Nooshi Dadgostar vill bli Vänsterns partiledare


INRIKES. Mehrnoosh ”Nooshi” Dadgostar, är född 1985 i Ängelholm och uppvuxen i Göteborg. Hon är ledamot av Sveriges riksdag. ”Nooshis” föräldrar kom som flyktingar till Sverige från Iran i början på 1980-talet. 

Nooshi.Dadgostar. Bild från Wikipedia

Vänsterpartiets vice ordförande Nooshi Dadgostar kandiderar till partiledarposten efter Jonas Sjöstedt, säger hon till Sveriges Radio Ekot. – Jag vill ju att Vänsterpartiet ska bli ett ännu bredare parti som fler människor kan känna sig hemma i, som fler kan lita på, säger Dadgostar till SR.

– Det finns kanske inget viktigare i dag än att vara ordförande för just Vänsterpartiet. Dadgostar har nämnts som en av favoriterna till posten.

-Pettersson tittar i bloggens arkiv och hittar nedanstående…

TIDIGARE 2015-12-24. 60 miljarder är det lilla, det är betydligt värre

INVANDRING. I en aktuell debattartikel i Smålandsposten menar Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet, att stora delar av debatten kring asylinvandringens kostnader bygger på “förenklade kalkyler och faktafel“.

Mats Hammarstedt tar i den aktuella artikeln inte ställning vare sig för eller emot hög asylinvandring. Det budskap han framför är helt enkelt att den debatt som förs bör vara baserad på korrekta fakta och realistiska beräkningar.

Hammarstedt inleder sin artikel med att ge några exempel på förenklade “glädjekalkyler”; dvs. felaktiga beräkningsmetoder, med vars hjälp man kan få massinvandringens kostnader att framstå som betydligt lägre än de i själva verket är. Mats Hammarstedt skriver bland annat:

Ett exempel på förenklade kalkyler är de kostnadskalkyler som likställer kostnaderna för flyktingmottagande med Migrationsverkets kostnader för den initiala asylmottagningen. Detta innebär att man endast fokuserar på delar av de kostnader flyktingmottagandet medför. Hit hör exempelvis Vänsterpartiets Nooshi Dadgostars debattartikel i Svenska Dagbladet den 17 december i vilken kostnaderna för flyktingmottagningen reduceras ner till just de kostnader som belastar Migrationsverket. Dessa beräknas uppgå till 60 miljarder kronor år 2016.

Problemet med denna siffra är att den endast omfattar Migrationsverkets kostnader för initial asylmottagning. Efter detta kvarstår omfattande kostnader för bland annat socialbidrag, bostadsbidrag och andra transfereringar samt offentlig konsumtion. Det är således fel att likställa kostnaderna för flyktingmottagning med Migrationsverkets kostnader för initial asylmottagning.

Även de politiskt korrekta profiler inom media-/nöjesbranschen som försökt göra egna kostnadsberäkningar avfärdas av Mats Hammarstedt, som skriver: I samma fälla går de hemmasnickrade kalkyler som presenterats av, får man anta, välmenande humanister som vill övertyga opinionen om att kostnaderna för att ta emot flyktingar är så låga att de knappt behöver diskuteras. Hit hör Henrik Schyfferts uppmärksammade inlägg från september. /…/ Fredrik Virtanens inlägg i Aftonbladet den 5 december driver samma linje och konstaterar att ingen behöver köpa sämre rödvin för att Sverige tar emot flyktingar.

Därefter övergår Hammarstedt till att belysa rena faktafel som förekommer i debatten om asylinvandringens kostnader. Han tar framför allt sikte på ett påstående som använts så ofta att det kommit att ses som en sanning, nämligen att det i genomsnitt skulle ta sju år för en asylinvandrare att komma i arbete. Den verkliga bilden är, menar Mats Hammarstedt, ännu mörkare.

Han skriver: Utöver de förenklade kalkylerna finns så faktafelen. Dessa framförs förvånande nog även av personer med ansenlig politisk tyngd. Ett sådant fel är den alltför ofta återkommande ‘sanningen’ att det i genomsnitt tar sju år innan en nyanländ flykting får arbete i Sverige. /…/ Problemet med denna ‘sanning’ är att den inte är sann. Fakta från Statistiska Centralbyrån visar istället att ungefär hälften av de flyktingar som kommer till Sverige har sysselsättning efter åtta år i landet. Skillnaden mellan att ungefär hälften av flyktingarna kommer i arbete efter åtta år och det felaktiga påståendet att genomsnittstiden för att komma i arbete är sju år är markant. Mot bakgrund av att en del flyktingar inte alls kommer i arbete är det till och med tveksamt huruvida det ens med säkerhet går att beräkna genomsnittstiden fram till att flyktingar får sitt första arbete i Sverige.

Hammarstedt avslutar sin text med att konstatera att integrationen av asylinvandrare i det svenska samhället inte fungerat bra på decennier, och han efterlyser en saklig, faktabaserad debatt om hur den kan förbättras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


28 responses to “Nooshi Dadgostar vill bli Vänsterns partiledare

 • Maja 2

  Hon borde inte efterträda Sjöstedt
  Ingen vet vem Dadgostar är”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/e8BpmK/hon-borde-inte-eftertrada-sjostedt

  Gilla

 • DanTor

  Nooshi.Dadgostar ytterligare en kommunist i Vänsterpartiet, en riktig rejäl överklassproletär.

  Om jag ej har missat fick denne en ordväxling i SR P1 nu 3/2 i eftermiddag och där i etern hörs som argument för kommunism -” när vi skulle ringa till utlandet fick vi begära att mottagaren betalade för samtalet ” nu snackar vi substans för sitt fina glänsande proletärskap, eller hur!
  Nästa steg för proletären adress på Östermalm Kamrat Jonas lämnar av för efterkommande.

  Varifrån kommer alla dessa fina glänsande självrättfärdiga ?

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   De flesta V(PartKom) verkar vara ”flyktingar”…Flytt från diktatur o vill skapa en. Hjärnlöst lr förtrupp?

   Gilla

 • Peter Sjöström

  Liberalerna : Sabuni , V : Dadgostar ? , S : Shekarabi ? Mångfalden i ”svensk politik ” . Känslan är oroväckande . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det är bra med kandidater som öppet talar om att de vill bli ledare i stället för dem som säger nejnejnejnejnejnejnej – ja.

  Gilla

 • Inconvenient Observations

  Nooshi skrev en rapport som var så galen att den fick dras tillbaka. Hon kom bland annat fram till att kommunen bör få konfiskera folks mark om de vägrar att sälja. Utan ersättning naturligtvis. Dessutom kan hon inte debattera utan upprepar bara floskler.
  Det vore perfekt om hon blev partiledare och gjorde det uppenbart vad vänstern verkligen står för.

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   ” få konfiskera folks mark om de vägrar att sälja”
   Jopp så vill S och mer vänster ha det.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Det enda som fungerar för migration är assimilation, det stora problemet med integration och mångkulturellt samhälle är att över tid när alla kulturer, religioner och folkslag skall bygga ett samhälle så blir det kaos. Se gärna utvecklingen i Irak efter störtandet av Saddam, i Libyen efter störtandet av Khadaffi och utvecklingen i Jugoslavien efter Titos död. Detta är vad som väntar i den naiva, feministiska och humanistiska stormakten i Norra Europa.

  Gilla

 • aam1942@gmail.com

  Ok; om nu bönan får jobbet o hon hamnar i Agenda hoppas jag att hon får frågan om hon är kommunist o muslim. Då mina vänner kommer det att osa katt i Svedala då dessa två typer kommunister o muslimer har något gemensamt dvs ta livet av oliktänkande

  Gilla

 • Bajen666

  Inte bra, jag som hade hoppats på stolpskottet Linda Snecker, Nooshi Dadgostar tror jag kan locka till sig en hel del blattar som är besvikna på socialdemokraterna.

  Gilla

 • gamgubben

  Ännu en naiv kommunist, som inte tänker längre än näsan räcker. De flesta har ingen erfarenhet och kan tydligen inte läsa hon vet ännu inte att ungefär hälften av de nya inte får arbete förrän efter 8 år. Den andra hälften kanske aldrig, vem om inte staten måste ta den kostnaden.

  Gilla

 • G Nordström

  Det är ju en utopi att inbilla sig att folk ska kunna känna sig mer hemma i V=Kommunister. Deras doktrin bygger i och för sig på Mördande reklam och den siste idioten är inte född än. Tyvärr är lågt begåvade personers röst lika mycket värd.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ursäkta, hur var namnet ?

  Gilla

 • Kungen

  Bra. Då är vänstern snart nere vid spärren – där dom hör hemma

  Gilla

 • Olof.p

  Hade flyktingindustrin varit lönsam hade företag tagit hand om den direkt.
  Jag tycker det är ok att alla som är en vinst på riktigt kan få stanna i Sverige, mot att vi slänger ut alla bidragsturister.

  Gilla

 • Solveig

  Hur mycket jag än må avsky blotta tanken på att utlänningar innehar maktpositioner i Sverige, så kan det trots allt också finnas vissa sidoeffekter som är fördelaktiga!
  En muslimsk kvinna som ny partiledare för kommunisterna! Vad innebär det?
  Med stor sannolikhet så kommer dom att tappa väljare, massvis med väljare, kvar blir några fanatiskt trofasta som vägrar erkänna -eller kanske inte förstår vad som är rätt eller fel?
  Mona Sahlin, Juholt och inte minst Löven var/är i sin uselhet bra för Sverige, dom har på några år krympt det socialistiska partiet med 50%
  Med en muslimsk kvinna som ledare för kommunisterna på kommer dom att förvandlas till ett litet parti ute i marginalen -där dom hör hemma!
  Ibland får man faktiskt skära bort lite av det friska köttet för att komma åt det som är friskt och för att inte ruttenheten skall sprida sin ännu mer!
  Solveig

  Gilla

 • Mike E

  Hon är inte packad in i hijab så hon är väl en äkta socialist/kommunist. Kommunisterna i Iran var allierade med Ayatolla Khomeini i kampen om att störta Shahen och fick (så klart) fly när muslimerna efter Shahen fall började jaga otrogna. Hennes föräldrar var väl ett par av dessa kommunister.

  Gilla

 • blabaris

  All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati.

  Vill svenska FOLKET ha henne som ledare?

  Gilla

 • Maja 2

  Det tar 8 år för invandrare att komma till arbete.
  Vi tidiga invandrare fick svenskt pass först efter 5 år när vi redovisade att vi var självförsörjande och inte nyttjade socialen.
  Detta är den största orättvisan !
  Ångrar i dag att jag sökte svenskt medborgarskap ,men behövde det för ett arbete.

  Gilla

  • Argus

   ”Det tar 8 år för invandrare att komma till arbete”

   Enligt Sven-Olov Daunfeldt, professor och forskningschef vid Handels Utredningsinstitut, och hans medförfattare har kommit fram till att efter nio (9) år i Sverige tjänar 29% av utomvästliga invandrare 20000 kr eller mer i månaden. 20000 i månaden är 83% av medelinkomst i Sverige.

   Gilla

   • Maja 2

    Javisst .Min granne , en restaurangägare från Syrien, tog över verksamheten för ett år sedan. Nu hade han en razzia ,blev av med sprit och vinrättigheter, och gjorde en överklagan trots att han har aldrig betalat varken moms eller skatter, så han kör på som vanligt.
    Varför tar inte Skv i med hårdhandskar och stänger tills allting är betalt.
    Snart en ny ägare och pengarna värmer fickan.

    Gilla

  • G Nordström

   8 år för att komma i arbete. Ja för 50% av dem. Resterande? 10, 20 år eller aldrig?

   Gilla

 • Maja 2

  Om inte Sverige har lyckats med asylinvandringen på 40 år undrar jag vilken medicin får det att bli bättre i dag när 1 miljon gissningsvis flera är här nu.
  Att välja en iransk kvinna till ett parti som ledare i Sverige är ytterligare ett steg till Sveriges självmord.

  Gilla

  • G Nordström

   Vad är lyckad asylinvandring? Är det ”Vi har varit dåliga på att intrigera nyanlända”. Du kan leda en häst fram till vattenhålet men du kan inte tvinga den att dricka.
   Vari ligger problemet?

   Gilla

   • Maja 2

    Assimilera är det ordet som kommer ofta på tapeten i debatter. Det är omöjligt att lyckas sammansmälta folk från vitt skilda kulturer till vårt samhälle. Vi ser ju resultatet , kaoset .
    Som du säger det där med hästen stämmer, likadant som det där med att ta en från djungeln….

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: