Mångmiljonbedrägeri mot nykterhetsrörelse i Malmö

BROTTSLIGHET. Två anställda vid NBV i Malmö har polisanmälts misstänkta för bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Sydsvenskan har tagit del av studieförbundets egen utredning som visar att över 9.000 olika studiecirklar och kulturevenemang i Malmö kan ha varit bluff och att 42.500 påstådda deltagare endast var siffror i bidragsansökningar.

Nu kommer NBV, Nykterhetsrörelsens BildningsVerksamhet, att betala tillbaka ett mångmiljonbelopp till staten. Studieförbundet har granskat studiecirklar över hela landet och dömt ut totalt 12.772 evenemang som bluff, skriver Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Den interna granskningen drogs i gång efter tips från en visselblåsare. Studieförbundet lovar att betala tillbaka de statsbidrag som betalats ut felaktigt. De två anställda som polisanmälts har också blivit avstängda från jobbet och senare sagt upp sig.

-Pettersson säger att Folkbildningsrådet fördelar runt 1.800 miljoner till olika studieförbund och där det finns bidrag finns det bedragare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Mångmiljonbedrägeri mot nykterhetsrörelse i Malmö

  1. Det verkar som vi har haft/har ett strukturellt fusk inom många föreningar och riksdagspartier.
    Man drar sig inte för att ändra siffror, för att få mer stöd skattevägen.
    Det är ju folkets pengar de myglar med.
    Våran kära Greider, hoppas på en total skatt, där folk bara får bidrag och fickpengar. Staten ska fördela allt efter sitt tycke.
    Vem vill då jobba och slita?

  2. Om någon, person eller organisation, glatt och beredvilligt ger bort pengar, då är man väl sällsynt dum om man inte tar emot kosingen.

    ”Heder och samvete” ≠ ”den som låter sig luras, förtjänar att bli lurad”.

  3. Å ena sidan kan dom inte ha varit nyktra när dom drog igång den här bedrägeriverksamheten,

    Å andra sidan med så naiva politiker så var ju chansen nästan lika med noll för upptäckt.

    Men nu har dom satt snapsen i halsen.

Kommentera