Armand Duplantis har slagit världsrekord

IDROTT. Armand Duplantis som tävlar för Sverige har slagit världsrekord i stavhopp vid kvällens inomhusgala i Polen. Han klarade höjden 6 meter och 17 centimeter vid andra försöket.

Armand Duplantis Bild från Wikipedia

Vid det första försöket rev han ribban med höften men det andra hoppet var klart bättre – även om ribban darrade. Direkt efter hoppet segerjublade han stort och sprang ut mot publiken för att fira.

-Pettersson gratulerar och säger att 6,17 är enormt högt….

Armand ”Mondo” Duplantis är född 10 november 1999 i Lafayette i Louisiana, är en amerikansk-svensk stavhoppare. Han innehar dubbla medborgarskap, men representerar Sverige.

Duplantis är uppvuxen i USA och son till före detta stavhopparen Greg Duplantis och svenska Helena Duplantis (född Hedlund), som även hon är tidigare friidrottare.

Mondo som han kallas tävlar för Uppsala IF och letar lägenhet i Uppsala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Armand Duplantis har slagit världsrekord

  1. blir nog knepigt dedär me en kvart, mellanöster-
    resenärer har ju företräde
    …hajar inte vaför han inte bosätter sig i USA för,
    han är ju amerikan?!

    • Är en ung man med mamma från Kenya och pappa från Somalia född i Sverige svensk eller vad menar du?

      • Läser i en finsk tidning att båda föräldrar var på plats; Pappa Greg Dubantis och mamma Helena Hedlund. Såg i går när han kramade om sin mamma, trodde i går att det var hans tränare. pappa har varit höjdhoppare och bevakar pojkens träning inom teknik.

      • Pappan, Greg, var stavhoppare med 5,80 som personbästa. Mamma Helena Hedlund var mångkampare och sköter fysträningen för Armand. Pappan står för tekniken.

        Lillasyster hoppar också stav.

Kommentera