Rekordhöga socialbidrag i Borlänge – 106 miljoner kronor har betalats ut

INVANDRING. Borlänge kommun som är Dalarnas största tätort har aldrig tidigare betalat ut så mycket i socialbidrag, som numera kallas försörjningsstöd som år 2019. 106 miljoner kronor, det finns förhoppningar att ökningen stannat av, men det finns tecken på sämre konjunktur, skriver Dalarnas tidning bakom betalvägg.  

-Pettersson säger att det är dags att börja använda Utlänningslagen, där det står att en utlänning kan avvisas om det kan antas att han eller hon kommer att sakna tillräckliga medel för vistelsen i Sverige eller om han eller hon efter inresan visar sig utgöra en orimlig belastning för biståndssystemet enligt socialtjänstlagen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Rekordhöga socialbidrag i Borlänge – 106 miljoner kronor har betalats ut

  1. Grattis till socialdemokratiska Borlänge. Ni fick vad ni röstat för och värre kommer det att bli.

  2. Vad arg jag blir när jag ser utlänningarna som inte hör hemma här. De ska ha allt gratis utan motprestation. De borde lära sig veta hut!

    Sverige var fungerande för vår moral är bra, men det samhället står sig slätt om folk med en lägre moral kommer hit, då fungerar inte det drömsamhälle vi en gång drömde om.

    Det absolut vidrigaste är cancervården som idag inte fungerar, de sjka svenskarna får ingen vård utan de för palliativ vård (hjälp att dö) istället när sjukdomen var fullt botbar.

    Säger det dig inget så läs om föregående stycke. Man har folk som insjuknar i botbara sjukdomar men låter dem dö istället.

    Välkommen till försmaken av framtiden, nu är det 2020, hur ser det ut 2030? Det beror på oss. Vi kan sitta och gräma oss med wienerbröd eller vi kan förändra detta med demonstrationer samt ev. lite annat smått och gott.

    Vi borde samla till ett tryckeri som vi kan ha i en källarlokal, där kanske Dan Parks kan pyssla…

    Ja, nåt måste hända i alla fall. Trött på alla försämringar. Glad att jag är man dock, kvinnor har det nog än värre men å andra sidan är det nog mest deras fel att det blivit såhär.

  3. Hultqvist är inte kapabel till något vart än han reser . Det är inte bara Borlänge som Hultqvist och hans parti har åsamkat stor förödelse för . Hela landet och dess tillstånd får de nog ta på sitt ansvar . Mvh Sjöström

  4. Dalfolk, både kullor och masar har alltid varit duktiga. Kvinnor från Våmhus tillverkade och sålde hårkonst, vida omkring t.o.m. i Ryssland. Karlarna var fenomenala på korgarbeten, samt att de körde ut Danskarna från Sverige. En slagdänga ljöd ”Så körde vi Daner i Tytbo älv, så vattnet dem porlade om. Vi sörjde blott över att, Christian själv ej tillika omkom”.
    Det låter osannolikt, att dalfolk nu för tiden skulle behöva försörjas av stat och kommun.

  5. Är ju det jag säger. Hultqvist ska fara hem till Borlänge och försöka redda ut kaoset som bl.a han är skylldig till

  6. Vad sysslar sozzarna med i Borlänge? Kolla med era sozzebröder i Sandviken tjänar 500 miljoner/ år på sina invandrare, inga bidrag där inte, bara vinstmaskiner! Så måste det vara för ngt annat har inte kommit fram.

  7. Ja det kostar att försörja allt fler Afrikaner. Men Stefan han vidhåller att dom är högutbildade Läkare ingingörer men en zozze har alltid svårt att hålla sig till sanningen……

Kommentera