SD vill kalla in chefer för public service till riksdagen

MEDIA. Sverigedemokraterna under torsdagen in en begäran om att kalla in cheferna för SVT och SR till riksdagens kulturutskott för att diskutera frågan om partiskhet. Det rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.

Steget Efter. Pettersson undrar hur val och opinionsmätningar skulle gå med neutrala medier.

Partiet är kritiskt till innehåll och uttalanden i SVT:s ”Morgonstudion” och i ”Rebecca och Fiona med P3”, som man menar brister i opartiskhet i public services utbud.

SD:s förslag röstades inte igenom. Nu riktar andra partier i utskottet kritik mot det som man kallar SD:s försök att politiskt styra public service.

– Det här är inte acceptabelt, säger Christer Nylander, ordförande i kulturutskottet och kulturpolitisk talesperson för Liberalerna.

-Pettersson säger att politisk styrning av public service är just det Sverigedemokraterna vill ha bort men det vill tydligen inte de andra partierna eftersom det troligen skulle gynna SD. M och KD är också kritiska till public Service men säger inte så mycket.

Steget Efter

Steget Efter
Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “SD vill kalla in chefer för public service till riksdagen

  1. Och Boris Johnson i Storbritannien vill slopa tv-licensen för BBC och ersätta den med prenumererationer för de som är intresserade. Det borde göras med SVT också!

  2. Ludvig Aspling (SD). Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP).
    (Publicerades den 16 jan. 2020. Speltid 14:40)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=3hfpkDMHqwU&w=560&h=315%5D

    Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) rekommenderade riksdagsledamoten Ludvig Aspling (SD) att anmäla program till Granskningsnämnden i de fall man anser att Public Service bryter mot villkoren i sändningstillståndet som måste följas.

    Hur skulle en anmälare lyckas få rätt med såna här ledamöter / beslutsfattare som sitter i Granskningsnämnden?

    Kokainist med AFA-kopplingar – Här är Johannes Wik som bedömer era mål i Granskningsnämnden (Publicerat i Samhällsnytt 11 januari 2019)

    Läs vidare på länken:

    https://samnytt.se/kokainist-med-afa-kopplingar-har-ar-johannes-wik-som-bedomer-era-klagomal-i-granskningsnamnden/

  3. Oväntat att de ”goda” kulturmarxisterna skiter i byxan, när man hotar dess oerhört privilegierade och skattefinansierade värld som bara slickar makten i arslet för egen vinning….

  4. Bra början. Blir det ingen ändring ska SAMTLIGA chefer på både sr och svt bytas ut.
    Så här kan vi inte ha tvångsfinansierad radio och tv. Den måste vara oberoende och neutral.
    Vi betalar i år nästan 1400 kr/ person antingen vi vill eller inte. Då måste vi kunna ställa krav på verksamheten

    • Tänk också på att det är skattade pengar som går till propaganda kanalerna, ytterligare en lättnad i kassan för våra raketforskare/hjärnkirurger och annat dom styrande tvingat på oss

  5. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Självklart ska SVT:s representant utan protester infinna sig i riksdagen för att bli utfrågad. SVT, Public service som det så vackert heter är finansierade av skattemedel och ska inför folkets representanter bevisa att de är strikt neutrala. Sötebrödsdagarna kanske är över, när de under decennier har fått bedriva ensidig propaganda.

  6. Kör hårt så får ni ändå fler röster. Danmark kunde på några veckor minska DR:s budget med 20%. I Sverige accepterade M höjd budget för SVT utan motkrav.

  7. Bra och inte en dag för tidigt/sent och att PK-Sverige kommer att slå bakut och skrika sig hesa om politisk censur behövs inte ens diskuteras…det kommer med posten 2 minuter efter SD:s begäran.

Kommentera