Dan Eliassons vän fick gå efter korruptionsskandal på Försäkringskassan – får nu toppjobb på Bolagsverket

KORRUPTION. Dan Eliasson är socialdemokrat och hans partibok har fört honom till det ena toppjobbet efter det andra. Han har bland annat varit politiskt sakkunnig hos justitieminister Laila Freivalds (S), statssekreterare hos justitieminister Thomas Bodström (S), tillförordnad biträdande chef vid Säkerhetspolisen, under Alliansen, mellan 2007 och 2011 var Eliasson generaldirektör för Migrationsverket, därefter generaldirektör för Försäkringskassan 2011-2014, från 2015-2018, i början på 2018 blev Eliasson chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap där han är nu. 

Steget efter…katastrofen

Samhällsnytt avslöjar att Bolagsverket i slutet av december har rekryterat Dani Dawoodson till ett toppjobb med månadslön på 92 tusen kronor. Tidigare fick han gå från en motsvarande tjänst på Försäkringskassan efter en korruptionsskandal som involverade Dawoodsons familjemedlemmar.

Det var i mars 2014 som Expressen publicerade ett avslöjande  om att Dani Razmgah, som han då hette, fixade jobb åt sina familjemedlemmar på Försäkringskassan där han arbetade som direktör för ”Verksamhetsstöd” under Eliasson.  I februari samma år fick en 21-årig kvinna en tjänst som inte var utlyst och som ska ha skapats speciellt för henne. Kvinnan var Dawoodsons-Razmgah sons flickvän.

Trots att utredaren kritiserade Dawoodson-Razmgahs agerande, lades utredningen ned utan någon disciplinpåföljd när ärendet drogs för Försäkringskassans högsta ledning – nämligen myndighetens generaldirektör Dan Eliasson.

Istället för disciplinpåföljd befordrades mannen till en högre tjänst – med en ännu högre lön på 107 500 kronor.

Historian publicerades av Expressen i mars 2014, men mannen satt kvar fram tills hans chef Dan Eliasson lämnade Försäkringskassan i januari 2015. Kort efter det fick även Dawoodson-Razmgahs gå. Dock inte gratis – dagen innan hans avgång offentliggjordes hade ett avtal skrivits på som gav honom sammanlagt tre miljoner kronor av skattemedel.

Nu har Dawoodson-Razmgah fått en nytt toppjobb på Bolagsverket med en lön på 92.000 i månaden. Från Bolagsverkets sida var det generaldirektören Annika Stenberg som skrev under anställningsavtalet. Hon har i sin tur fått jobb på Bolagsverket efter att ha blivit tvungen att avgå som polischef för region Syd efter en kritikstorm.

Läs vidare på Samnytt…

Inger-Siv kräks på socialdepartementet

-Pettersson noterar att en granskning av hans sociala medier visar att hans vänskapliga relation Försäkringskassans fd generaldirektör inte upphörde då. I juli 2016 lägger han upp flera bilder på sin Facebook där han syns umgås med en leende Dan Eliasson.

Eliasson-Dawoodson_från Facebook

Att bli av med Stefan Löfvens regering är det lilla problemet, det stora börjar när alla korrupta och politiska tjänstemän ska ersättas. De två herrarna ovan är alltså statliga ”opolitiska” tjänstemän.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Dan Eliassons vän fick gå efter korruptionsskandal på Försäkringskassan – får nu toppjobb på Bolagsverket

  1. För att komma in i bidragsparadiset Sverige behövs inte ett enda papper,
    för att få ett toppjobb i Sosse ledet behövs enbart Partibok, några kunskaper behövs ej det märks tydligt på alla Stolpskott som fått höga poster där, om en privat företagare hade agerat likt staten att sätta
    noll krav på medarbetarna hade dom gått i konkurs snabbt.,

  2. Ja, så fungerar det i Sverige med en naiv och konflikträdd befolkning som bara knyter näven i fickan och vågar tycka till hemma vid köksbordet !
    Nu ska väl SD ordna biffen efter valet 2022, eller hur ?

  3. Som det ofta har varit de senaste 5 decennierna; vanligt folk som missköter sig får sparken! Politiker m fl får också sparken, men i riktning snett uppåt!

  4. ”De två herrarna ovan är alltså statliga ”opolitiska” tjänstemän.”
    Snarare två hemorrojder i ändan på ”Moder Svea.” 😜 😝

  5. Här finns mer än en osande katt. DE jobbade tidigare på SÄPO och har på det viset fått en hållhake på SL i samband med ett mord som utfördes av nära vän till SL inom LO. Denne person hänger fortfarande ihop med SL men med namn byte Precis som denne siste personen som DE såg till att radera alla mail vid skandalen på Försäkringskassan för att inte kunna utreda till fullo. Antagligen även här hållhakar som inte får komma ut

  6. Den informationen räcker för en del uppkastningar. Ett klientel, som inte tycks ha någon skam kvar att försvara. De här skojarnas beteenden förklarar S skamlöshet i regeringen och kräver skyndsamt ett nyval innan alla myndigheterna blivit helt infekterade.

  7. Ju dummare man är desto bättre jobb får man i sossarnas Sverige. Är man dessutom riktigt bra på att ljuga kan man t.o.m bli statsminister….

    • Bättre veta något som inte bör komma ut, när de dumme har trampat i klaveret och måste skyddas

Kommentera