Motorväg mellan Frankrike och Spanien stängd på grund av snö

VÄDER. Det har dött minst fyra personer i stormen Gloria som dragit fram över östra Spanien med vind, snö och regn. BBC skriver att en man dog i sitt hem i regionen Avila när han träffades av en lös takpanna, en hemlös kvinna frös till döds nära Valencia, ytterligare en person dog av nedkylning utanför sitt hem i kommunen Moixent och en annan person dog i en bilolycka på en snötäckt väg i Asturiaregionen.

Motorvägen AP7 mellan Frankrike och Spanien stängdes på grund av tunga snöfall och många tågavgångar har ställts in. Över 2.600 kilometer väg har täckts av snö av stormen. Undervisningen för 170.000 elever och studenter i regionerna Katalonien och Valencia var inställd på tisdagen.

Även departementet Pyrenées-Orientales i sydvästra Frankrike har drabbats av stormen. – Gloria är den värsta stormen som drabbat regionen på vintertid sedan januari 1982, säger meteorologen Olivier Proust, på Météo France till Franceinfo.

-Pettersson vill påpeka att kyla är väder, däremot är värmen i Australien och på andra håll klimatförändringar enligt svenska medier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Motorväg mellan Frankrike och Spanien stängd på grund av snö

  1. Jag har åkt genom norra Spanien på serpentinvägar med is och snö.
    DET är inte att leka med. När isen tar över bilen ….nära döden upplevelse.
    Som en chaufför sade i byn vi stannade till efter skräckfärden; Jag åker inte över om inte jag tar en konjak först.
    Jag förstår honom.
    Inte en gång till.

  2. Verkar som om klimathysterikerna får byta plan…den globala uppvärmningen är bytt till en ny global istid…Hehe vilka dårar.

  3. SvT tycker inte att det är värt att nämna, däremot 30 grader varmt i Australien, det är klimat förändring, varmt och hemskt skrämmande. Det måste rapporteras som om det skulle vara ovanligt med värme, det är sommar där, men det nämns inte. Alltid kan man lura nån.

  4. De flesta dör när de går ut på pirer och ner på klipporna. De står och njuter av naturens krafter. Det var vågor på 11 meter i en grannby. De spolas bort då vågen kommer.
    Det har regnat nästan 180mm på tre dagar. Stormar hagel åska igår.
    Man stänger fönsterluckorna och håller sig inne. Sköter djuren och kollar nedfallna träd.
    Jag tror att klimatsekten inte förstår naturens krafter. Att människan är liten då naturen rår..

Kommentera