90 % av alla brott begås av invandrare

BROTTSLIGHET. Tino Sanandaji och kriminolog Ardavan Khoshnood intervjuas i NRK om krisen i Malmö, efter att Danmark nyligen införde gränskontroller mot Sverige för att skydda sig från våldet. Varför har då gängvåldet i Malmö och övriga ökat?

Tinos ord: ”Även om mekanismerna är komplexa är den fundamentala förklaringen enkel: det bakomliggande orsaken är invandring. Gängbildning, kriminell subkultur, tyngre beväpning och eskalerande brutalitet mellan konkurrerande kriminella är delkomponenter, men allt detta är sk. ”mediating variables” som i sin tur drivs av invandring.

Det ändras knappast heller av att det är barn till tidigare våg av invandrare som begår dessa dåd, andra generationens invandrare är en funktion av invandring. Hade inte Sverige och Malmö tagit emot stort antal invandrare skulle ökningen av gängvåld inte ägt rum.

Att många svenska kriminologer (det avser inte Ardavan Khosnood, som är en seriös) har svårt att förstå detta beror på att aldrig lärt sig stringent statistik metod och inte förstår kausalitet. De blandar ofta samman korrelation och kausalitet, empirisk förklaring, moraliskt skuldbeläggande samt proximate mellanled och ultimat förklaring.

Därav fåniga invändningar som ”de flesta invandrare begår inte brott”, eller ”låt oss kontrollera för socioekonomiska faktorer!”

Om någon frågar forskare varför det smäller i bostadshus är ett svar att det beror på är att någon la en bomb där, och bomben innehåller sprängmedel. Det är förvisso ett svar, men bara ett mellanled. Kausalitet är en fråga om kontrafaktiska utfall, och vi kan med fog säga att om dessa ungdomar och deras föräldrar inte kommit till Sverige hade dessa brott inte skett.”

 

17 thoughts on “90 % av alla brott begås av invandrare

  1. Den goda nyheten är att ofta träffar skjutningar superkriminella aliens, dvs bättre än att de får skattefri lön, god mat och plugga spanska i Kriminalvården.

  2. Vissa folkgrupper är stolta när de lurar och lever på svenskars pengar men det är väl brottsligt att säga sanningen?

    • SVT och SR har ett absolut tabu: etnisk bakgrund i svenska fängelser får absolut inte rapporteras om.

  3. Nigeria ska vara tacksamma att deras land bara är invaderat av gräshoppor. Jag var inne i centrum i Göteborg i kväll och kan informera om att Göteborg är invaderat av en annan ohyra, gatubarn från Mellanöstern. För ett antal år sedan hade Brasilien sådana problem med gatubarn att de sköt dem. Inte förvånad om det blir samma här.

  4. Men helv..de är inte svenskar, de är illegalister. De är i vårt vackra Sverige olagligt.
    De ska ut ur landet. Vill de inte lämna, skjut!
    Problemet löst. Slut.

  5. Ja men det är klart att det beror på den okontrollerade
    massinvandringen, har själv bott i Malmö där man kunde
    promenera var som helst när som helst, idag är det
    förenat med livsfara att gå i staden, även på dagtid,
    Precis all slags brottslighet kan man träffa på där.

    Så tack Ilmar Repalu och Katrin Stjernfeldt !
    Hoppas ni får en svår ålderdom!

  6. ”Att många svenska kriminologer (det avser inte Ardavan Khosnood, som är en seriös) har svårt att förstå detta beror på att aldrig lärt sig stringent statistik metod och inte förstår kausalitet”. Vackra ord, men vilken svensk som helst som vill förstå , förstår varför vi sitter i den sitsen vi gör. Själv undrar jag vem som äger problemet till lösningen? Vem som skapade problemet vet vi.

  7. Fakta är fakta. 90 % av alla brott begås av invandrare.
    Undrar hur statistiken ser ut gällande bidrag? Sjukvård? Tandläkarvård?
    Tänk hur det hade varit att leva i Sverige med annan ledning? Som sätter Sverige och Svenskarnas bästa i första hand.
    Straffas bör de som har skapat dagens Sverige. Skamligt är det.
    Vad gör svetsaren? Bara avgå f-f. Du bara förstör ännu mera!

  8. Om man vidare beaktar att 90% av invandrarna högst troligt inte begår brott så blir siffrorna ännu horriblare. Att många invandrare ligger samhället till last är ytterligare en effekt av den misslyckade asylpolitiken.

  9. Angnes ! Varför är du då på denna sidan o läser och skriver ??? Det borde inte gå att bli så korkad som du är ! Varför är det så svårt att ta till sig fakta ??? Som jag skrivit tidigare om mina närmsta vänner som jobbar som poliser i en stad med ca 60 000 invånare. Mellan 90-95 % av alla deras utryckningar året om har med invandrare att göra . Det finns alltid en anledning till varför det är som det är i deras riktiga hemländer ! Fakta är fakta !!!!

  10. 90% av brotten är gjorda av invandrare, men dom är inte 90% av befolkningen. Så det måste vara några gånger mer högre benägenhet att göra brott, inte dåligt av dom styrande att vilja ha det så i landet. Och mer ska dom ösa in istället för att ösa ut, en eka som läcker öser man ur inte öser man in vatten i den.

    Men vill man inte ha ekan något mer när den blir gammal då blir det så, det finns en agenda hos dom styrande annars håller man inte på som man gör. För så inkompetenta kan dom väl inte vara och sitta i sådana positioner, är det inkompetens kan man fråga sig hur i he****e kan dom hamnat där

Kommentera