”Örebroare” misstänks ha lurat till sig 15,6 miljoner kronor, spelade sjuk…


BROTTSLIGHET. En 48-årig man hemmahörande i Örebro åtalas vid Örebro tingsrätt misstänkt för att ha lurat till sig miljontals kronor i assistansersättning från Försäkringskassan. De aktuella brotten ska enligt åtalet skett mellan den 15 oktober 2010 och 7 mars 2019, rapporterar SVT.

Pressbild

Mannen, som varit skriven på olika adresser i landet under perioden, ska genom oriktiga uppgifter i ansökan om personlig assistans gett falska uppgifter om att han haft omfattande omvårdnadsbehov. Till den aktuella ansökan har bifogats läkarintyg som stött uppgifterna.

Åklagaren påstår att 48-åringen simulerat vid kontakter med sjukvården. – Han har i stort sett haft samma läkare vid neurologen på Karolinska. Läkaren har blivit jävligt lurad, säger åklagare Anders Persson.

48-åringen har nu åtalats för grovt bidragsbrott. I samma härva har ytterligare åtta personer åtalats för inblandning. Åklagaren påstår mannen aldrig varit berättigad till någon assistans, för att han aldrig har haft de här besvären som han har påstått. Han har simulerat helt enkelt, säger åklagare Anders Persson.

Brottet bedöms vara grovt utifrån att de utbetalda ersättningarna uppgått till 15.662.438 kronor samt att ”brottsligheten utövats systematiskt och i stor omfattning” som det står i stämningsansökan.

– Pettersson läser åklagarens ord ”Läkaren har blivit jävligt lurad”, det är möjligt, en annan möjlighet är att läkaren haft provision på utbetalade bedrägerikronor. De 15,6 miljonerna blir över 200 kronor i timmen, dygnet runt, året runt i 8,5 år. Det är skapligt. Är inte läkaren med på bedrägeriet så borde han åtalas för försumlighet.

Enligt Örebro tingsrätt mål nummer B 1936-19 är företaget som skött den enligt åklagaren obefintliga assistansen REHA Personlig Assistans AB och där är de ansvariga:

Styrelseledamot och huvudansvarig: Albercinci, Hewa, född 1973 i Irak, invandrade till Sverige 2007 från Tyskland! och blev svensk medborgare 2012.
Styrelsesuppleant: Shafea, Tara Salah (46)

Den åtalade misstänkte bedragaren som SVT kallar Örebroare är Faraydoun Muhammadi, född 1971 och invandrad från Iran år 2002 och blev svensk medborgare redan 2006.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “”Örebroare” misstänks ha lurat till sig 15,6 miljoner kronor, spelade sjuk…

 • Bosse S

  Ska vi så vad om att läkaren är importerad.

  Gilla

 • Kungen

  Det blir nog en vinst lite längre fram – eller hur ?

  Gilla

 • ruben

  Ingen vill ansvara för dessa otaliga förluster i välfärden. Det är bara allmänhetens pengar, som hamnar i sjön anser väl regeringen likgiltigt. Det är i normalfallet omöjligt att lura sig fram på det viset i vården om man inte tillhör en korrumperad gruppering gissar jag. I annat fall tillhör man kanske särbehandlade folkgrupper uppfödda med demokratidesignad offerkofta. Jag längtar till nyval men det finns tyvärr ingen garanti till att en ny regering vill försvara svenskarnas skattepengar mot bidragsfuskare.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sossen från lägsta begåvningsreserven Veronica Palm vill stoppa gängkriminalit med att öppna en Fritidsgård !
  Tänk vad enkelt allt är i idiot-Sverige.

  Gilla

 • blabaris

  HUR är det möjligt?

  Alla funktionsnedsatta blir utförsäkrade för funktionsnedsättning är en superkraft för svenskar…..

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis en etniskt infödd äkta svensk, vad annars ?????????

  Gilla

 • Fjölet

  fina pengar som kunde gått till våra kära pensionärersom haft arbetar lön.
  Hade vi lagt till tobakspengarna för fri röka på fängelsena, ja då hade pensionärena kanske fått sig ett glas vin på helgen, men det går då unte för sig.
  släng bort miljarder på de som inte bidrar alls

  Gilla

 • Bajen666

  2007 var ett bra år för Tyskland…inte så bra för oss Svenska skattebetalare.

  Gilla

 • gamgubben

  Borde läkarens leg. dras in? Men han kanske är en av de välutbildade som vår statsminister svamlar om.

  Gilla

 • Hanna

  Utvisning! Om möjligt återbetalning av stölden från svenska staten.

  Gilla

  • Bajen666

   Haha du är rolig du…..utvisning kommer inte på fråga det kan jag slå vad om…nästa lön kanske är du på.?

   Svenska staten i detta fall är du och jag om du nu arbetar.!

   Gilla

  • SP

   Det blir inte ens en rättegång. Enligt åklagaren kostar en rättegång för mycket och straffet hade ändå bara blivit villkorigt så bedragaren som lurat oss skattebetalare på 15 mille går helt fri!. Dagens Sverige är ett stort jä.la skämt.

   Gilla

   • Bosse S

    Han borde åtminstone tvingas till ett saftigt skadestånd och jagad av kronofogden livet ut. Det behövs ingen dyr rättegång för det. Myndigheten kan själv besluta åtgärder.

    Gilla

 • SVENSK

  Är detta samma ”Örebroare” som kungen av misstag talade till då han var i Arboga?!
  🙂

  Gilla

 • Kent

  Förtjänsten bara strömmar in. Det går riktigt bra nu. Hälsar Stefan.

  Gilla

 • Kurt

  Löfven glömde att tala om för oss, för vem det bli förtjänst. Inte för Svenne i varje fall

  Gilla

 • Henrik

  Usch och fy!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: