Japan ska bygga 22 nya kolkraftverk, Kina 500, Sverige inför skatt på plastkassar

KLIMAT & MILJÖ. De närmaste fem åren ska Japan bygga 22 nya kolkraftverk, enligt en artikel i New York Times. Japan satsar även stort på att exportera kolkraftteknik till utvecklingsländer.

 

Kolkraftverk CC-licens

Enligt New York Times skulle de nya kraftverken i Japan släppa ut lika mycket som alla personbilar som säljs i USA årligen. Det är dock en som en piss i Mississippi jämfört med Kinas enorma satsning på kolkraftverk. Kina planerar att bygga uppåt 500 nya kolkraftverk fram till 2030.

Indien, Sydkorea med flera folkrika länder planerar också mängder med nya kolkraftverk.

-Pettersson antar att antingen tror inte de japanska, kinesiska, indiska, koreanska med flera forskarna på klimatlarmen eller också struntar de i effekterna. Hur helst tror jag inte skatt på svenska bärkassar gör någon nytta för miljön i haven. I varje fall brukar inte jag slänga bärkassarna i sjön. 

Blått är planerade kolkraftverk. Rött befintliga. Länk

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Japan ska bygga 22 nya kolkraftverk, Kina 500, Sverige inför skatt på plastkassar

  1. Hej Pettersson!
    Jag kan inte se i artikeln var det står att Kina ska bygga 500 nya kolkraftverk. Hänvisa mig gärna till rätt ställe.

    Mvh
    Christian

  2. Varför skall vi använda sunt förnuft NÄR inte regeringen använder sunt förnuft i sina beslut.

  3. VINDKRAFTEN PRESSAR UPP ELPRISERNA
    2020-02-05Thoralf A

    ”Investeringarna i vindkraft slår alla rekord och bidrar till att pressa elkundernas nota med mångmiljardbelopp årligen, enligt Svensk Vindenergi. En fördubbling av vindkraften väntar på bara tre år visar en ny prognos, men branschorganisationen varnar för kollaps i elcertfikatsystemet.”

    https://thoralfsblogg.com/

  4. Det är bar så att regeringen borde utses baserat på PETTERSSONS BLOGGS insändare. I de flesta frågor som tas upp här så skulle vi vinna med 98% över dumhuvudena som inte ens törs skriva här.

  5. Svar till Gringo. Nej vi bor inte i fel land, men vi har totalt inkompetenta ledare, som har raserat och förstört vårt tidigare underbara Sverige.

    • Ibland funderar man på om det var något i Pandemrix-sprutan, som miljontals svenskar lurades att ta? En permanent intelligenshämmande drog?

  6. Ej att förglömma är miljöfascisternas förslag om att förbjuda öronpinnar och sugrör av plast, vilket givetvis kommer att rädda jordens befolkning från undergång.
    Nyss kom även förslag om att vi istället för våra kära husdjur som katter och hundar skulle skaffa oss getter istället då dessa inte ärter kött.
    Getter är trevliga djur men kanske inte praktiska att ha inomhus.
    Idiotin är total och monumental.

  7. En promille av jordens befolkning kan rädda hela planeten för någonting som inte kommer att ske


      • …gubbstrutt där…ansträng dig lite och försök
        förstå att politikerna är valda av medborgarna
        …va kommer du fram till då (tänk ordentligt),
        är det väljare el politiker som fattar fel beslut?

  8. Bärkassar, drivmedelsskatter, elskatter etc är bara nya metoder för att FÖRTRYCKA den egna befolkningen, för att mördare, kriminella, våldtäktsmän etc, och inte minst islam, S-nomenklaturen etc, skall kunna gödas med feta bidrag. Arbetande etniska svenskar skall tas ihjäl i förtid, så att pensionerna kan stjälas.

    Har jag fel?

  9. Det gäller att fokusera på viktiga saker. Att lura är de bra på. Det blir mera pengar till staten så att vi kan försörja berikarna tycker Mp. Så höjer vi drivmedelsskatten till ännu högre höjder.
    Men vänta nu. Hur ska vi göra med kärnkraften? Den lägger vi ned. Den är ju så dyr att driva. Skatten är för hög.
    Hoppas bakslaget kommer snart. — Nyval. Då åker de ur!

  10. Tack vare plastpåseskatten kan säkert Kina bygga många fler kolkraftverk. Vi klimatkompenserar ju för maximal utbyggnad av kolkraft.

  11. I dag var vi och veckohandlade. I grönsaksavdelningen så tog vi sex plastpåsar: Apelsiner, mandariner, tomater, lökar, två sorters äpplen. När vi kommer hem så går dessa påsar direkt i plastfacket i soptunnan och innan vi fick denna facktunna så gick de i tunnan för förbränning i den moderna anläggningen som ger fjärrvärme.

    Handlaren ska visa sig miljövänlig och har en bild på Greta (jag blir förbannad när jag ser det) som säger att jag ska ta papperspåsar som används för matavfall. Kassörskan måste öppna för att se. Dessa papperspåsar som kostar mer energi att tillverka än plastpåsarna. Och nu skulle jag ha tagit sex stycken. Så mycket matavfall har jag inte.

    Nu ska jag betala för dessa effektiva plastpåsar för att Isabella Lövin (MP) sett bilder på plastpåsar i havet i Afrika och Asien. Jag kräver att Miljöministern i stället talar om vad som ska ske med alla rotorblad till vindkraftverken när de om några år är uttjänta.

    • Ja, vad kan man förvänta sig av ett mångkultur(islam)älskande-självförnekande-feministiskt-mönsterstyre som har ”föregå-med-moraliskt-exempel” komplex?
      Bättre än så blir det inte.

  12. Bästa läsare, ni missar att Sverige är bättŕe, föreståndigare( fyll på själva ytterligare) bättre förstånd
    etc. Att Sverige samtidigt själv står inför enorma problem. Skolan ,vården kriminaliteten ( fyll gärna på själv). Etc. Nej mkt bättre att tala om för andra(länder)
    Hur problem löses! Vad kan man förväntas av politiker
    i många fall utan både utbildning eller bildning.
    Våra tidigare generationer har 100-150 år fört Sverige
    i topp. Ett ekonomiskt under! Nermonteringen ska mkt
    snabbt. Inga 100 år där inte! Tråkigt att läsa? Ja.
    Arma land.

  13. Fattar ni inte? Plastpåseskatter är hela världens räddning. Sveriges medborgare utgör hela 0,15 tusendelar av jordens population och klimatskatterna vi betalar, gör att resten av jordens befolkning kan andas ut!

  14. Skillnaden är att de inte har ett riktigt tokparti MP som dessutom sitter i regeringen, inbjudna av Betongpartiet Sossarna

  15. Visst är det konstigt att folk inte lyssnar på alla forskare och vetenskapsmän som besitter erfarenheten av mångårig kunskap i ämnet?

    Patrick Moore är en av dem som besitter oerhörda kunskaper i ämnet natur, miljö och klimat. Detta är ett alldeles nytt föredrag som han har hållit. Som varje person, som månar om natur, miljö och klimat, borde lyssna på.

    För det sägs många sanningar och fakta i detta inslag. Inte tro eller utsagor efter att ha tolkat opålitliga ”klimatmodeller”.

    Du miljövän som vill förkovra dig och göra skillnad . Lyssna ,lär och inse att din insats måste användas mer praktiskt för att spela roll. Patrik Mooore har erfarenheten och kunskapen, som fler måste ta del av.

  16. ”sverige” under EU är okunnighetens, dårskapens och ondskans högborg! ”Liars, thieves and murderers!”

Kommentera