Granskning av Fredrik Reinfeldts affärer med Kina

INRIKES. Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt har, sedan han lämnade politiken, ägnar sig år en hel del affärsverksamhet som inkluderar samarbete med den kinesiska regimen.

Redan för ganska precis ett år sedan, när jag skrev närmare för Expressen om en av de affärsmän som hotade Angela Gui i vad som sedan blev det uppmärksammade rättsfallet mot Anna Lindstedt, figurerade Reinfeldt bokstavligen talat i bakgrunden.

I min artikel fanns då nämligen en bild där Reinfeldt stod i bakgrunden och klappade händerna vid ett event i Shenzhen, där en nordisk investeringsfond etablerades tillsammans med en statlig kinesisk institution.

Detta med anledning av Reinfeldts position som konsult i ett företag som ägs av Niclas Adler; entreprenören som affärsmannen Kevin Liu kallade för ”min man i Sverige” samma veckoslut som Angela Gui hotades.

Efter min artikel den gången, förnekade Fredrik Reinfeldt allt samröre med Kevin Liu, trots att han användes i marknadsföringen av dennes företag.

Nu publicerar Expressen en granskning med rubriken ”Reinfeldts miljonavtal med diktaturen Kina”, som mer i detalj tar upp vår tidigare statsministers affärer med Kina. Dessa affärer är utan tvekan lönsamma och gör honom samtidigt besvärad nog för att inte vilja svara på frågor.

Läs vidare vidare av Jojje Olsson på InBeijing…

Fredrik Reinfeldt AB har gjort 40 miljoner i vinst på tre år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Granskning av Fredrik Reinfeldts affärer med Kina

  1. Reinfeldt har bruttointäkt 52 427 000 kr på 36 månader. 1 456 305 per månad i snitt. Han snackar för 1,5 miljoner i månaden….
    För det är väl inte gentjänster som flyter in successivt…….

  2. Varför får Fredrik Reinfeldt gå lös, när Stig Wennerström
    fick skaka galler? Färrädare som förrädare borde
    få samma typ av straff, har man burit sig illa åt mot
    befolkningen ??

  3. Jag är inte ett dugg förvånad denna psykopat har inga som helst skrupler, kan han tjäna en krona eller två så skulle han även göra affärer med Kim Jong-un och Nordkorea…….Han är en mycket farlig man.

Kommentera