Allt fler vill bo i Staffanstorp

INRIKES. Efter valet 2018 styrs Staffanstorps kommun av Moderaterna (18 mandat) och Sverigedemokraterna (5 mandat) genom ett politiskt handlingsprogram. Tillsammans har partierna 23 av 41 mandat i kommunfullmäktige, men egen majoritet i samtliga nämnder, beredningar och styrelser.

I går släppte SCB sin nya befolkningsstatistik över Sverige, som bland annat visar att befolkningen i hela landet ökat med 1 miljon på tio år. Den främsta förklaringen är invandringen.

Statistiken visar också att alltfler flyttar till Staffanstorp, som lanserat sig själv som en trygg och svensk kommun.

Nyligen meddelade Staffanstorps politiker att man tänker bygga gated communities för att trygga befolkningen ytterligare. Förra året lanserade man också en egen reklamfilm som framhäver kommunen som en svensk idyll. Filmen anklagades för ”rasism” eftersom den innehåller svenskar.

Den totala inflyttningen till Staffanstorp som har 25.000 invånare under 2019 var 2.147 personer varav 1.813 från det egna länet och 160 från övriga landet.

-Pettersson ser att det tar 15-20 minuter att åka mellan Staffanstorp och Malmö så man kan gissa var de flesta kommer ifrån. I Staffanstorp har Moderaterna valt att styra med Sverigedemokraterna. Fullt ut. M har orsakat rubriker också genom att kräva ett lokalt flyktingstopp, placera nyanlända i dragiga husvagnar och införa tiggeriförbud. Bland annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Allt fler vill bo i Staffanstorp

  1. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) ställde följande fråga på twitter den 9:e jan. 2019 angående Staffanstorp.

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2020/01/morgan_johansson_staffanstorp.png

    Innan Morgan Johansson bekymrar sig för om judar och muslimer känner sig välkomna i Staffanstorp borde han i första hand i stället fråga sig hur judar och muslimer trivs ihop och om de känner sig välkomna i den socialdemokratiska ”mönsterkommunen” Malmö.

    Johan Westerholm: ”Stefan Löfven måste börja rensa ut antisemiterna ur Socialdemokraterna” (Publicerat 6:e jan 2020)

    Läs mer på länken till Nyheter Idag:

    https://nyheteridag.se/westerholm-stefan-lofven-maste-borja-rensa-ut-antisemiterna-ur-socialdemokraterna/

  2. Dorotea har sveriges högsta kommunalskatt med sina 35,15 %. Staffanstorp är inte ens med bland de tio högsta du Peter

  3. Där skulle man vilja bo! Kommunpolitiker som på riktigt bryr sig om sina invånares bästa och vågar stå upp för det trots mobbning från ledningen i Stockholm!

  4. Det beror nog på att i Staffanstorp har man Sveriges högsta kommunalskatt.

    Samt att den politiska ledningen gärna höjer mer.

    .

  5. Ska man flytta nånstans så är det självklart till SÖLVESBORG. Där är det ordning och reda 😃

Kommentera