja lönerna ännu mer?
   Skall en sköterska ha 5 gånger min pension i lön. Skall en läkare ha ha mellan 7 och 10 gånger min lön. Vi som jobbat i över 50 år, skall vi som betalat deras utbildning genom våra skatter, skall vi betala ännu mer för att de skall jobba. Ja, då svälter vi medan dom lever livet i Sverige och Florida.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Hej , ”Rädd”……..

    Detta är ju en politisk fråga som har gått snett, liksom många andra stora politiska beslut, som har tagits under 2000-talet.

    I grunden har majoriteten av väljare ”valt fel” företrädare eller trott att man skulle få något bättre, av sitt val av parti och politiker. Lite enkelt förklarat.

    Tyvärr har vi i Sverige fått alldeles för många rikspolitiker och partier som tror mer, än de vet. Dessa politiska företrädare beter sig mer som religiösa företrädare, med lite förankring i hur kunskap, fakta och vetenskap styr verkligheten och människors vardagsliv.

    Man kan inte analysera följderna av de beslut man tar och man gör inga korrekta uppföljningar som snabbt, kan rätta till sakerna som går fel. Man saknar baskunskaper i det mest grundläggande, när man går till beslut.

    Man erkänner inte det som blir felaktigt, utan blundar och tror att det ordnar sig ändå. Man gör det mångt och mycket genom att försöka tysta personer, organisationer, partier m.m. Genom kränkningar, lögner och mobilisering av social medier, samt med stor hjälp av en del av svensk media. Tyvärr.

    Man hindrar debatten och ifrågasättandet av följderna av de stora politiska beslut som har tagits under många år. För att skydda sig själva och den maktposition man besitter.

    Detta tystande planterar man ut på många sätt, i många olika organisationer och tystar människor uppifrån och ner.

    Människor som faktiskt ser hur problemen uppstår, av dåligt fattade politiska beslut. Som även ser bättre lösningar, till gagn för alla. Människor som faktiskt gör skillnad till det bättre.

    Vilka stora beslut som har gått galet under de senaste mandatperioderna och som påverkar samhället idag. Det kan du nog räkna ut själv.

    Gilla

 • Billy Boy

  Kanske Stefan Löfven (S) vid operationsbordet inbillar sig kapabel att lyfta svensk sjukvård upp till den världsklass han själv, Annika Strandhäll och Lena Hallengren ofta pratat om?

  Löfven lovade: Mer personal till vården (Publicerades 26 februari 2018)

  Bildkälla: Sveriges Radio Foto: Christine Olsson/TT

  Läs mer och lyssna till reportage på länken nedan:

  https://sverigesradio.se/artikel/6894788

  Gilla

 • Bajen666

  Jag säger som grodan….detta är oacceptabelt och vi får tillsätta en utredning som blir klar 2025.

  Men vem är egentligen förvånad…släpper man in kleti pch pleti som har IQ 20 och med massiva vårdbehov så går det åt helv*te…enkel mattematik.

  Gilla

 • blabaris

  när hela sverige som är 8 miljoner ska ge vård till 8 miljarder människor…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: