Greta – olycklighetens profet


INSÄNDARE. Men nu har Klimatsekten fått konkurrens. Plötsligt finns ett värre hot än klimatförändringar. Mer akut, mer påtagligt och mer skrämmande än alla de klimatkatastrofer som s.k miljöaktivister vart tionde år förutspår – utan att de någonsin inträffar.

Greta Thunberg. World Economic Forum Licens CC BY-NC-SA 2.0 

Coronaviruset sprider skräck runt om i världen. Till skillnad mot det obevisade påståendet om att koldioxidutsläpp leder till jordens undergång är detta hotande virus en oavvislig realitet. Ett verkligt nödläge där alla länder, alla forskare, alla regeringar och alla människor står enade i kampen mot den hotande katastrofen. Till skillnad mot klimatfrågan som istället skapar nya internationella konflikter, vetenskaps-strider, forskningsfusk och storpolitiskt rävspel. Inför coronahotet förminskas klimathotet till den historiska bluff det är.

Men som med allt annat kommer snart Isabella Lövin & Co att försöka påstå att även detta virus är en följd av klimatförändringar. Den masspsykos med utbredd ångest, psykiskt lidande, förlorad framtidstro och ekonomisk kollaps som klimatsektens domedags-profetior leder till. En skräckkampanj som i sig själv utgör ett större hot mot mänskligheten än den koldioxid som utsetts till jordens värsta fiende och största halmgubbe. Trots att seriösa forskare kallar den för livets gas.

Gretarörelsens politiska medel är att skapa ångest och skuld bland människor. I synnerhet bland den vuxna generationen i de rika länderna. Allt vi gör och tänker ska skambeläggas. I stort sett allt negativt som händer på jorden beror på vår obetänksamhet. Vi kör för mycket bil, vi flyger för mycket, vi äter för mycket kött, vi föder för många barn, vi använder för mycket plast och köper för mycket kläder. Ju olyckligare och oroligare Greta kan få oss att bli, desto mer straffskatter, avgifter och utsläppsrätter kan vi övertalas att betala. Desto mer dåligt samvete vi pådyvlas ju mer kan nationalstaten omyndighetsförklaras och kritiseras för oförmåga att lösa de globala problem som bara en allsmäktig världsregering påstås kunna hantera.

Vilket är målet för den globalistiska storfinans som bekostar Gretas globala ångestspridarkampanjer och utnyttjar klimatsekten och den unga generationen för sina härskarambitioner. Demokratin och nationalismen bekämpas med alla medel. Rasistkortet utnyttjas för att kväsa ett växande, omfattande folkligt motstånd mot massinvandring och mångkultur. Homosexualitet uppmuntras för att minska kärnfamiljens roll som samhällets grundpelare. Den kristna moralen förkastas genom obetänksamt samarbete med islam – en religion mångfalt mer förtryckande än vad kristendomen någonsin varit ens i sina värsta stunder och vars värsta omänsklighet genom århundranden rensats bort. Det öppnar för den antisemitism vi trodde hörde till en mörk historia. Värt att notera när vi idag på Förintelsens dag högtidlighåller minnet av offren för 75 år sedan. Feminismen och genusideologin används utan noterbara resultat för att minska adrenalinstinna mäns inflytande på samhälls-utvecklingen. Men krigen och terrorn har inte minskat och den gamla svenska kvinnofridslagen är ett minne blott. Kvinnor tystas genom att tillåtas bli en del av nominklaturan – men bara upp till glastaket.

All politisk makt i Sverige ska utgå från folket står det i grundlagen. Men det mesta beslutas i Romklubben, Bilderbergsgruppen, Trilaterala kommissionen, FN, EU och de andra av storfinansens världsorgan. Inte ens den svenska, kommunala självbestämmanderätten gäller längre. Våra röster vid valen får allt mindre betydelse. Att Sveriges största parti är utan politiskt inflytande bekräftar detta maktspel långt över huvudet på folket.

Rolf Malm


23 responses to “Greta – olycklighetens profet

 • Weronica Selby

  Stackars flicka kan inte kla pa sig, hon har mycket att lara

  Gilla

 • Grune

  Ett LÖFTE till guds enfödde dotter Greta. Du borde sätta igång en stor världsomspännande opinion mot Kina.
  CORONA VIRUSET Går det att åtgärda. DET GÖR INTE KLIMATET.
  Du kanske kan tjäna några MILJARDER till på det.

  Gilla

 • ponnsan62

  Carl bildt tycker jag var den som skaddat sverige mest…
  Sen kom dom andra efter .
  Slickpolitik kallas det.
  Sverige behöver en Trump.
  Ponnsan AfS

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En dagsfärsk intervju med vetenskapsmannen Patrik Moore.

  Oerhört bra och förnuftig diskussion på en timme. Rörandes natur-, miljö och klimatfrågan. Intressant på alla sätt och vis. Även en svensk tonåring dyker upp i samtalet. Bör ses av alla som intresserar sig för miljöfrågorna i världen.

  Gilla

 • bjornwiklund

  appropå klimathotet eller den närståend, påstådda, klimatkatastrofen.
  Vi uppmanas ja numer även genom lagar, miljöstödjande sådana, bete oss på ett visst sätt. Vi ser inte orsak och verkan eller hur dessa lager bottom line fungerar. MEN de som funderar lite granna ser att vad det rör sig om är att vi skall leva i ett samhälle där alla våra medel, pengar inte minst, skall kontrolleras (pengatvätt där som vanligt folk inte ens kommer i närheten av att kunna bedriva) Eller gud nåde ifall vi hittar en pinne i skogen som vi eldar i vår kamin i stället för att använda el till vår uppvärmning……betänk att elförbrukningen inte ökat i landet på 10år mycket pga att folk installerar värmepumar, värmeväxling och en kamin……
  Alltså måste elpriset öka och då måste skatten på el öka….. först skattar man billig el, kärnkraft, extra i någon flummig argumentation om att det är farligt trots att kärnkraft i antal dödade per PWh t.o.m. är säkrare än vindkraften, energins Gr_ta. MEN man har inte hittat alltför kraftiga argement —för att beskatta el från vattenkraften….. MEN på något magiskt sätt påstår man att dyrare och farligare el (för att inte tala om de ännu dolda eller iaf undanhållda fakta rörande farligheten av vind) skullr vara bra…. osså skapar man ett system sär subventionen tas ut via att producenter köper certifikat för att få producera el och dessa pengar landar direkt i vindindustrins inkomster (2018 var summan cirka 3 miljarder eller cirka 20öre/kWh bra va?).
  Det finns alldeles för många falska påståenden om klimathoten… och det tar 15.000år att smälta isen på Grönland…. 7meter höjning av havsnivån…..
  ska vi ta höjd för detta nja det rör sig då om en höjning årligen väl under den landhöjning vi har haft och har…..(0.5rmm/år eller 5cm på en livslängd….)

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det sorgliga är ju att Greta tror att hon gör en viktig insats för den stora skaran fattiga människor i världen. Med sitt ”klimatalarmistiska” budskap.

  När det faktiskt är de välbeställda eliten, som helt sonika utnyttjar henne. För att tjäna både ”goodwill” och mer pengar, på att spela med i ”klimatcirkusen”.

  Greta blir helt sonika en bricka i spelet, som i mångt och mycket, får motsatt effekt. Mot vad hon själv innerst vill åstadkomma. Tyvärr.

  Eliten och politikerna vet hur spelet ska manipuleras och utnyttjas för de egna ekonomiska intressen. Samt hur fasaden utåt ska målas upp och speglas utåt mot allmänheten.

  Resultatet av Gretas egna vilja och ”klimatresa”. Kommer hon att få många möjligheter till att reflektera över i framtiden. Vad hände och vilka tjänade på den? Löste skrämsel och skam något för de fattiga i världen? Gjorde mitt budskap någon skillnad i natur-, miljö- och klimatfrågan. Hur skulle jag ha agerat istället?

  Svaren på de frågorna får vi validera i framtiden. För ingen ”klimatmodell”, ger oss de svaren idag.

  Gillad av 1 person

  • Thomas Tvivla'r

   Ja. Greta som person är inte saken.
   Det är Gretarörelsen med m e d i a som är saken.

   Att vara kritisk till media är viktigt då huvuddelen mest för ur hårt vinklad information. I flera fall lögner.
   Parat med att yttrandefriheten är beskärd genom lagar dessutom och svårt för politiska motståndare få tillfälle till genmäle.

   Sanningen är att kontrollen över media genom intressegrupper, skattemedel (i Sverige), lagar i pipeline för att beskära yttrandefriheten är det stora slaget – mot demokratin, folkstyret.

   Jag kan förstå Gretas oro, ångest men den borde gälla än mer demokratin, öppenheten, mot maktkoncetrationer
   o c h miljöfrågor också även om jag inte delar det snara domedagsscenariot.

   Före miljökollaps kommer odemokratisk skattebetald invandring, nedmontering av folkstyret ge samhällskollaps.
   Hos våra egna finns destruktiva krafter förblindade av ideologier samt att t o m skolväsendet är politiserat och frångår kunskapsförmedlandet.
   Släng ut postmarxismen. Kräv frihet i media och genmälen. Rösta inte rött eller s k liberalt. Låt inte nya moderaterna få makt då de är de rödas lakejer.

   Gilla

 • Bajen666

  Kineserna måste sluta med dessa marknader som säljer vilda djur som varken är besiktade eller godkända av myndigheterna tror att det är det som är den stora boven (Coronaviruset) här.

  Greta skulle må bra av att besöka ett anorexicenter innan det är försent, hennes föräldrar borde skämmas ögonen ur sig

  Men jag är rädd att förståndet inte finns där och allt för mycket goodwill och pengar står på spel.

  Gilla

 • gamgubben

  Själva ordet autism betyder att det finns svårigheter i att ta in och tolka information. Det leder till att det är mycket svårt att se till andra människors behov, tankar och känslor.
  Om stora skaror följer och tror på en person som har svårt liksom ovanstående indikerar, då för vi övriga problem.
  När så Media och makttörstande stödjer tokigheterna så blir det än värre.
  Vad Rolf Malm skriver är mycket bra, och det han skriver om blir inte lättare att rätta till, när de stora mediehusen i sin penninghunger basunerar ut sina domedagsprofetior

  Gillad av 1 person

 • Dissidenten

  Skicka Greta och hennes patraskfölje, till Kina, och låt hennes visdom hjälpa det drabbade folket. Halleluja!

  Gilla

 • Stenbock

  Corona-viruset skapar död o. elände,över hela världen.
  Gretas profetior skapar stora förmögenheter,till några få maffioser !

  Gilla

 • turrim

  Ett barn som har egna skyddsvakter på stan. Det är en miljöhjälte för dem som inte tänker själva.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  En rak och korrekt beskrivning . Den sista delen om Trilaterala , Bilderberg mm är klockren . Där har vi något att kämpa emot . Tack Rolf . Mvh Sjöström

  Gillad av 1 person

 • Greta – olycklighetens profet – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INSÄNDARE. Men nu har Klimatsekten fått konkurrens. Plötsligt finns ett värre hot än […]

  Gillad av 1 person

 • Maria

  Så sant som det är skrivet! 👍🏻

  Gilla

 • Ståfräs

  Lösningen är väl som numera oseriösa, ”vetenskapens värld” att vi återupplivar 100 000 Mammutar som skall trampa ner metangasen i den ”smältande permafrosten”. Hur tänker man där? Skiter inte dessa jättar en massa, som blir metangas, eller? om det är så tycker jag i första hand att MP idioterna + PK, skall börja äta sin egen skit redan idag för att vänja sig.

  Gilla

 • Kungen

  Lilla greta är snart bortglömd….

  Gilla

 • rune

  Bra skrivet Rolf Malm !!!

  Gillad av 1 person

  • Bajen666

   Håller med. en man som lever i verkligheten och skriver därefter nu vet jag inte om han skriver för Samnytt längre (jag har slutat gå in där) men är du intresserad så gå in och leta upp gamla alster av Ralf du kommer inte att ångra dig.

   Mvh.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: