SD:s motion om kärnkraften röstades ner

ENERGI. Avvecklingen av Ringhals kärnkraftverk fortsätter efter att Sverigedemokraternas motion röstats ner av riksdagen. Partiet ville att Vattenfall skulle ta över driften, ett förslag som M, KD och L ställde sig bakom.

Omröstningen i riksdagen slutade 174–173 till regeringens fördel. 2 ledamöter var frånvarande. Vid årsskiftet 2019/2020 stängdes Ringhals 2 av. Om ett år ska Ringhals 1 tas ur bruk.

-Pettersson hoppas elen räcker då det blir -20 till -30 över hela landet och vindstilla…

Idag när vintern är mild och det blåser hårt över hela landet ser det klockan 18 ser det ut som nedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “SD:s motion om kärnkraften röstades ner

  1. En tjej svarade när hon tillfrågades om hon är rädd för att elen inte räcker till;
    ”Nej jag både bor och arbetar i stan!”

  2. Nordens största och världens dyraste kärnkraftverk finns i Finland och heter Olkiluoto 3 eller OL3. Det är på 1600 MW. Beslutet att bygga det togs år 2000 och bygget inleddes 2005. Det skulle ha varit klart för 10 år sedan men nu blev det framskjutet igen till 2021.
    När OL3 är klart får Stockholmsområdet börjar köpa finsk kärnkraft och Finland fortsätter importera billig kärnkraftsenergi från Ryssland.

    Så var finns logiken i Sverige?

  3. Ren och säker elkraft, läggs ner. Detta i ett läge där elbristen ökar och vi importerar el producerad i kolkraftverk.
    Vi ska nu öka antalet elbilar/bussar och snart lastbilar. De som kallar sig partier som värnar om miljön, agerar tvärt emot.
    Batterierna är allt annat än miljövänliga och tillverkning av solceller likaså.
    Dumheten har inga gränser.

  4. Det borde varit en folkomröstning i denna fråga. Den är alldeles för viktig för att helt lämnas till okunniga politiker.

  5. Det är bara att lägga en ny motion. Om att påbörja bygget av Ringhals 5 och 6. Med den nya kärnkraftsteknologin.

    Dessutom det mest klimatsmarta och trygga alternativet i dagsläget, oavsett vad en miljöpartist påstår.

    Det är ju sorgligt när det skiljer en röst. När man vet kunskapsnivån i sakfrågan, hos vilka som har röstat i riksdagen idag.

    • Det måste vi hjälpa till med.. Vi måste avslöja CO2 bluffen genom att kräva att riktiga experter kommer till tals, men vi måste bli många fler dom ifrågasätter varför de är så rädda att släppa fram de! Vi har att göra med maktahavare och deras AGENDA. De vill kontrollera marknaden,konsumenterna måste köpa deras nya produkter ,få deras hållbarhetsstämpel och betalar deras skatt. Måste bara få det bekräftat att Gretas pappa får miljarder för uppdraget!

  6. Ja tänk på dom så kallade utanförskapsområdena när nu snart strömmen går för gott.

    Är det vinter, blir lägenheterna snabbt iskalla dödsfällor utan vatten.

    Folk fastnar för gott i hissar, gamla kan varken komma ut eller in i höghusen.

    Plastkorten blir omedelbart värdelösa, kontanter har ingen i tillräcklig mängd.

    Mediciner kan inte hämtas ut eller betalas.

    Efter ett kort tag börjar upploppen och butiksplundringarna, men snabbt finns inget att plundra, folk börjar frysa och svälta ihjäl.

    Allt efter en djävulsk plan som vår köpta regering noga följer.

  7. Dårar och idioter kontrollerar nu Sverige primärt via SVT/SR och resten av mainstream media. Alla riken och civilisationer kommer och går och Sveriges tid som ett homogent, utvecklat och välmående land går nu mot sitt slut.

  8. Fly landet den som kan. Alla andra får se sig om sitt boende ute i kylan.
    Hur jävla korkade är svenskar egentligen?
    KORKADE IDIOTER

  9. Detta betyder att min elräkning kommer inom ett par år öka med 200-300%.

    Men sånt skiter pösmunkarna i Sveriges riksdag i som har löner på 70 000 kronor plus förmåner och utan formel närvaroplikt i månaden.

    Statsministern och talmannen har helt sjuka 176 000 kronor….man mår fan illa.

    • Var dom inte tvungna att infinna sig hela 3 dagar i veckan på jobbet, resten kan dom jobba så kallat hemifrån eller vart dom nu är eller jobbar. Räknar man in alla förmåner inom deras så kallade jobb har dom nog över 100 000 i månaden

      • ”Det finns inga formella krav på närvaro i riksdagen. Riksdagens ledamöter får sitt mandat av väljarna i samband med val. Det är ledamotens ansvar att leva upp till detta förtroende under valperioden. I nästa val avgör väljarna om förtroendet ska förnyas. Det finns inga generella regler om beslutsförhet i riksdagen, det vill säga krav på att ett minsta antal ledamöter måste närvara i kammaren för att riksdagen ska kunna fatta ett beslut.

        Ledamotens uppdrag är inte begränsat till verksamheten i riksdagen, såsom arbetet i kammaren eller i ett utskott, utan utövas även i andra sammanhang, till exempel i valkretsen, på andra platser eller utomlands.”

        Ifrån riksdagens hemsida.

      • Snacka om att man har valt fel yrke, 5-skift och man måste jobba helger

        När man kunde ligga på någon playa med mycket mer än den dubbla lönen man har idag, då har man inte ens räknat in förmånerna. Sen ha någon klan som röstar in en vid varje val

      • Helt kravlöst, även tankemässigt Inget ansvar för någonting Ända prestationen är att slicka uppåt och hålla med

  10. När det blir effektbrist och man måste övergå till så kallad roterande bortkoppling som i u-länderna så bör det första område som får black-out vara Stockholm.

    • Spräng alla broar, spärra alla vägar ut.

      Sedan stäng av el och vatten till Stockholm.

      Efter någon månad är det nog tyst och lugnt där inne, och vi slipper för all framtid dom vansinnesbeslut som brukar fattas där.

Kommentera