Grundlagen och väljarnas åsikter


DEMOKRATI. Grundlagarna skyddar vår demokrati. De innehåller reglerna för statsskicket, det vill säga hur Sverige ska styras. Grundlagarna har därför en speciell ställning.

Regeringsformen: All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.

-Pettersson undrar varför allt mer makt koncentreras till EU med flera i strid med vår grundlag och detta utan debatt.

 

Steget Efter

Jag vill i sammanhanget påpeka: ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19.

Det gäller mot staten, eftersom en del protesterar över att de inte får skriva vad de vill på bloggen. På bloggen, får det mesta skrivas, men inte allt, använd sund förnuft och rensa historiken i era datorer/telefon för ibland försvinner kommentarer utan min förskyllan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Grundlagen och väljarnas åsikter

 • NALLEN

  Att alla de övriga partierna bildade en allians mot SD var nog det bästa som hänt SD. Jag skulle kunna tänka mig att just denna allians har bidragit till att SD vuxit som dom gjort.

  Gilla

 • Grune

  Dom borde istället skriva som sossarna vill att det skall stå
  ” ALL MAKT UTGÅR FRÅN MUSLIMERNA”

  Gilla

 • SVENSK

  Grundlagen om yttrandefrihet har delvis satts ur spel genom den sk lagen om ”hets mot folkgrupp”. Vilken är en diktaturlag med avsikten att i stort sett kunna lagföra vilken meningsmotståndare som helst!

  Gilla

 • Grune

  Det borde stå i grundlagen att ” ALL MAKT UTGÅR FRÅN MUSLIMERNA”

  Gilla

 • Gringo

  Därav en snabb SWEXIT, ju snabbare ju bättre. Tror att vinnaren på fem år heter Storbritannien, de slipper alla sjuka lagar, de får bestämma själva och glöm inte friheten över deras ekonomi och pundet. Vi själva som sitter fast i EU får se en elit av politiker och tjänstemän som snor åt sig allt mer och kvar är en fattig arbetarklass utan makt. Bråkar vi skickar de polisen och militären på oss, räcker att titta på försökslandet Frankrike. Litar inte en sekund på de som sitter på makten i EU, därav ut ur skiten fortast möjligast.

  Gilla

 • ruben

  Det börjar bli ont om demokratins försvarare mot hårda extremister. Här en av de viktigare rösterna i ett allt tystare och mörkare Sverige.
  https://www.expressen.se/ledare/ann-sofie-hermansson-ar-en-viktig-renhallningsarbetare/
  Hoppas på fullt stöd för Ann-Sofie Hermanssons ansvarsfulla hållning.
  Något i regeringen måste verka för äkta demokrati, därför hoppas jag på en ny regering med nya myndigheter.

  Gilla

 • Göran

  Utan minsta tvekan arbetas det hårt bland landets Åklagare och Domstolar med att förverkliga drömmen om Sverige som en kriminell diktatur av rent DDR- och Sovjet-snitt!
  Där skötsamma fattiga Svenskar ska skrämmas från sina mest grundläggande mänskliga rättigheter. Genom att helt utan hållbar motivering fängsla eller bötfälla de som för det mesta av empati med brottsoffer och övriga offer valt att prata sanning!
  Samtidigt kämpar man hårt med att ”bevisa” för riktigt kriminella (importerade) med ambition att vara ”Herrefolk” över de ”mindre värda” Svenskarna att de verkligen står över Svensk Lag!
  Har dessa lismande korrupta kriminella jurister fått något lagligt mandat för detta?
  NEJ!!!
  De har inte mer mandat att bli Statskriminella maktmissbrukare än vad Vidun Quisling hade mandat!
  Hur länge ska de tillåtas leva i sin lilla korrupta bubbla?

  Gilla

 • Bajen666

  Just nu handlar det om att hålla SD utanför allt inflytande folket ska bara hålla käft, men för eller senare slår det tillbaks och det ordentligt….sanna mina ord.

  Löfven såg det inte komma med det kommer att bli en rejäl spark där bak på stollen.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Man får ha vilka åsikter som helst men fan om du yttrar dig i tal eller skrift då jävlar….

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Vi har också fria val och en stor del av oss väljare valde att stötta SD, när de så kom in i Riksdagen upphörde de redan etablerade partierna att tillämpa vår rätt till att ha en egen åsikt, genom att mer eller mindre bojkotta SD. Där var de nuvarande regeringspartierna och deras oheliga bundsförvanter extra tydliga genom att inte samarbeta utan ansåg att SD hade fel värdegrund.
  Det fastställer faktumet, i Sverige existerar ingen demokrati och tydligen bryr sig ingen om våra grundläggande lagar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: