Sprängningar är arbete, bomber är terrorism


MEDIA. -Pettersson ser att media och även jag själv ibland, använder ord som sprängning, detonation och explosion vid händelser som nattens i Husby/Kista och tidigare på Östermalm och sammanlagt minst 230 gånger under 2019. 

Bättre vore att kalla det för vad det är, nämligen bomber och terrorism. Tidigare kanske det var mest kriminella det drabbade men nu slår våldet blint. Det är många som inte är inblandade i kriminella konflikter som mördats,  som skadats, som fått egendom sprängd och som med stor sannolikhet har fått men för livet.

Detta är terrorism och terrorister använder bomber, de spränger inte.

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

Däremot spränger man i LKAB:s gruvor, man bombar inte i gruvan.

LKAB. Pressbild Fredric Alm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Sprängningar är arbete, bomber är terrorism

 • Klas.

  Men nu sitter svetsaren med foten i kläm, när kommunister och moderater kucklar tillsammans.
  Över att sossarna ömmar mer för biståndet, än Svenskarnas sjukvård.
  Sin egen sjukvård fixar de privat på Sophiahemmet.

  Gilla

 • Lellego

  Snart är det ”en särskild händelse” och rimfrost överallt.

  Gilla

 • Nils Dacke

  PK-media behöver utbildas i mycket, bland annat följande, sprängning=byggarbete av något slag, explosion=olycka som beror på gas eller kemiska och explosiva ämnen, bomb=medveten attack på person eller egendom, terrorbomb= medveten attack för att destabilisera ett samhälle.

  Gilla

 • fjölet

  Regerings reaktion på nattens sprängningar

  NOLL

  efter 10 timmar

  NOLL

  Varför finns dom ?

  Det är inte bara skamligt det är VANSINNE

  Gilla

 • ponnsan62

  Just de ..det är bomber…vakna för helvetet!

  Gilla

 • Invandrare since 1981

  Ni svenskar är ett gäng fegisar. Bara gnäller och gnäller på olika närforum. GÖR NÅGOT ÅT SAKEN! STÄLL ERA FÖRETRÄDARE MOT VÄGGEN OXJ KRÄV SVAR!

  Maken till kuvat folk har nog aldrig skådats. Era barn rånas och våldtas. Era äldre rånas. Och ert socialföraäkringssystem plundras.

  Reagera eller så förtjänar ni detta!

  Gillad av 3 personer

 • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

  Helt rätt det är stor skillnad på att bomba och spränga. Bara att fråga de i Gällivare

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Ordvalen är som sagt medvetna för att åstadkomma en psykologisk påverkan på de som tar del av informationen, det SVENSKA folket! Rätta orden är Bombdåd, Terrorism och Dråp- och Mordförsök!

  Gilla

 • blabaris

  De grupper som är mest utsatta idag är äldre – funktionsnedsatta – sjuka – barn -judar/kristna och homosexuella och alla som jobbar med direkt kontakt med människor.

  Känns lite som på 30 talet va ? Bara en annan grupp som är värd mest nämligen……..taaadaaaa den nya värdegrundsgruppen utomeuropeiska etniciteter dvs nyadel. Dessa är värda mer och får förtur och nationella rättigheter som gäller i alla kommuner och landsting – gratis körkort – gratis tandvård etc.

  Nu är det värdegrunder istället rättsstatslagar som ska gälla……för annars är det orättvist för nyadeln.

  alla grupper som är mindre värda får mindre……..blir anklagade för allt ont i hela världen……..ses som fiender………blir annorlunda bedömda inom myndigheter……..utförsäkrade………utkastade på gatan……bortkörda från olika områden och arbetsplatser……….jagade och hånade i offentlig propaganda media…….

  Precis som på 30 talet så konfiskeras de mindre värdas egendom och rikedom och frihet och trygghet för varför ska dessa människorna ha det som nyadeln vill ha och tycker sig ha rätt till?

  Bara utrotnings momentet kvar nu……

  Gilla

  • blabaris

   snälla motbevisa mig och säg att jag har fel och är drabbad av konspirationsteorier och att jag har missuppfattat allt. Att det är min hjärna det är fel på…..

   Ge mig hopp…..

   Gilla

   • gamgubben

    Harry Belafonte sjöng ”ge mig hopp Matilda” men tyvärr ingen av oss kan räkna med något hopp, definitivt inte om en bättre framtid, så länge svenska väljare inte kan förstå vad som har hänt och rösta rätt.

    Gilla

 • blabaris

  Typ 30.000 ”ensamkommande” fick stanna via en hitte-på-lag för att de döööööör en psykisk död i Afghanistan……..Detta togs på högsta allvar i regeringen.

  När 8 miljoner svenskar döööööör av psykisk död av bomber – skjutningar – massrån – massvåldtäkter – knivattacker……….då stiftas inga nya snabba lagar av regeringen…..

  Utan regeringen säger att otrygghet är en känsla som inte hänger ihop med antal faktiska brott och att det aldrig varit så tryggt som det är nu i sverige…..

  Oh well….

  När värdegrundslagen som ingen har tillgång till har starkare lagar än svensk lagstigning i en ”rättsstat”

  Gilla

 • micke

  Det är väl det Steffe menar att alltfler kommer i arbete

  Gilla

 • Grune

  100% av alla BOMBNINGAR kommer sig av att invandrarna som gör detta tar med sig dessa påhitt från sina hemländer.

  Gilla

 • Grune

  Bombningarna i Sverige beror till 100 % av att invandrarna som gör detta tar det med sig från det land som dom kommer ifrån.

  Gilla

 • volse

  Främlingarna kommer aldrig att spränga Rosenbad. Man sågar liksom inte av den gren man sitter på.

  Gilla

 • Kent

  Vissa har lite svårt att uttrycka sig på svenska korrekt när det politiskt korrekta ska styra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: