Det bombskadade Sverige

BOMBDÅDEN. Alfred Nobel är en av de mest berömda svenskarna genom tiderna. Alfred uppfann dynamiten och tog patent på 355 uppfinningar under sin livstid. Alfred Nobels testamente gav Sverige Nobelpriset. Idag är det världens mest kända pris.

Dynamitlåda. Bild av Loren Elkin Pixabay

Nåväl, Alfred Nobel är uppfinnaren och Sverige är dynamitens upphovsland. Dynamiten har används i över 150 år över hela världen. 

Nu vill inrikesminister Mikael Damberg (S) träffa byggbranschen för att se över hanteringen av sprängmedel, eftersom regeringen och polisen misstänker att civila sprängmedel har används vid en del av den senaste tidens bombdåd.

-Pettersson säger att sprängdåd har alltid förekommit i Sverige, men tidigare har antalet kunnat räknas på ena handens fingrar, år 2019 blev det 257 stycken. Andra länder i Europa eller USA har inga problem som är i närheten av detta.

Tror Mikael Damberg och regeringen att det är byggbranschen i Sverige som helt plötsligt börjat slarva med förvaringen av dynamit efter 150 års civil användning?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Det bombskadade Sverige

  1. Japp en gång i tiden var vi kända för finurliga och användbara uppfinningar.

    1.Primusköket år 1888
    2.Sfäriska kullagret år 1907
    3.Kylskåpet år 1921
    4.Skiftnyckeln år 1892
    5.Ångturbinen år 1883
    6. Dynamiten år 1865
    7.Blixtlåset år 1910
    8.Respiratorn år 1950
    9.Tetra Pak år 1944
    10.Pacemakern år 1958

    Nu är vi kända för bombdåd gruppvåldtäkter skottlossningar rån massinvandring ifrån tredje världen osv osv……!!

    Grattis rikspsykopat Reinfeldt och groggnäsan Löfven.

  2. De flesta civiliserade länder använder dynamit som ett verktyg att göra fantastiska innovationer som bygga broar – tunnlar – kanaler – tågbanor i svår tillgängliga områden med hårt berg.

    Ingen normal människa vill spränga en annan människa eller byggnader som det lever människor i för skoj skull.

  3. Ja, det gäller att ha en livlig fantasi när man ska gå runt ”utmaningarna” i stället för att angripa de verkliga grundorsakerna. Några exempel på ”de skyldiga” : Svenskarna, ”Svenskarna”, Pensionärerna, de Sjuka, de Vård-krävande, de Personlig assistans-krävande, Jägarna, Sportskyttarna, Turisterna, Flygresenärerna, de Plastpåse-krävande butikskunderna, de som har fräckheten att fortfarande betrakta sig som Kristna, Bilisterna, Köttätarna, Gräsmatte-vattnarna, Hetrosexuella, alla svenska Män…..och nu även byggjobbarna. Puh ! Ibland är det tungt att vara Normal…

  4. Våra folkvalda har ordnat så att Sverige är indraget i inbördeskrig.
    De har orsakat inbördeskrig utan att fråga befolkningen om lov.
    Enda resultatet är att SD plötsligt blev störst.
    Och svetsaren är förvånad att Vänstern tar hjälp av Moderaterna för att stoppa nedmonteringen av välfärden.
    Det är ju han själv som orsakat nedmonteringen.

  5. De lyckas väl knappt inbilla de mest parti troende utan bara de längst ner på intelligensskalan, som tror på allt

    • Alla dynamitarder i Sverige får passa sig nu, lilla inrikesminister Damberg sa i PK-media SVT att han är förbannad över alla sprängningar men han sa inte vad det beror på vilket förmodligen beror att man inte sågar av den gren man själv sitter på !
      Är man en av de som bidragit till att Sverige i dag befinner sig i ett kriminell mångkulturell träsk så vill man naturligtvis inte erkänna det.

  6. Intressant hur regeringen ger sig på företag, organisationer, föreningar och gemene man för att få stopp på våldsvågen som sveper över sverige.
    De försöker lura allmänheten att alla vapen, sprängmedel osv. stjäls från företag och föreningar, så med alla nya lagar så slår det bara mot de som sköter sig, t.ex. skytteföreningar, hemvärn etc.

    De är så fega då de inte vågar ge sig på de kriminella grupperna, och detta beror på att polisen äger inte våldsmonopolet längre utan det gör gängen i förorterna.
    Enligt dansk polis så består ca 98 % av deras gäng av invandrare och det ser säkert likadant ut i vårt land.

Kommentera