Syrien, Somalia och sedan Sverige är planen

INVANDRING. Sveriges Radio Ekot har under morgonen sänt ett reportage om en somalier, Yassin, som sedan tre månader befinner sig i Somalia för att försöka få de somaliska myndigheterna att evakuera hans dotter och två barn-barn från al-Hol lägret i Syrien där dottern sitter inspärrad som IS-terrorist.

Flyktingläger. Bild av Bastian Walthierer Licens CC BY-SA 2.0

Somalias president har godkänt en plan för att hämta kvinnor och barn från flera europeiska länder, enligt EU-ambassadören Ali Said Faqi.

Yassin och dottern är svenska medborgare, Yassin har rest till Somalia och tänker stanna där till dess att han kan återförenas med sin familj. – Det är det enda ljusa hoppet som finns för att ta min dotter till säkerhet, säger Yassin och det är bättre i Somaliadär de har släkt än i lägret i Syrien. Enligt kurdiska uppgifter har omkring hälften av de ”svenska” kvinnorna i lägret somalisk bakgrund, mellan 30 och 40 personer.

-Pettersson blir orolig. Socialdemokraterna med migrationsminister Morgan Johansson i spetsen vägrar att ens utreda frågan om indragna medborgarskap för terrorister och lyckas Yassin få sin dotter till Somalia är det inget som hindrar att de reser vidare till socialförsäkringarnas förlovade land, vilket givetvis Yassin redan planerar.

Undrar hur Yassin finansierar sin minst tre månader långa vistelse i Somalia, även om han bor hos släkten kostar det lite pengar och han borde ha hyra med mera att betala i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Syrien, Somalia och sedan Sverige är planen

  1. Danmark, gör rätt…lever du på bidrag, så får du inte resa utomlands, för då har du för mycket bidrag.

    Morgan Johansson (Socialdemokrat) har genom sitt apatiska agerande, gjort sig medskyldig till dessa terroristbrotten/morden/tortyren/våldtäkterna, som dessa sinnessjuka IS-idioterna utfört och utför.

  2. Yassin är sannolikt arbetslös och lever på svenska bidrag . I Somalia lever han gott och är en välkommen gäst.

  3. Fantastiskt
    hjälper Somalia land nu isis krigare och kärringer med att lotsa dem via hemlandet och sedan till sverige?
    Ja då finns det inte en enda somalier som kan ha flytt och kan kalla sig flykting.
    helt omöjligt
    detta ger ju svar på allt snack om somalie flyktingar
    de finns inte. existerar inte

  4. Förr sa man, alla vägar bär till Rom numera heter det, alla icke kristna mångkulturella och kriminella vägar bär till paradiset Sverige !

  5. Stanna där du är din skitstövel, kom inte hit med din misslyckade avkomma vi har nog som det redan är.

    Men känner jag den Svenska regeringen rätt så blir säkert regeringsplanet med All Inclusive och ett fett retroaktiv socialbidrag samt en stor villa för hela familjen.

  6. Svenskar tvingas att finansiera gigantiska, autonom SVT/SR som föraktar etniska svenskar arbetar för folk i tredje världen.

  7. Har väl fått ett betalkort som alla andra som kommer till Sverige.
    Vem som sen står för slutnotan kan vi läsa ut av kommunernas skenande kostnader

Kommentera