Kriminalvårdens nye generaldirektör får mycket att göra…

INRIKES. Martin Holmgren, född 1958, är jurist. Han är sedan 2014 generaldirektör för Domstolsverket och tillträder som generaldirektör för Kriminalvården den 2 mars 2020. Holmgren har tjänstgjort som rättschef och expeditionschef vid Inrikes- och Kulturdepartementet, som chefsrådman i Stockholms tingsrätt från 2003 och som lagman vid Nacka tingsrätt sedan 2008.

Martin Holmgren Pressbild Patrik Svedberg

Regeringen har nyligen tillsatt Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården. Sedan 2014 har Holmgren varit generaldirektör för Domstolsverket. – Jag är väldigt glad att ha fått regeringens förtroende i en tid då myndigheten står inför många besvärliga frågor, både på kort och lång sikt, säger Holmgren.

-Pettersson önskar Martin Holmgren lycka till, största nackdelen är att han utsågs av justitieminister Morgan Johansson (S) men han kan var en bra karl för det. Han verkar i varje fall inte ha arbetat politiskt åt S.

Kriminalvården har stora problem, pengarna räcker inte och fängelserna är fulla så det finns lite att ta tag i. Märkligt nog har jag aldrig hört talas om några neddragningar hos kriminalvården.

En svensk fånge kostar 621 euro om dagen, jämfört med det europeiska genomsnittet på 103 euro. Då räknar man allt ifrån kostnaderna för att driva fängelset till mat, aktiviteter och vård, enligt Svd, tyvärr bakom betalvägg.

Bilden nedan från Felix Byström, F.d. politiskt sakkunnig för SD i justitieutskottet. Nu fullmäktigeledamot i Stockholms stad.

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kriminalvårdens nye generaldirektör får mycket att göra…

  1. Om staten varit lika generös mot fattigpensionärerna som den är mot fångarna, ja då hade här inte funnits några fattigpensionärer?

  2. Fånge ”försvann” efter rymming !
    Sedan behöver vi väl inte gräva mer i detta.
    Liten insats – Enkelt – Billigt – Stor besparing !
    Alla nöjda och glada !

  3. Kolla Specialfastigheter Linköping hyr ut sina fängelser det går bra för dom har bara en kund.
    Specialfastigheter.se

  4. Eftersom alla kommuner är styrda av respektive partier, vad förväntas av alla övriga tillsatta😳?

  5. Svensk fängelse är mer en institution för att sänka arbetslös siffrorna.
    Fängelse för 50 personer 52 anställda plus allt för många på myndigheten i Norrköping som också höjer totalkostnaden per intagen.
    En bekant arbetade i ett fängelse i Okeechobee med 800 intagna, 50 anställda. Inget latmansgöra.

  6. Lägg ner kriminalvården. Deportera grova brottslingar. Övriga kriminella ska låsas in i fängelser länge till låga kostnader. Lägg ner migrationsverket och starta en tull värd namnet. Stäng gränsen. Stoppa invandringen. Starta svexit. Avskaffa U-landshjälpen till Sverige har kommit på fötter.

  7. Ett enkelt sätt att spara är att utvisa alla dömda som inte är svenska medborgare. Även dom som redan sitter i fängelse. Varför ska svenska skattebetalare hysa utlänningar i våra extremt dyra fängelser. Ut med dom och frigör fängelseplatser på samma gång. Return to sender…

  8. Från Domstolsverket? (Vad har dom sysslat med de senaste 30 åren?)

    Nu Generaldirektör för kriminalvården?

    Inom Sosseriet kan man bara få en tjänst om man bär knytblus och har rätt partibok..!

    Ska henen Införa :
    1. Obligatorisk språkkunskaper kriminalvården? : 3 språk som de flesta interner talar.

    2. Obligatoriska genusvetenskap ibland alla anställda!

    3. Premiera HBTQ frågor för alla nyanställningar?

    Ännu en Kapten klänning?

    Upp till Bevis!…..!!!

    https://youtu.be/jMZ2kpXTN88

  9. 62 år? Var det inte svårt att få jobb för den som är till åren?? Det gäller bara vanligt folk, inte den med skattemedel överbetalda nya ”eliten”.

  10. Här uppenbarar sig ju en ny exportartikel , nämligen fångar . Ta ett samtal med Lettland dom verkar att ha en bra prisbild på kostnaden , dom huserar 15 fångar till samma pris som vad en svensk fånge kostar . Låt säga att dom huserar en fånge till halva den Svenska kostnaden ca 175€ så blir det ju en bra affär för bägge länderna samtidigt som det nog har en liten preventiv inverkan på eventuella kandidater som vill skaka galler .

Kommentera