USA består av 50 stater men är rapporteringen rimlig?

MEDIA. USA, Amerikas förenta stater består av 50 delstater, är världens tredje största land till ytan och världens tredje största när det gäller invånarantalet. USA har också världens största ekonomi följd av Kina, Japan och Tyskland och är världens största militärmakt. Så utan tvekan är USA ett viktigt land men har inte rapporteringen nått ett löjets skimmer. 

Expressens förstasida på nätet i morse.

Enligt Journalistförbundets publicitetsregler: Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Det är det där med allsidig nyhetsförmedling som gnager lite. Stora delar av medias utrymme tas upp av valet i USA, inte presidentvalet utan det demokratiska partiets val av kandidat till president valet. De senaste veckorna har det tjatats om primärvalet i Iowa och New Hampshire, på lördag är det dags för Nevada, sedan South Carolina och sedan håller det på långt in i sommar och pratas kandidater tills  det bara är en kvar.

  • Joe Biden
  • Amy Klobuchar
  • Bernie Sanders
  • Elizabeth Warren
  • Pete Buttigieg
  • Michael Bennet
  • Andrew Yang
  • Tom Steyer
  • Deval Patrick
  • Michael Bloomberg

-Pettersson tycker inte bevakningen av ett parti är rimlig, när det samtidigt finns länder vi knappast hör något om, inkl grannländer och jätteländer som Indien eller om Afrikas framsteg, därifrån hör vi bara elände.

Lever media upp till sina egna regler om en allsidig nyhetsförmedling? Jag tycker inte det.

Public Service, SVT, SR och UR, med en skattefinansiering på 8500 miljoner är inte ett dugg bättre, de är långt ifrån så opartiska och sakliga som reglerna säger.

Varför får vi inga rapporter om det rika Afrika med följdfrågan varför afrikanerna inte flyr till Afrika.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “USA består av 50 stater men är rapporteringen rimlig?

  1. Vem fan bryr sig om vilken Demokratiske kandidat det blir.
    Lika lite som att Zigenare i Ungern inte får ersättning av ungerska staten som Aktuellt kan hålla på och tjafsa om i 10 minuter. Snacka om att vara sjuka i huvet. Vanliga människor blir mördade, landet håller på att brännas ner, kriminella belastar sjukvården dagligen med skott skador. Nä stackars Zigenarna i Ungern som inte fick tillräcklig skola som de inte ville gå i.

  2. SIDA är en korrupt vänsterorganisation som bara bestulit svenska arbetares pengar för att leka goda. Ljugit och bedragit regering och riksdag om anslagspengar. Bai Bang är det enda som har kommit fram om svindleriet. Skulle sättas kvarstad på alla chefers tillgångar som skott sig på organisationen.

  3. Det märks en klar o tydlig förändring sen SVT blev
    skattefinansierad, alla som inte köper den politiska skit vi
    matas med idag kallas alltid för högerextrema, dom säger
    det inte fullt ut, men menar att alla vänsternissar,
    (och dom är många) tillhör den goda sidan, och
    ändå kan man finna dom värsta skitstövlarna bland dem!

    Ett typexempel är när den kvinnliga Sverigedemokraten
    tog upp förnedringsrånen vid kommunsammanträdet i
    Stockholm, och vilka som ligger bakom, då sitter
    Sossekärringar av båda könen (f.låt alla tre konen)
    Då sitter Sossarna och himlar med ögonen, suckar
    skakar på huvudet,så mycket medkänsla har dessa
    figurer som är en del av förfallet i landet, och åbäkar sig.

  4. De flesta tror att det bara finns två partier i USA, det kan inte bero på annat än den ensidiga rapporteringen. Det finns minst 13 st, varav 3 stycken betydande vid sidan av republikanerna och demokraterna.

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lista_över_politiska_partier_i_USA

    Vid presidentvalet 2016 ställde minst 5-6 stycken kandidater från övriga partier upp, hur många vet det? Ens av Amerikanerna? Vill man att folk ska veta? Eller ej?

  5. SVT och SR skapades på den tiden när Kommunistländerna alltid framhölls som föredömen av Vänstern i Sverige!
    Så medans skötsamma människor dog som flugor i läger hette det:
    ”Där finns inte så mycket onödig reklam, men de har ändå en HÖGRE människosyn…. ”
    SVT och SR är som skapta att tjäna en Vänster-kriminell korrupt diktator med ständiga påhittade lögner och gömda sanningar!
    Alla människor som vill kan jämföra utvecklingen i Sverige med den i USA!

    Exemplets Makt säger mer än tusen ord!

    Etnisk rensning av skötsamma Svenskar av bidragslevande importkriminella med tydliga ”Herrefolksambitioner” och helt insomnat Rättsväsende väger mer än ”Pinsam frisyr” eller uppräkning av annat ”pinsamt” nonsens o påhittat skvaller om Trump eller hans familj!

  6. Medhåll! Bry är mera om Norge och Tyskland som står för 10 % av Sveriges utrikeshandel vardera!

  7. Boris Johnson törs ta beslut. Det ska bli frivilligt att betala prenumeration på BBC. Samma i Sverige. Vem törs säga det?

Kommentera