Vill inte hyra för att SD varit där

ABF Skåne fyller 100 år och för att fira detta ville man hyra Folkets park i Knislinge. När man på ABF fick veta att SD tidigare hyrt parken så backade man ur.

Nu går medlemsorganisationen för Folkets park i Sverige ut och uppmanar sina medlemmar att inte hyra ut sina parker till SD.

Hans-Inge Solmeby som är styrelseordförande för Folkets park i Knislinge säger att föreningen är politiskt oberoende, att man sedan länge kapat banden med Socialdemokraterna och att man faktiskt hyr ut till vilka man vill. Många folkparker slåss för sin överlevnad och av den anledningen är ABF:s beslut väldigt olycklig.

ABF Skånes chef, Åse Webeklint, säger sig stå bakom den policy som fattades 2014 och som bl.a. säger ”att medlemmarna inte rekommenderas att hyra ut till ”rasistiska, främlingsfientliga, icke demokratiska och exkluderande rörelser”, eller som vd:n för Folkets hus och parker, Calle Nathansson, uttrycker det. ”Vi har en värdegrund att vi säger nej till organisationer som vi menar inte står för alla människors lika värde, rasister och så vidare”

Expressen

Lek med tanken på att ABF Skåne avbokat Folkets park i Knissling för att Muslimska brödraskapet eller Malmös judiska församling en gång har hyrt området. Kan ni ana reaktionerna?

Socialdemokraterna av idag är ett hycklarnas parti och hyckleriet sträcker sig ända ned i ungdomsförbunden. Alla vet vi att SSU gärna står högst på barrikaderna, där de slår sig för bröstet och utropar sig själva som antirasismens starkaste förkämpar. Samtidigt vet vi alla att SSU har en ingrodd antisemitisk ådra i blodet. Eller när man inom Socialdemokraterna använder orden ”allas lika värde”, samtidigt som man med glädje nekar vissa att vara med i den offentliga debatten. Som i det här fallet från 2002.

En av de som ville stoppa skolorna från att anställa Sverigedemokrater, i det här fallet Richard Jomshof, var Mikael Damberg. Nuvarande minister i Sveriges regering, då ordförande i SSU.

29 thoughts on “Vill inte hyra för att SD varit där

  1. Det kan bli svårt för dom. SD har ju snart varit överallt Men med den inställningen så raderar de ju ut sig själv som tur är för Fascister vill vi inte ha

  2. Enligt JÖKen må vi och våra medlemmar inte beträda den mark där en sverigedemokrat vistats. Ej heller tala med dem ens på avstånd.

  3. ABF Skåne via deras pressansvarige Inge Hjerna säger att det såg en Sverigedemokrat köpa mjölk på ICA så därför vill man inte köpa mjölk.

    Jag säger: detta är långt under sandlådenivån! Herre min skapare alltså!

    • Ja ingen nazistisk sosse får handla på ICA eller någon annan butik knuten till ICA. Det är väl bra för då skaffar vi fram några tusentals lediga jobb till våra underbart goa invandrare när samtliga anställda på ICA får sluta.

  4. Betyder inte ABF arbetarnas bildningsförbund?? Är det
    inte snart dags att hela regeringen plus många från
    kommunalt håll börjar att ta lite kvällskurser på ABF?
    För arbetarna har ju fattat och lämnat (s)krävelpartiet

    ABF kör säkert med trams ordet Alla människors lika värde,
    utom Sverigedemokraters? Väldigt förnuftigt o framgångsrikt?

    • Men ingen människa har väl så högt värde som Stefan Lövén.
      I alla fall om man får tro Stefan Lövén.

  5. Häpnadsväckande !!
    De verkar ha någon slags obotlig fobi.
    Mentalt störda eller indoktrinerade i masspsykos som den kloke skulle kunna utnyttja.
    Sprid nyheten att på de flesta ställen har SD varit på !
    Då kan de ju resa till mellanöstern och hålla till där, och stanna där.
    Lämna tillbaka Sverige till de av oss som fortfarande tror på vårt fosterland.

