Känd rättspsykiater förlorar legitimationen: ”Uppenbart olämplig”

SJUKVÅRD. Sten Levander är en av Sveriges mest kända rättspsykiater. I september drogs hans legitimation in – efter att han inte skött journalföringen och skrivit ut stora mängder narkotiska preparat – till bland annat tungt kriminella. Mannen överklagade till Förvaltningsrätten – som nu slår fast att han är ”uppenbart olämplig att utöva yrket som läkare.”

Sten Levander har tidigare blivit anmäld av flera vårdgivare och apotek, och Inspektionen för vård och omsorg har bedömt att han missbrukat sin behörighet att skriva ut narkotiska läkemedel. Själv har han hävdat att den den svenska narkotikapolitiken hindrar att vissa patienter får behandling.

Läs mer på Dagens Juridik…

-Pettersson säger att herr Levander är född 1939 och har nog arbetat färdigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Känd rättspsykiater förlorar legitimationen: ”Uppenbart olämplig”

  1. Förtydlingande : en Psykolog har ine samma utbildning som en Psykiatriker.En Psykiatriker är utbildad är utbildad Läkare med vidareutbildning inom Psykiatri.En Psykolog har inte den utbildningen och har ingen förskrivningsrätt på mediciner.

  2. Han har rätt i sak, många med psykiska problem hamnar ibland i ett moment 22; för att få hjälp så måste man vara helt ren, både rimligt och orimligt beroende av situation. Desperata människor saknar ofta förmåga att fatta rationella beslut och att vänta på sin tur. Det är nog ändå inte otroligt att Sten har fått leka jultomte alldeles för länge, han har helt enkelt tappat greppet. Hot, betalning, altruism i en jävla mix, bra att det fick ett stopp.

  3. På 70 talet jobbade jag ihop med jugoslaver som efter de var klara med arbetet skulle sjukskriva sig. På den tiden skicka de bara pengar och person nummer på en avi. Kostade 30 kr per månad. Så 90 kr blev 3 månader

  4. Undrar hur mycket han har tjänat på det här? En skam för hela yrkeskåren.
    Men går det så går det.

  5. Vi behöver inte dessa som INTE FÖLJER SINA TYDLIGA RIKTLINJER !!
    Tyvärr är han nog inte ENSAM !!

Kommentera