Minst tio skjutna till döds i Tyskland

BROTTSLIGHET. Tio personer har skjutits till döds i två skjutningar i den tyska staden Hanau nära Frankfurt, bekräftar polisen. Ytterligare minst sex personer har skadats. Fem av dem svårt. 

En eller flera gärningsmän ska först ha skjutit mot ett där man kan röka vattenpipa och träffat flera personer. Skjutningen ska därefter har fortsatta vid ett annat vattenpipscafe i en annan del av staden. På båda platserna ska personer ha dött.

Enligt uppgifter ska skotten ska vid åtminstone vid det andra tillfället ha avlossats från en bil. En person är gripen men polisen söker fler.

-Pettersson läser i tyska medier spekulationer om att det är uppgörelser mellan olika ”tyska” grupperingar, eventuellt turkar och kurder. I vissa medier står det att skytten är högerextrem.

Skytten har påträffats död i sitt hem med ytterligare en person så totalt är det elva döda.

UPPDATERAT: Tobias Rathjen, 43, misstänks för att ha mördat minst tio personer, de flesta muslimer och sedan tagit sitt eget liv. Federala åklagare speciellt inriktade på terrormål har tagit över utredningen av onsdagskvällens dåd i Hanau. En talesperson säger att det finns tecken som tyder på främlingsfientliga motiv. Tyska Bild skriver att den misstänkte gärningsmannen visat på högerradikala motiv i ett brev.

Tobias_Rathjen, 43.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Minst tio skjutna till döds i Tyskland

  1. Om det nu är en ”högerextrem” som utfört dådet så lär inte Tyska nationalister få det lätt nu dom kommer att jagas med blåslampa och arresteras för minsta lilla.

    Såna här dåd är bara kontraproduktiva och helt onödiga, det ger dessutom PK-idioterna ammunition att smutskasta helt vanliga partier så som AfD/AfS och SD.

    • alex:
      I Tyska medier sker rapporteringen likt,”en katt kring het gröt”
      Detta om något ger sken av att ” den man” som utförde dådet var en import i andra led. Vad gäller namnet,finns det ju även niggrar i Abzurdistan,som tagit namnet Jönsson och Svensson !
      Av bilderna som visas i TV framgår,att ”mannen” bodde i ett s,k, utsatt område (enl abzurdskt uttryck)
      Vidare att de lyxåk av senaste årsmodeller Mercedes som fanns på plats,tyder på välbärgade socialfall ur gangster-världen !
      F.ö. vill ingen ur Muslimska kretsar,uttala sig för TV !!
      Samtliga skjutna tillhörde alla Allans skara….

  2. Att man inte tycker om brottslingar har inget med högerextrem att göra.
    Vi har importerat alldeles för många brottslingar.

    Börjar Morgan bli högerextrem för att han tjatar om skärpta straff?

  3. Åter ett grovt brott om Diktator Merkel har orsakat,md sin invandrings-politik. Hananu är en stad i storlek med Hbg,Norrköping,och liksom dessa fyllda med lyckosökare,från vida världen. C:a 40 % av invånarna i denna f.d. industristad lever på Socialbidrag,eller som det kallas i Tyskland ”Harz 4″…
    Nåväl i detta fall är det kurder,turkar och andra orientaler inom gangster-världen som lämnat jorden.
    Att det skedde på Shisha-barer är ju följdriktigt,eftersom det är i dessa de samlas.
    Skytten lär vara en kurd som talade hygglig engelska. Om Stenbock förstår det hela rätt är det i detta fall en storvinst för Socialkontoret i Hanau.:
    http://www.pi-news.net/2020/02/eiltschuesse-in-shisha-bars-in-hanau-mehrere-tote/

    • Lyssnade just på direktöversändningen från Hessens ”riksdag”…
      Importörernas ansikte var stela och grå,när deras inrikesminister redogjorde över fallet.
      Dagen till ära fick de folkvalda en fridag…
      Behöver väl inte skriva att Stenbock intresserat lyssnade till de omskrivningar outtryck,som användes,för att inte avslöja vad det var för ”offer” och vem som höll i vapnet.
      Skall också informera över att Frankfurt/Main är en av de mest kriminella städerna,i hela Tyskland.

    • Va är det för strunt du skriver, skytten var en vanlig Tysk och ingen Kurt mm. Det finns Tyska galningar också.

      • Ledsen Kurt återger endast vad som framkommer ur tyska media. Kanske har du rätt vad vet jag ?
        En sak kan jag utan tvivel informera om,det var ingen nazi,högerextrem eller AfD-anhängare för då hade detta sedan länge framkommit ! 😉

      • Jag vet inte va du få din information från, Mannen va TYSK Banktjänsteman. Och hade du tittat på Tysk TV hade du kunnat se flera av de drabbade uttala sig.
        Att sprida fejk nyheter så att det passa din världsbild hjälper inte

  4. Att det mördas på en plats man röker vattenpipa, har inget med invandring att göra.
    Det hade sett exakt lika ut ifall svenskar vistades där.
    Så resonerar alltid pk, vilket innebär att de vet de ljuger.
    Hade en tysk skjutit mot invandrare, hade vi fått en detaljerad bild av händelsen. Nu blir det få ord och mycket outtalat.

    • Nu stannar allting upp igen !
      Det ryktas om högerextremism i samband med brottet i Tyskland, nu ligger alla till med åsikter till höger om Moderaterna illa till.
      Varför nämns ordet vattenpipor i sammanhanget mån tro, finns det något speciellt syfte med detta kanske att en speciell stackars grupp nu pekas ut som offer.
      Inte bara i Steffes trygga Sverige utan även i Mutter Merkels heligt mångkulturella och trygga Tyskland händer det saker.

Kommentera