Fångar i Göteborg får gratis snus och cigaretter

BROTTSLIGHET. De intagna på häktet i Göteborg får sedan en vecka tillbaka gratis snus och cigaretter. Orsaken är att den som bedriver häktets kiosk inte längre har tillstånd att sälja tobak. Eftersom myndigheten är skyldig att tillhandahålla tobak fattades beslutet att dela ut varorna gratis, skriver Expressen/GT.

Bild Gerd Altmann, Pixabay

”Lösningen med att dela ut tobak är kortsiktig och pågår tills vi har en annan hållbar lösning. Så snart vi ordnat med ny ordning kommer våra klienter åter betala för sin tobak”, skriver Kriminalvården i ett mejl till tidningen.

De anställda på häktet har handlat tobak för 20.000 till 30.000 kronor om dagen. Det skulle betyda att de runt 330 intagna i genomsnitt får tobaksvaror till ett värde av 60 till 90 kronor per dag. Även de fångar som inte röker plockar ut tobak  och säljer vidare.

– Om Pettersson var chef på det häktet skulle jag totalvägra, eventuella böter kan knappast uppgå till 20.000 till 30.000 per dag och böterna går då tillbaka till skattebetalarna. Ett anat alternativ vore att låta en butik i närheten som säljer tobak leverera efter beställning och ta betalt om nu inte kriminalvården klarar det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Fångar i Göteborg får gratis snus och cigaretter

  1. Detta kommer att sluta i att den Kioskägare som sen kommer dit och börjar ta betalt kommer åka på stryk som våra Busscahufförer och tågvärdar för vid den stora invällnibgen fick ju dom åka gratis och nu kräver dom det nu med kommer sluta samma här jag kan svära på det

  2. Kioskägaren kanske sålde stulna cigaretter och vad mer vet vi ej ,svart ! Hur vore det om någon närliggande tobaksaffär skulle leverera till dörren mot betalning. Hur svårt är det ?
    Fantastiskt.

  3. Jag delar alla nyheter från allternativmedia till
    till utlandet ..vänner och nyhetsmedia..
    Jag skäms för att vara svensk

  4. Ja det är inte bara regeringen som ska bort, för det ska den,
    varenda statlig Tjänsteman ska nagelfaras och åläggas
    tjänsteansvar. Det får vara slut på dessa Sosse lekstugor

  5. Det är ta mig fan bedrövlig hur politikerna och tjänstemännen i detta land fullständigt slänger våra surt intjänade skattekronor rakt ner i sjön.

    Ibland mår extra illa när jag läser om allt skit härinne detta är en sån sak, känns i alla fall bra att internet aldrig glömmer.

  6. Om man bedriver kioskverksamhet och tillhandahåller tobaksvaror gäller en en ny lag om detta.Man får ansöka om tillstånd för det och bedömas lämplig.Man undrar ju hur det står till med kompetensen när inte en chef på nämnda häkte har den informationen och kollar upp hur det står till med den saken.För att nu skyla över att det har missats att ta del av detta så skall dom intagna nu bjudas på tobak till en rejäl kostnad för skattebetalarna.Jag kan bara dra en slutsats av det här och det stavas inkompetens på chefsnivå.

  7. På 5 stjärnigt hotell ska det vara service !
    Skönt med pension nu och slippa se, höra och serva dagens totalt respektlösa kriminella parasiter, 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset fick räcka, blev de sista åren bara en mångkulturell lekstuga innanför murarna.

  8. Detta verkar oerhört besynnerligt. Man skulle kunna sträcka sig till att på sin höjd dela ut nikotinplåster. Möjligen.

    Om en anhållen eller häktad påstår sig vara under 18 år som är åldersgräns för tobaksvaror, delar man frikostigt ut snus och cigaretter då också? Om någon vill ha en handrullad kubansk cigarr?

  9. Ännu ett beslut som övergår allt förstånd!
    Svensson som röker/rökte har i decennier mobbats tills han fimpar för gott. Plötsligt ska samma skadliga produkter delas ut med skattemedel åt multikriminella parasiter……!

  10. Den naturliga frågan blir då:

    Är cigaretter och snus ett mänskligt behov?

    Jag har klarat mig i 80 år utan detta!
    – men nu behöver jag snart något lugnande när jag
    läser vilka konsekvenser kontraktet har fått, som
    LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna skrev
    med muslimerna 1999!

    Jag ska lägga in ett krav på att, retroaktivt, få ersättning
    för 2 paket cigaretter i 65 år – detta är ju en mänsklig
    rättighet!

    Ska vi starta en ”Retroaktiv rökklubb”?
    (SÄPO stödjer ju kontraktet så vi kan säkert få hjälp
    av SÄPO att få ut ersättningen för detta ”mänskliga behov”)

    Jag utgår från att de intagna kommer från samma sekt,
    som kontraktet är skrivet med.

    Någon myndighet måste kunna undersöka om detta
    stämmer med Svensk lag!
    Någon kanske anmäler?

  11. Va!! Får dom inte sprit och droger också ??
    Det är ju så synd om dom stackarna….
    Det är ju inte deras fel att dom är där… det är ju alltid nån annans fel…

  12. När ”mänskliga rättigheter” används på ett vidrigt sätt.

    Har skattebetalare skyldigheter enligt lag att dela ut tobak för flera 100.000 kr till mördare och våldtäktsmän ??

  13. Varför räcker inte våra skattepengar? För lite inbetalda eller kan det vara något annat?
    Jag tror defenitivt på något annat!

  14. Vem gagar??
    Snart ska de ha gratis cox, oxå….
    Varför inte lite luder på rummet, men’s vi är på G?
    Det blir som med momsen.. tillfällig.
    Jo, tjena!
    Vad i hälleflundra har vi fått för skatten??

  15. Det blir upp till 10 Miljoner/år bara på denna anstalt, hur är det på alla andra?? Man tror inte att det är SANT!! Sen saknas det pengar till t ex äldrevården!!! Jag sprider detta till alla jag kan, så att Regimen kan röstas bort nästa val!

Kommentera