Syrier våldtog sina minderåriga döttrar, slipper utvisning


BROTTSLIGHET. En pappa bosatt i Hultsfred döms till fyra års fängelse efter en rad sexuella brott mot två av sina barn. Kränkningarna har i båda fallen pågått i över sex år. Mannen, 43 har bland annat utsatt den ena dottern för en våldtäkt.

I förhör beskriver den ena flickan, som varit i 15-årsåldern under den här perioden, att pappan hindrat henne från att prata med killar och okända. Hon har bara tillåtits träffa personer som pappan har känt sedan tidigare och fått motta synpunkter på sina klädval.

Hamdawi Hamed kom till Sverige under 2012. Familjen kom sedan den 1 augusti 2013. De flyttade tillsammans till en lägenhet i Hultsfred.

Familjen flyttade ifrån pappan 2014 sedan pappan ska ha slagit mamman i familjen, men två år senare flyttade de ihop gen. Att han hade utfört sexuella handlingar mot dottern visste inte de övriga familjemedlemmarna om vid den tidpunkten.

Första gången som dottern kände sig sexuellt ofredad av pappan vaknade hon av att han låg bakom henne i hennes säng utan byxor på sig. När hon berättade vad som hade hänt för sin mamma fick hon en örfil och mamman sa att hon ljög.

Samma sak inträffade sedan flera gånger och flickan kände mannens penis mot sig. I förhör uppger hon att det kunde hända varje vecka, men att det ibland var längre uppehåll. Flickan berättar också att pappan ”säkert 100 gånger” har fört in sin hand innanför hennes trosor.

Flera tillfällen låg pappan naken i sin säng och bad flickan komma in till henne. Flickan bad att mamman skulle följa med, men kände sig till slut tvingad att gå in till pappan. Pappan tvingade flickan att utföra sexuella handlingar på honom.

Övergreppen pågick under flera år innan flickan ännu en gång berättade för sin mamma. Till slut lyssnade mamman och tog med barnet till socialtjänsten.

I förhör har flickan också berättat att mannen vid flera tillfällen ”undersökt” om flickan haft sex med någon annan. Flickan har även blivit slagen av pappan.

Även den yngre systern har blivit utsatt för en rad sexuella övergrepp av liknande slag. Hon ger samma bild av en kontrollerande man som förbjöd henne att träffa killar. Flickan har berättat att det började med att pappan pussade henne på kinden och att hon ”blev helt stel”. Därefter blev det värre och värre och pappan tog av hennes kläder och tittade på henne naken. Flera gånger ska han ha tafsat på henne.

När flickan blev äldre blev det värre. Ibland kallades hon in till pappans sovrum och blev utsatt för sexuella handlingar. Det inträffade minst tio gånger.

Vid ett tillfälle vaknade flickan av att pappan utsatte henne för oralsex. Flickan var då strax över tio år gammal. Den händelsen rubriceras som våldtäkt mot barn. De sexuella övergreppen rubriceras som grov fridskränkning – och brottstiden är över sex år i båda fallen.

Pappan har nekat till alla brott och menat att den äldre dottern vill sätta dit honom för att hon inte tillåts leva som hon vill. Enligt pappan har hon sedan fått med sig den yngre dottern.

Tingsrätten bedömer att båda flickorna varit mycket trovärdiga och menar att deras versioner varit oberoende av varandra. Uppgifterna får även stöd av barnens mor, som under lång tid fått information om vad som försiggått. Att det dröjde innan mamman anmälde mannen berodde på att hon var rädd för honom.

Hamdawi Hamed, född 1977, och medborgare i Syrien döms för:

 • Grov fridskränkning
 • Grov fridskränkning
 • Misshandel, ringa brott
 • Våldtäkt mot barn

Straffet blir fängelse i fyra år och mannen ska även betala 80.000 respektive 120.000 i skadestånd till offren.

-Pettersson ser att det blir av någon anledning ingen utvisning, herr Hamed arbetade i Libanon och Grekland innan han flyttade till Sverige, jag är undrar varför han inte tog sin familj dit han arbetade?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Syrier våldtog sina minderåriga döttrar, slipper utvisning

 • G Nordström

  Enligt vissa har ju Sverige ingen kultur. Allt kommer utifrån.
  Är detta nya influenser som vi nu ska tvingas ta till oss?

  Gilla

 • blabaris

  Vidrigt !!!

  Sverige där förövare har starkare skydd och rättigheter än brottsoffer

  Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis har han blivit svensk och kan ej utvisas. Vår ledning består av endast självplågare, som inte förstår att det är vi skattebetalare plågas mest. De gräver både sin, vår och svenskhetens grav.

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Var ska sleven vara …om inte i grytan, inte kan vi väl utvisa denna guldklimp.

  Han måste ju även i framtiden kunna kontrollera och utöva sitt lagliga föräldrarskap som i detta fall innebär våldtäkt misshandel och fridskränkning.

  Hoppas barnen flyr Sverige till ett tryggt och säkert land och därifrån anmäler/stämmer Sverige för bruten barnkonvention.

  Gilla

 • Fjölet

  lika lag för alla ??
  varför i h……
  familje band???
  allt blir till ett stort skämt i PK sverige
  nästa gång så går de fria i PK sverige
  och vad de kämpar för att kvinnor och barn skall skyddas!!!
  Det hela är bara ett stort omoraliskt April skämt.

  Gilla

 • Bernt Ekström

  Nämen för……….
  Jag vill bara ”grabba tag” i den ”pappan” och lyfta ut honom ur vårt land!
  In i helvete sorgsen blir man.

  Gilla

 • Kungen

  Skicka hem hela familjen dit dom kom ifrån.
  RETURN TO SENDER…

  Gilla

 • SVENSK

  Det är dessa Lövenregimen helst av allt vill ha här, desto snabbare förstörs landet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: