Kafkas Processen – i verkligheten


INSÄNDARE. Processen mot Julian Assange överensstämmer närmast kusligt med Franz Kafkas roman Processen. Bakgrunden till historien är ett möte mellan Kafka och hans försmådda fästmö Felice Bauer och hennes väninna. De anklagade honom för att ha brutit löften han givit i brev han skrivit till Felice före det att han bröt förlovningen.

Franz Kafka, bild från Wikipedia

Romanens huvudperson, banktjänstemannen Josef K, häktas utan att få veta vad han anklagats för. Han får återgå till sitt arbete, men utsätts för ständiga förhör av polisen. Efter lång tid av ångestfylld ovisshet hämtas han av polisen, meddelas dödsdom och avrättas.

I fallet Assange är det feministen Anna Ardin och hennes rival/väninna som anklagar Assange för svikna förväntningar. De har båda varit i säng med Assange och anmäler först att han försökt smitta dem med Aids genom att han i ena fallet inte använt kondom i andra att han inte bytt till en ny när den första sprack. Att påstå att han skulle vara Aids-smittad är ju rent förtal och borde lett till åtal för falsk tillgivelse.

Som bevis skickade Anna Ardin en sprucken kondom till polisen. Den visade sig dock vara oanvänd! Hur dum får man bli? Efter förhör med Assange avfärdade åklagarna också kvinnornas anmälan. Kondomslarv är ingen domstolssak. Men överåklagare Marianne Ny drev fallet vidare – nu som våldtäktsmål. Ny är radikalfeminist och övertalades om beslutet av advokaten Claes Borgström. Känd som kvinnosakskämpe med vänstersympatier och tidigare bl.a jämO. Han var till en början också Ardins och väninnans advokat.

Assange reste till England. Sverige begärde honom utlämnad. Inför risken att Sverige skulle utlämna honom vidare till USA flydde Assange till Equadors ambassad i London där han fick asyl. I USA riskerar han att bli dömd till 175 års fängelse eller dödsstraff för landsförräderi. Om han agerat brottsligt med avslöjanden om bl.a USA:s krigföring är en helt annan fråga som inte borde avgöras på omvägar av svenska åklagare.

På ambassaden levde han isolerad i över 7 år med polis utanför, vilka omedelbart skulle arrestera honom om han gick utanför dörren. Han hade inte ens tillgång till internet. De påstådda brotten i Sverige blir snart helt preskriberade, men till dess kan den svenska förundersökningen återupptas. Vilket nu Ardins advokat intensivt kräver. Skulle hon mot förmodan lyckas kommer Sverige att av omvärlden bespottas för sin undfallenhet för amerikanska intressen.

I åratal pågick oändliga, juridiska turer. FN tillsatte en utredning som visade att Assange var felaktigt frihetsberövad. Men svenska myndigheter lät sig inte påverkas. Inte förrän i dessa dagar har det svenska åtalet t.v. lagts ner. Men det har kostat Assange åratal av inspärrning och hans psykiska och fysiska hälsa. Nu sitter han fängslad i England i 50 veckor för brott mot borgenuppgörelse för frisläppande – ett bagatellbrott i sammanhanget.  Enligt uppgifter från hans närmaste mentalt nedbruten. Europarådet kräver nu att Assange omedelbart friges, att hotet om utlämning till USA stoppas och att skyddet för visselblåsare mot förföljelse, juridiska häxprocesser, falska angivelser och psykisk tortyr förstärks.

Anna Ardin har fått sin hämnd. Det har kostat dyrt för Sveriges rykte som demokratisk rättsstat och försvarare av det fria ordet. Assanges tackade en gång nej till hennes erbjudande om att han skulle flytta in hos henne när hon såg honom som spännande, blivande livspartner. Det avvisandet kom att kosta honom hans hälsa och livet i frihet.

Anna Ardin är ledamot i styrelsen för Socialdemokraternas Tro och Solidaritet och diakon i Equmeniakyrkan. Den religiösa hemvisten för många inom Miljöpartiet och Vänstern. Där har hon föreslagit att kyrkans diakoni-verksamhet ska bryta de religiösa banden och bli en politisk verksamhet. Detta har hon dock inte fått gehör för. Hon hävdar dock att klimatGreta är en profet. När Hanna Gadman fick Södertörns alumnipris för öppen samhällsdebatt startade Ardin ett mediadrev med påstående om att Gadman tvärtom var islamofob.

Genom justitiemordet på Julian Assange har Sveriges rykte som rättsstat fri från korruption och rättsröta fått en livshotande skada. En svårstoppad process på vägen till att kallas laglös skurknation. Vi kan i ärlighetens namn inte längre ha det så här i Sverige. Vänskapskorruptionen och den politiska aktivismen från Anna Ardin och andra med samhällspositioner och kontakter med och beroende av de styrande makthavarna måste stoppas från att utnyttja sin ställning för privata ändamål. Än så länge kan det åstadkommas genom att folkviljan tar makten vid ordinarie fria, allmänna val eller vid extraval när nationens existens som nu står på spel. Annars återstår bara folkligt uppror och revolution. Vem trodde att folkhemmet skulle hamna där – med Socialdemokraterna och arbetarrörelsen vid makten!

