”Svensk” med rumänska rötter misstänks för tre mord i Barcelona

BROTTSLIGHET. ”Svensken” som greps i Barcelona i måndags misstänks nu för tre mord. Han flydde från en brand och sågs klättra ned för en husfasad klädd i en mopedhjälm och piratbyxor. Efter en kort flykt greps han på ett torg. Mannen är född den 16 juni 1991 i Sverige, svensk medborgare med uppehållstillstånd i Spanien.

John Musetescu Werberg. Facebook

28-åringen misstänks nu ha mördat tre personer:

  • En man som hittades död i den brinnande lägenheten som svensken flydde från.
  • En kvinna som hittades död i närheten av den brinnande lägenheten. Hennes död såg först ut som en olycka men när svensken greps hittades tillhörigheter från henne på honom.
  • Den 50-årige journalisten David Caminada Diaz som höggs i bröstet vid ett rån i Barcelona före gripandet av svensken. Han dog på sjukhus under onsdagen, rapporterar spanska El Caso.

Den 28-årige svenske medborgaren heter John Musetescu Werberg och är skriven i Uppsala, tillsammans med pappa Musetescu, 68 år. Pappa Musetescu, föddes 1951 i Bukarest, Rumänien och invandrade till Sverige 1986. Även mamma har rumänska rötter och det innebär i min värld att även den misstänkte mördaren är rumän, trots svenskt medborgarskap och född i Sverige.

John har häktats utan möjlighet till borgen misstänkt för tre mord i Barcelona. Mannen har ingen känd bakgrund som grov kriminell tidigare, ett lågt bötesstraff efter att han gripits av polis med cannabis, några mindre skulder och en skilsmässa är allt. Han verkar ha haft ett vettigt liv men något har hänt och får jag gissa är det knark.

TIDIGARE 2020-01-21. Svensk gripen för misstänkt för två mord och ett mordförsök i Barcelona

BROTTSLIGHET. En 29-årig svensk man greps 20 januari i Barcelona, misstänkt för två mord och ett mordförsök. Enligt El País misstänker den katalanska regionalpolisen Mossos D´Esquadra att mannen ligger bakom tre olika brott som begicks med kort mellanrum på tre platser i den katalanska huvudstaden. På måndagseftermiddagen uppstod först en brand i en lägenhet på tredje våningen i stadsdelen Ciutat Vella. En video som delats på nätet visar hur en man i kortbyxor klättrar ned från våningen via fasaden och därefter ska han ha flytt på en cykel. I våningen hittades en man som av allt att döma rånmördats, skriver Sydkusten.es. 

Knappt en timme senare och endast 600 meter därifrån hittades en kvinna död. Hon ska ha mottagit ett hårt slag i huvudet och också ha varit föremål för ett rån.

Strax före klockan 17.00 överfölls så två personer på öppen gata, nära rådhuset. En av dem, en kommunalanställd, knivskars allvarligt i bröstet medan den andre skadades lindrigt. Deras skrik larmade de lokalpoliser som bevakade rådhuset och de kunde sedermera övermanna gärningsmannen.

Det ska röra sig om en svensk medborgare som bland annat bar på sig objekt som tillhörde den mördade kvinnan. Signalementet sägs även sammanfalla med den man som filmades när han kastade sig ut från den brinnande våningen.

-Pettersson vet inte vem den misstänkte är, men vet att det är skillnad på svensk och svensk medborgare, men det finns svenska galningar också och denna är i varje fall vit…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “”Svensk” med rumänska rötter misstänks för tre mord i Barcelona

  1. Den som är förvånad räcker upp en hand, hmm som jag trodde bara Ingela52 som viftar hej vilt.!!

  2. De s.k. journalisterna borde vara medvetna om skillnaden mellan svensk och svensk medborgare. En svensk har föräldrar från Sverige, detta eftersom det är genom lag fastlagt att en Zigenare eller Same som har bott i Sverige under hundratals år med föräldrar födda här ändå kallas för vad de är, en minoritet med eget språk och diverse undantag, från oss i majoritet. Om de inte kan förstå detta, så får de sluta att använda floskler som ”alla är lika mycket värda.” Alla andra kombinationer som vägrar att acceptera våra lagar och traditioner,och som inte levt som en svensk i minst två generationer är endast svenska medborgare.

  3. Fina titlar brottslingarna får numera, SVT presenterade
    Generalen som USA tog hand om som Topp diplomat,,
    och Expressen kallar en trippelmördare för ” Svensk”
    Akademiker? Flera gånger älter Expressen om ”Svensk”
    men inte ett ord om Rumänsk.

    • Hans uppdrag var på USA inrådan fredstrevare med Iran där Irak skulle vara medlare. Största skurkstaten här USA. Allt är emot alla överenskommelser.

    • ”Svenskarna” blir bara populärare och populärare världen över. Passen strösslas runt omkring. Svetsaren är orolig över att sverigebilden svärtas ner om SD tar över.
      Tala om att ha skygglappar. Bara avgå f-f.

  4. Det är livsfarligt för 500 miljoner medborgare i Schengen med socialdemokratins människohandel att göra Alla som röstar på S till svenskar dvs schengenEuropéer

  5. Blatte kallas när måste platta håret med plattång men araber kan inte uttala p blir b dvs blatta håret

  6. Devalveringen av vad som bör anses vara svenskt gäller inte bara n-gödslet kronan. Ardalan och Riazats ordspråk gäller: min kuk i dig (eiri fik)

Kommentera