Känd rättspsykiater förlorar legitimationen: ”Uppenbart olämplig”


SJUKVÅRD. Sten Levander är en av Sveriges mest kända rättspsykiater. I september drogs hans legitimation in – efter att han inte skött journalföringen och skrivit ut stora mängder narkotiska preparat – till bland annat tungt kriminella. Mannen överklagade till Förvaltningsrätten – som nu slår fast att han är ”uppenbart olämplig att utöva yrket som läkare.”

Sten Levander har tidigare blivit anmäld av flera vårdgivare och apotek, och Inspektionen för vård och omsorg har bedömt att han missbrukat sin behörighet att skriva ut narkotiska läkemedel. Själv har han hävdat att den den svenska narkotikapolitiken hindrar att vissa patienter får behandling.

Läs mer på Dagens Juridik…

-Pettersson säger att herr Levander är född 1939 och har nog arbetat färdigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Känd rättspsykiater förlorar legitimationen: ”Uppenbart olämplig”

 • Peter Sjöström

  Tycker som Mariann . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Maya

  Förtydlingande : en Psykolog har ine samma utbildning som en Psykiatriker.En Psykiatriker är utbildad är utbildad Läkare med vidareutbildning inom Psykiatri.En Psykolog har inte den utbildningen och har ingen förskrivningsrätt på mediciner.

  Gilla

 • Mariann

  En psykolog är en person som för det mesta är tokigare eller åtminstone lika tokig som sina patienter. Och som dessutom kallar sig för ”läkare”…

  Gilla

 • Mr Jordan

  Han har rätt i sak, många med psykiska problem hamnar ibland i ett moment 22; för att få hjälp så måste man vara helt ren, både rimligt och orimligt beroende av situation. Desperata människor saknar ofta förmåga att fatta rationella beslut och att vänta på sin tur. Det är nog ändå inte otroligt att Sten har fått leka jultomte alldeles för länge, han har helt enkelt tappat greppet. Hot, betalning, altruism i en jävla mix, bra att det fick ett stopp.

  Gilla

 • michsteinsixtynine

  Jag känner till denna Levander väl. Det är en riktig besserwisser som tror han står över lagen.

  Gilla

 • G Nordström

  På 70 talet jobbade jag ihop med jugoslaver som efter de var klara med arbetet skulle sjukskriva sig. På den tiden skicka de bara pengar och person nummer på en avi. Kostade 30 kr per månad. Så 90 kr blev 3 månader

  Gilla

 • Maja 2

  Undrar hur mycket han har tjänat på det här? En skam för hela yrkeskåren.
  Men går det så går det.

  Gilla

 • Realist

  Vi behöver inte dessa som INTE FÖLJER SINA TYDLIGA RIKTLINJER !!
  Tyvärr är han nog inte ENSAM !!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: