Alla somalier begår inte brott, bara 62 % av de unga är dömda

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I Danmark för man fortfarande statistik på brottslighet och etnicitet, vilket av någon konstig anledning förbjöds av den socialdemokratiska regeringen i Sverige år 2002. 

Nöjd somalier,kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år i snitt. Araber är också ”duktiga”. Europeer och folk från Sydostasien är annorlunda…

Det är tidningen Jyllands-Posten som publicerar en ny analys som tankesmedjan Unitos gjort utifrån data som justitieministern gett till danska parlamentet.

De tittade på hur många män födda 1985, 1986 eller 1987 som fick minst en dom för brott mot brottsbalken mellan de var 15 och 30 år gamla. Exempelvis böter eller fängelse för stöld, inbrott, våld eller människorov. Trafikbrott ingår inte i datan.

222 av de 357 män med ursprung i Somalia från årskullarna hade fått en dom. Det motsvarar 62 procent. För Libanon var det 322 utav 535, alltså 60 procent. För Marocko var det 54 procent medan Irak, Iran och Jugoslavien låg på över 40 procent.

Folk med bakgrund från Vietnam hamnade på 22 procent och Danmark 18 procent. Andelen för kvinnor har inte räknats med i undersökningen.

– Siffrorna visar att en mycket stor andel av unga män från några av de stora migrantländerna har blivit dömda för brott mot brottsbaken, sa Lasse Birk Olesen, medgrundare till Unitos.

– Det är några ursprungsländer som visar stora problem med kriminalitet och andra, företrädelsevis i Europa och sydöstasien, som nästan är nere på nivå med danskarna.

-Pettersson har alltid sagt att det är skillnad på folk och folk, det höll till och med Aftonbladet med om år 2000…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Alla somalier begår inte brott, bara 62 % av de unga är dömda

  1. 62 % av de unga. Hur unga? Den äldsta av dem som har kommit hit som barn är 42 år. Det ser ju en blind med panna att de är vuxna karlar.

  2. Tänk om man undersökte parti-tillhörighet och gjorde korrupta och värdelösa politiker fredslösa genom att folk på gatan pekade på dom och räkte upp händerna……?

    Sossar och kommunister och resten av deras populistiska brottslingar hade jublat de första sekunderna lagen gällde….

  3. Om astronomiska siffran 62% är dömda finns det INGET som talar för att kriminaliteten bland dessa är nämnvärt under 100%!

  4. Om nu någon svensk PK- politiker skulle råka läsa den danska rapporten skulle deras reaktion bli, ”ja i Danmark men inte här, eftersom vi har satsat xx miljarder på deras integration.”
    En sosse skulle säga ”bara käbbel.”

  5. Tyvärr har ju Sverige ingen riktig regering, med en samling överbetalda byfånar blir det så här.

  6. Zigenare och somalier är två folkslag som man inte kan ha i möblerade rum så är det bara.

    Mannen på bilden är inte somalier utan troligen ifrån Jemen eller nåt annat arabiskt land.

Kommentera