Dan Eliassons vän fick gå efter korruptionsskandal på Försäkringskassan – får nu toppjobb på Bolagsverket


KORRUPTION. Dan Eliasson är socialdemokrat och hans partibok har fört honom till det ena toppjobbet efter det andra. Han har bland annat varit politiskt sakkunnig hos justitieminister Laila Freivalds (S), statssekreterare hos justitieminister Thomas Bodström (S), tillförordnad biträdande chef vid Säkerhetspolisen, under Alliansen, mellan 2007 och 2011 var Eliasson generaldirektör för Migrationsverket, därefter generaldirektör för Försäkringskassan 2011-2014, från 2015-2018, i början på 2018 blev Eliasson chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap där han är nu. 

Steget efter…katastrofen

Samhällsnytt avslöjar att Bolagsverket i slutet av december har rekryterat Dani Dawoodson till ett toppjobb med månadslön på 92 tusen kronor. Tidigare fick han gå från en motsvarande tjänst på Försäkringskassan efter en korruptionsskandal som involverade Dawoodsons familjemedlemmar.

Det var i mars 2014 som Expressen publicerade ett avslöjande  om att Dani Razmgah, som han då hette, fixade jobb åt sina familjemedlemmar på Försäkringskassan där han arbetade som direktör för ”Verksamhetsstöd” under Eliasson.  I februari samma år fick en 21-årig kvinna en tjänst som inte var utlyst och som ska ha skapats speciellt för henne. Kvinnan var Dawoodsons-Razmgah sons flickvän.

Trots att utredaren kritiserade Dawoodson-Razmgahs agerande, lades utredningen ned utan någon disciplinpåföljd när ärendet drogs för Försäkringskassans högsta ledning – nämligen myndighetens generaldirektör Dan Eliasson.

Istället för disciplinpåföljd befordrades mannen till en högre tjänst – med en ännu högre lön på 107 500 kronor.

Historian publicerades av Expressen i mars 2014, men mannen satt kvar fram tills hans chef Dan Eliasson lämnade Försäkringskassan i januari 2015. Kort efter det fick även Dawoodson-Razmgahs gå. Dock inte gratis – dagen innan hans avgång offentliggjordes hade ett avtal skrivits på som gav honom sammanlagt tre miljoner kronor av skattemedel.

Nu har Dawoodson-Razmgah fått en nytt toppjobb på Bolagsverket med en lön på 92.000 i månaden. Från Bolagsverkets sida var det generaldirektören Annika Stenberg som skrev under anställningsavtalet. Hon har i sin tur fått jobb på Bolagsverket efter att ha blivit tvungen att avgå som polischef för region Syd efter en kritikstorm.

Läs vidare på Samnytt…

Inger-Siv kräks på socialdepartementet

-Pettersson noterar att en granskning av hans sociala medier visar att hans vänskapliga relation Försäkringskassans fd generaldirektör inte upphörde då. I juli 2016 lägger han upp flera bilder på sin Facebook där han syns umgås med en leende Dan Eliasson.

Eliasson-Dawoodson_från Facebook

Att bli av med Stefan Löfvens regering är det lilla problemet, det stora börjar när alla korrupta och politiska tjänstemän ska ersättas. De två herrarna ovan är alltså statliga ”opolitiska” tjänstemän.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Dan Eliassons vän fick gå efter korruptionsskandal på Försäkringskassan – får nu toppjobb på Bolagsverket

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: