Vi måste få ett slut på den humanitära mardrömmen i Syrien

MELLANÖSTERN. Det som just nu pågår i Syriens Idlib-provins är en ”humanitär mardröm” som måste få ett slut. Det säger FN:s generalsekreterare António Guterres enligt AFP, det har Guterres och många andra sagt i nio år nu. 

António Guterres, Wikipedia

– Budskapet är tydligt: Det finns ingen militär lösning på krisen i Syrien. Den enda lösningen är politisk, säger Guterres, dock utan att konkretisera hur våldet ska upphöra.

Sedan den 1 december beräknas 900.000 människor, varav med än hälften barn, tvingats på flykt. 2,8 miljoner människor i Syrien är i behov av humanitärt bistånd.

-Pettersson säger tvärtom, det finns bara en militär lösning på krisen, det är att Syriens regering krossar islamister och terrorister i Idlib-provinsen och att Turkiet drar sig tillbaka till sin sida av gränsen. När president Bashar al-Assad har kontroll över hela Syrien så kan det bli fred, kanske inte idealiskt för alla men det är det bästa alternativet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Vi måste få ett slut på den humanitära mardrömmen i Syrien

  1. Assad sitter kvar vid makten eftersom ca halva befolkningen består att etniska resp religiösa minoritéter, och dessa stöttar Assads regim in i döden. De vet den hårda vägen att faller Assads regim, så kommer IS folkmord att upprepas i ”kubik”. Minoritéternas liv är då intet värt. Assads bästa trupper rekryteras ur minoritéterna.

    Ett annat skäl till att Sunni (Turkiet, Saudierna, Gulfstaterna, Hamas) hatar Assad/Syrien är att den öppna islamska filosofi från Umaijad-regimen till mitten av 700-talet uövade, fortfarande lever kvar inom Syrisk islam, även dess sunni- resp shiaanhängare. Umaijaderna översatte all vid tiden känd vetenskap till arabiska och deras religiösa grund var ”Meckadelen” av den framtida koranen (eg var det Petra). Detta brukar desinformatörerna påstå i propaganda räddade vetenskapen så att den nådde Europa.

    Man skall komma ihåg att Umaijadernas filosofi har starkare fäste längs Nordafrika ju längre västerut man kommer. D v s Libyen var under Gadaffi ”Umaijadiskt” (en orsak till avrättningen av Gadaffi), Tunisien är starkt präglat och Sunni har begränsad makt, Algeriet står och väger, Marocko styrs enligt Umaijadisk filosofi. USA är behjälpligt Abbasidtraditionerna i att förstöra (förgöra) all Umaijadisk tradition, i synnerhet under demokratiska partiets presidenter/utrikesministrar (Obama är f ö muslim – även om alla försöker dölja detta).

    Vad desinformatörerna alltid döljer är att när Abassidernas regim tog makten BRÄNDES all litteratur av vetenskaplig typ och med dödsstraff för innehavare. Ingen text fick finnas utom den Koran, som Abassidregimen lät sammanställa. Det är i denna sammanställning Medinadelen av Koranen tar överhand – och där handlar allt om , våld, död, dödsstraff, vetenskapsfientlighet etc. Vetenskapsöverföringen från Orienten till Europa skedde via Umaijadländer (Spanien/ Marocko) samt från Östrom. Och det skedde trots allt motstånd från Abbassidregimen.

    Med ett Syrien i fred och med dess toleranta varianter av Islam, byggd på Meckadelen av Koranen, så utgör Syrien ett reellt hot mot Suni-islams strävan om världsherravälde. Alltså måste Syrien till varje pris destrueras och minoritérena avrättas, först i Syrien och sedan i resten av världen.

  2. Jag tar fram min kristallkula och ser att kriget kommer aldrig att ta slut i Mellanöstern. Inavel, religion, hat, okunskap och möjligt DNA-fel är de största orsakerna.

  3. Mängder med indikationer på att USA och Israel stöder IS m fl!
    Israel vill splittra den Muslimska Världen med IS.
    USA vill försvaga och till del krossa Europa med oändliga flyktingströmmar!
    Trump är väl undantaget, men körs över av andra?
    Bara Ryssland är ärliga i kriget mot IS!
    Fattiga Svenskar tvingas via skatten försörja IS-folk som via accepterat bidragsfusk kan resa o köpa stora mängder vapen!
    I praktiken deltar Sverige på IS sida och hjälper dem massmörda civila!
    I Sverige ”tackar” IS-anhängare genom att leta upp de med ”fel” Svenska rastillhörighet för rån, misshandel, hot, våldtäkter och mord!
    Inget som det sjukligt korrupta imbecilla SÄPO har något emot!
    ”Vit Makt” är ”verkliga hotet”…. Läs de med synpunkter på Landsförrädari och etnisk rensning av fattiga Svenskar…

  4. Håller fullständigt med! Syrien är kanske inte idealet, men det är väl knappast Iran heller. I det senare fallet så duger ekonomiska sanktioner, folket blir lidande ändå. Kommer SVT följa valet och hur blir rapporteringen?

  5. Syrien……15 olika resolutioner i FN……..

    Sedan 1000 tals OLIKA folkgrupper och 1000 tals OLIKA etniciteter och sedan 1000 tals OLIKA trossystem blev befriade från ockupationen av det osmanska rikets i första världskriget har det varit krig i mellanöstern……

    Trots över 1000 år av mord och tvångs konvertering till islam och koranen och till ”språket” arabiska så kommer dessa olika folk grupper- olika traditioner – olika språk – olika religioner INTE överrens…….

    Idag i syrien är de ca 15 olika klaner – triber – folkgrupper som vill HA sin del av ”syrien” som sitt egna……och de vill INTE samarbeta……..De vill ha allt själva……

    Detta missar svensk media att rapportera…….

    FN:s förslag är att de olika grupperna ska bilda ett syrien tillsammans……..Men oh boy……Nopp det vill de INTE……

    läs gärna FN olika förslag : Related with resolutions
    2042 2043 2118 2139 2165 2170 2175 2178 2191 2199 2235 2249

    Quoted in resolutions
    2258 2268 2332 2336 2393 2401 2449 2504

    http://unscr.com/en/resolutions/2254

  6. samla alla i Turkiet och skicka dem sen till Sverige
    vi är ändå bankrutt
    vi har ju ändå tagit i mot en 2 miljoner innan som vi inte ville ha
    så vad är problemet
    Mvh Trögfeen

  7. Helt rätt Pettersson. Tyvärr så är det för många som spelar dubbel spel
    Varav de som vill styra FN och världen är mest inblandade

Kommentera