Rolf Malm


15 responses to “Kafkas Processen – i verkligheten

 • Kafkas Processen – i verkligheten — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Kafkas Processen – i verkligheten — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Nisse

  Icke kristna aktiverar sig inom kyrkan och tar makten, för att driva vänsterpolitik även där.
  Ärkebiskopen Jackelen, tycker islam är lika mycket värd som kristendomen och bjuder in muslimer i kyrkan. Märkligt att kyrkans högsta chef tycker så. Tänk om en imam uttryckt sig så om islam? Gissa vad som hänt?
  Ligger helt i linje med självföraktet i SAS reklamfilm.
  Vi från Norden är inget värda men alla andra tillför allt.
  Invandrare undrar varför vi ser ner på oss själva, vilket medför att även många nya ser ner på oss.
  Ingen ny tänker ens tanken på att förminska sig själv.

  Gilla

 • Gustav H

  ”Vem trodde att folkhemmet skulle hamna där – med Socialdemokraterna och arbetarrörelsen vid makten!”

  Rolf, det var förutbestämd.
  Det har alltid blivit så med socialister vid makten.

  Först dyker de upp som en självutnämnd folkrörelse som lovar guld och gröna skogar i strid med sund förnuft och ekonomiska realiteter.
  Sedan tar de över med demokratiska medel och börja skapa lösningar som leder till att folk hamnar i beroendeställning till socialisternas välvilja.

  När det tar stopp för reformer, eftersom konstitutionen skyddar äganderätten, personlig frihet och yttrandefrihet, ändrar de grundlagen till deras egen politiska och ideologiska fördel, ofta genom olagliga och kuppliknande former (hände i Sverige 1971 och 1974)
  Därefter tar de metodisk kontroll over samhällets och folkets ekonomi genom ”reformer” och drakoniska skattehöjningar tillsammans med ideologisk indoktrinering.

  Sedan kommer köerna inom alla områden som staten styr över (som nu kontrolleras av lojala socialistiska tjänstemän).
  I denna fas är all politik och alla partier socialistiska eftersom det inte finns levande minnen av tiden innan socialism.
  Detta leder till slut till ekonomisk stagnation och skuldsättning.

  Nu kommer paniken när socialisterna (politikerna) börjar inse att de tappad kontrollen och resultatet inte blir den utopin de trodde sig skulle bli.

  Detta leder till den farliga fasen, när socialisterna börjar gömma undan fadäserna genom att skapa ”projekt” och ”utmaningar” i tron att dessa kommer att ena folket och få folket att glömma de egentliga problemorsakerna.

  Sedan kommer undergången…
  I Sveriges fall noterade knallkorkar att ”det saknades arbetskraft” för att ”klara välfärden”. Vad de missade är att 2/3 av arbetskraften är uppbunden av den offentliga socialistiska maskinen. En maskin som samhällsekonomin inte längre kan finansiera.
  Istället för att minska andelen offentliganställda, importerar man en i princip icke anställningsbar befolkning som kräver ännu mer samhällsresurser för att lösa ett problem som nu blir ännu värre (än fler offentliganställda).

  Det här är receptet på en perfekt storm.

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Tänk om fler människor hade förstått detta problem då skulle jag kunna andas ut Tyvärr är för många allt för dumma, ointresserade, orealistiska, brist på orsak verkan

   Gilla

 • Bajen666

  Sverige är ett feministiskt helvete för vita män….det är bara att konstatera och försöka gå vidare.

  Undvik Svenska PK-marinerade kvinnor i största möjliga mån så slipper ni bli indragna i en Kafka process….bara ett tips…:-)

  Gillad av 1 person

 • DanTor

  Rolf Malm och nämnd Herr advokat Claes Borgström.
  Du beskriver lustigkurren Claes bravader dock och uteblivit och den mest betydelsefulla för dennes senare kariär bland sina Kamrater är som försvarsadvokat åt Thomas Quick.
  Thomas Quick lyckades med bra mycket merän gott bistånd från sin lustigkurre till advokat bli dömnd för illa förvånadsvärt många mord.

  Tii historiken och oavsett ord eller handling vilket kommer från Herr advokat Claes Borgström får detta ställas mot fonden, Thomas Quick.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RxovdJ/claes-borgstrom-till-rasande-attack-mot-advokatsamfundet

  Gilla

 • Radd

  Om åklagare och polis vill tala med en person då skall man komma. Det spelar ingen roll om man är oskyldig eller skyldig.

  Gilla

  • Sune Kempe

   Någon som inte gjort det?

   Gilla

   • Gustav Nordström

    Jag kom inte. Blev då tilldelad advokat. Gick då på förhör. Åklagaren tycket inte om mina svar så åtalet lades ner.

    Gilla

  • Holden

   @ Radd
   Du är dåligt underrättad eller ljuger. Assange stannade I Sverige för att stå till förfogande för förhör. Åklagaren sade att inga förhör var planerade. Assange fick lov av åklagaren att lämna landet efter förfrågan av Assange själv. När han satt på flyget efterlyste Marianne Ny Assange. Så går det till i en banan-demokrati

   Gillad av 1 person

  • gmiksche

   Du verkar inte bry dig om det som FNs rapportör Nils Melzer kom fram till och som refererades här på bloggen för en kort tid sedan. Läs gärna det som @Radd skriver.

   Gilla

 • Mm

  Det är många som gått sängvägen inom vänstern, försmådd och ratad kan ge otäcka upplevelser så när det går att ge ett tjuvnyp så gör man det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: