Grundlagen och väljarnas åsikter

DEMOKRATI. Grundlagarna skyddar vår demokrati. De innehåller reglerna för statsskicket, det vill säga hur Sverige ska styras. Grundlagarna har därför en speciell ställning.

Regeringsformen: All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas.

-Pettersson undrar varför allt mer makt koncentreras till EU med flera i strid med vår grundlag och detta utan debatt.

 

Steget Efter

Jag vill i sammanhanget påpeka: ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19.

Det gäller mot staten, eftersom en del protesterar över att de inte får skriva vad de vill på bloggen. På bloggen, får det mesta skrivas, men inte allt, använd sund förnuft och rensa historiken i era datorer/telefon för ibland försvinner kommentarer utan min förskyllan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Grundlagen och väljarnas åsikter

  1. Att alla de övriga partierna bildade en allians mot SD var nog det bästa som hänt SD. Jag skulle kunna tänka mig att just denna allians har bidragit till att SD vuxit som dom gjort.

  2. Dom borde istället skriva som sossarna vill att det skall stå
    ” ALL MAKT UTGÅR FRÅN MUSLIMERNA”

  3. Grundlagen om yttrandefrihet har delvis satts ur spel genom den sk lagen om ”hets mot folkgrupp”. Vilken är en diktaturlag med avsikten att i stort sett kunna lagföra vilken meningsmotståndare som helst!

  4. Därav en snabb SWEXIT, ju snabbare ju bättre. Tror att vinnaren på fem år heter Storbritannien, de slipper alla sjuka lagar, de får bestämma själva och glöm inte friheten över deras ekonomi och pundet. Vi själva som sitter fast i EU får se en elit av politiker och tjänstemän som snor åt sig allt mer och kvar är en fattig arbetarklass utan makt. Bråkar vi skickar de polisen och militären på oss, räcker att titta på försökslandet Frankrike. Litar inte en sekund på de som sitter på makten i EU, därav ut ur skiten fortast möjligast.

  5. Utan minsta tvekan arbetas det hårt bland landets Åklagare och Domstolar med att förverkliga drömmen om Sverige som en kriminell diktatur av rent DDR- och Sovjet-snitt!
    Där skötsamma fattiga Svenskar ska skrämmas från sina mest grundläggande mänskliga rättigheter. Genom att helt utan hållbar motivering fängsla eller bötfälla de som för det mesta av empati med brottsoffer och övriga offer valt att prata sanning!
    Samtidigt kämpar man hårt med att ”bevisa” för riktigt kriminella (importerade) med ambition att vara ”Herrefolk” över de ”mindre värda” Svenskarna att de verkligen står över Svensk Lag!
    Har dessa lismande korrupta kriminella jurister fått något lagligt mandat för detta?
    NEJ!!!
    De har inte mer mandat att bli Statskriminella maktmissbrukare än vad Vidun Quisling hade mandat!
    Hur länge ska de tillåtas leva i sin lilla korrupta bubbla?

  6. Just nu handlar det om att hålla SD utanför allt inflytande folket ska bara hålla käft, men för eller senare slår det tillbaks och det ordentligt….sanna mina ord.

    Löfven såg det inte komma med det kommer att bli en rejäl spark där bak på stollen.

  7. Vi har också fria val och en stor del av oss väljare valde att stötta SD, när de så kom in i Riksdagen upphörde de redan etablerade partierna att tillämpa vår rätt till att ha en egen åsikt, genom att mer eller mindre bojkotta SD. Där var de nuvarande regeringspartierna och deras oheliga bundsförvanter extra tydliga genom att inte samarbeta utan ansåg att SD hade fel värdegrund.
    Det fastställer faktumet, i Sverige existerar ingen demokrati och tydligen bryr sig ingen om våra grundläggande lagar.

Kommentera