  6. Att S har blivit fullkomligt vrickade konfirmeras väl tydligt genom att de tror att SD är något liknande coronaviruset.
    Jag skäms för det nuvarande S som inte har ett uns av det gamla S kvar i sina led. En gemensam härdsmälta är vad de råkat ut för.

  7. Vi skriver nu år 2020 och vi har 8 demokratiska partier i riksdagen. Något som ABF Skåne och medlemsorganisationen för Folkets park i Sverige , inte verkar ha förstått eller ens har upptäckt.

    ABF Skåne och Folkets Park medverkar själva till sin egen enfaldighet när man så utstuderat och medvetet kränker människor och organisationer i detta land. På basis av ”hittepå ord” och uttjatade politiska fraser.

    Som inte har någon substans till den verklighet, som råder i det demokratiska Sverige. Där värdighet ska visas mot landets alla medborgare.

    Vart i ABF:s Skånes stadga från 2014. Kan man hitta anledning till att stänga ute SD från att hyra lokaler inom sin verksamhet?

    Fast enfalden inbringar varken människor i gemenskap eller ens i att skapa ett bättre samhälle. Konstigt att ABF Skåne och Folkets park på centralt håll, förhåller sig själva, till det de vill motverka.

    Tyvärr drabbar detta enskilda föreningar som försöker bevara detta kulturella arv. Som jobbar så hårt med att få liv och ekonomi i sin bygd, genom att kunna hyra ut de lokaler man förvaltar i sin verksamhet.

    Att ABF Skåne och Folkets park centralt tillhör, organisationer som väljer ut och pekar på människor, som inte är önskvärda. Tillhör det förflutna .Har de inte förstått det?

  8. Hycklande fjantar är bara förnamnet.Men,lek med tanken att SD vinner nästa val.Antar att då ska det lismas och fjäskas och önskas hjärtligt välkomna överallt.

  9. Skitstövlar som borde lämna Riket nu.
    Det finns en ö som heter Påskön kan vara något för dessa .
    Vad har ni gjort för Sverige som är så bra…
    Titta på hur ni ser ut tårta.cafe.vin.god mat…ni skiter i oss arbetare….tänker bbara på ert välbefinande och ert bidrag från folket
    Skäms på er!
    Men det vet ni inte vad det är.
    Ert jävla valspråk. Vad tog det vägen..
    Alla lika O-värda var de så ni mennade.
    .Ponnsan
    AfS

  10. Är inte detta politisk förföljelse, sådant som diktaturer sysslar med?
    Hallå, opartiska SVT, var är ni? Det här är viktiga nyheter i en demokrati.

  11. Hehe bacillskräck gånger 100…såna jäva tomtar.

    Dagisnivå….eller t om förskolebarn beter sig bättre än så här.

    • De kan gärna anordna sina möten i Wuhang. Jag betalar gärna en del av resor dit.
      The best available hotels & places to stay near Wuhang, China

  12. Jag blir irriterad på att det allt som oftast är det antisemitiska problemen som dras fram när någon eller något ska kritiseras . Åt skogen med semiterna . Vill inte höra talas om deras problem . Rent ut sagt Håll Käft..om det . Tala istället om de problem Röd Makt ställer till för OSS det svenska folket , vi skattebetalare , vi löneslavar , vi fattigpensionärer , vi rånade barn , vi våldtagna kvinnor . Håll käft om semiterna . Se dagens Sverige . Hälsningar Sjöström

  13. De vill gärna ha skattepengar för att driva sin verksamhet. Då får de väl ta konsekvenserna att klara sig utan kryckor.

  14. Jag tycker att abf och andra vänstervridna organisationer i fortsättningen kan hålla sig ute i skogen med sina möten. Deras medlemsantal är ju ändå på kraftig nedgång…..😄😄

  15. Dra in bidrag för alla dessa föreningar som inte följer de demokratiska lagar i Sverige. Hoppas att de stängs allihopa, då de bara sprider kommunistpropaganda.
    ABF är som ”ett h.rhus” dom kämpar mot sitt land. De flesta som jobbar där är rödare än Mao och Stalin.

Kommentera