Regeringen kastar bort 3000 miljoner…

MILJÖ & SKATTER. Sverige släpper ut mindre växthusgaser än den kvot som vi har tilldelats av EU. I stället för att sälja överskottet till andra länder, har regeringen bestämt att utsläppsrätterna ska annulleras enligt ett pressmeddelande

Steget Efter

Regeringen kasserar 11,7 miljoner utsläppsenheter i stället för att sälja dem till andra länder.

– Svenska folkets klimatansträngningar ska inte vara förgäves, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).

-Pettersson säger att marknadsvärdet på dessa utsläppsrätter är svårt att beränkna, men runt 3000 miljoner har nämnts, de pengarna väljer alltså regeringen att kasta bort, i stället för att investera i miljövänlig teknik, skola eller åldringsvård.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Regeringen kastar bort 3000 miljoner…

  1. 3miljarder, vi är rika o har råd…..Att de saknas pengar
    t vård, skola, pensioner, polis etc.Bara höja skatten.
    Arma land.

  2. Tänk om Sverige hade använt pengarna till att ta hit ca 8 % fler ensamkommande (3 miljarder av kostnaden per år för ensamkommande 22 miljarder)

  3. Att Sverige släpper ut mindre växthusgaser beror delvis på vår politik, som gör att företagen lämnar Sverige. Sedan sker tillverkningen i Asien och vi importerar. Men det kommer inte med i statistiken, utan politikerna kan berätta hur duktiga vi varit, (om vi nu ska minska de rena koldioxidutsläppen.)

  4. Sveriges största ”utmaning” under alldeles för många år. Har varit Miljöpartiet på riksnivå. Kan inte ha undgått någon.

    Ett parti som riktiga miljövänner skäms över. När man ser hur de agerar i det stora hela. För att sätta in miljöfrågan som en viktig bit, i hela vårat stora samhällspussel. Man lyckas alltid placera bitarna på fel plats och tvingar in bitarna där de inte passar, eller ens ska vara.

    Miljöpartiet är ett storstadsparti med mycket begränsad trovärdighet och för mycket enfaldig tro. Man klarar inte av att balansera upp alla viktiga samhällsfrågor. Till en välfungerande enhet, till gagn för Sveriges alla medborgare.

  5. Skattebetalarna har mer pengar tycker Isabella Lövin dessutom så är de inte riktiga tillägger hon.

  6. hahaha allt är en stor superbluff
    om något annat land släpper ut mer än lovligt vem rapporterar???
    Hela världen länder är ju inte med, så
    hur funkar det???
    om det så brinner i Australien i tio år till!!
    skall deras utsläpp från fabriker reduceras eller skall de då köpa utsläpps rätter på öppna marknaden, eller finns det en svart marknad.
    Det är gigantisk bluff där redan pengastinna miljardärer sitter och skrattar över att kunna sälja LUFT till andra idioter.
    och Sverige annulerar!!!
    kanske skäms de för alla skolor som går upp i rök?

  7. Tur att Sverige är så rikt. Det behövs inga extra pengar till sjukvård, åldringsvård, skola…
    Typiskt mp som lever i sin lilla bubbla. Leker med skattebetalarnas pengar. Svenska folkets klimatansträngningar ska inte vara förgäves. Ha! Vilket dj-a skitsnack.

Kommentera