Sex invandrare åtalade för grov misshandel efter bråk i Oxelösund


BROTTSLIGHET. Den 8 november 2019 var det bråk på Esplanaden i Oxelösund och en 45-årig Oxelösundsbo med blev grovt misshandlad och svårt knivskuren. Offret har i förhör uppgett att en av de åtalade hade uttryckt att han ville döda honom, av oklar anledning. Därför ringde målsägaren upp den 25-årige mannen och de bestämde träff på Esplanaden.

Minst tre av de åtalade var beväpnade med kniv och enligt åklagaren ska 25-åringen ha försökt hugga mot offrets hals och även ha uppmanat de andra att attackera mannen. Flera personer blev vittnen till händelsen. Några av de sex männen ska samtidigt med våld ha försökt stoppa ett av vittnena från att avbryta misshandeln. Vittnet lyckades till slut ändå få stopp på överfallet vilket också var anledningen till att misshandeln inte fick ännu allvarligare konsekvenser, menar åklagaren.

Nåväl, enligt åtalet vid Nyköpings Tingsrätt B 3770-19 är de åtalade:

 • Abdullah Chaker, född 1995, med tolkbehov på engelska/arabiska och medborgare i Syrien.
 • Amir Jafari, född 1999, tolkbehov på persiska, medborgare i Afghanistan.
 • Elias Shammo, född 2001, medborgare i Syrien och Sverige.
 • Kamel Basaleh, född 2001, medborgare i Syrien och Sverige.
 • Hussein Hamido, född 2002, tolkbehov på arabiska, medborgare i Syrien.
 • Luis Eduardo Mandujano Quezada, född 1995.

Enligt åtalet har Elias Shammo, Hussein Hamido, Kamel Basaleh, Amir Jafari, Abdullah Chaker och Luis Mandujano Quezada den 8 november 2019 på Esplanaden i Oxelösunds kommun, tillsammans och i samråd eller samförstånd
misshandlat XXX, som också har ett namn som verkar höra hemma i fjärran land, eventuellt Etiopien. Samtliga åtalade nekar.

-Pettersson noterar att alla sex åtalade enligt reglerna har tilldelats var sin advokat á c:a 1400 kronor i timmen exklusive moms och om det är det som statsministern Stefan Löfven menar när han säger att förtjänsten med invandringen kommer lite längre fram.

TIDIGARE 2019-11-15. Jättebråk i Oxelösund fortsatte i Nyköping

BROTTSLIGHET. Under fredagskvällen för en vecka sedan fick polisen flera larm om att ett 30-tal människor slogs på Esplanaden i Oxelösund. Polisen fick ett första larm om händelsen 20:42 och kunde gripa en person på plats, som i tisdags blev häktad misstänkt för grov misshandel.

Pettersson som ung vuxen. I sällsynta fall förekom det ett och annat slagsmål men aldrig med kniv och aldrig i någon gruppering. Det var en mot en.

Socialchefen i Oxelösund säger att hon aldrig hört talas om sådana här bråk tidigare och områdespolisen tror att det handlar om enskilda individer.

Nu skriver den Eskilstuna styrda tidningen Södermanlands Nyheter att bråket har fortsatt på gymnasiet Gripenskolan i grannstaden Nyköping, där har två unga män gripits misstänkta för den synnerligen råa misshandeln i Oxelösund den 8 november.

– Det finns schismer mellan våra ungdomsgrupperingar som vi tar på allvar. Vi måste göra vad vi kan för att det inte ska eskalera. Vi samarbetar för att undvika att det blir en negativ händelseutveckling som vi inte vill ha. Vi är bekymrade över att det förekommer knivvåld bland våra unga vuxna, säger områdespolis Nina Gual.

De inblandade ungdomarna kommer från både Oxelösund och Nyköping enligt SN.se

-Pettersson tror inte en sekund på att de inblandade kommer från Nyköping och Oxelösund, jag tror de hör hemma betydligt längre bort och det är som så att flyttar man Mellanöstern till Sverige blir Sverige som Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Sex invandrare åtalade för grov misshandel efter bråk i Oxelösund

 • Kungen

  Kör ut allihop inklusive offret. Ingen av dom förtjänar att bo här eller ha medborgarskap.
  Detta visar tydligt att vi ger uppehållstillstånd och medborgarskap alldeles för lättvindigt.
  Det är ingen rättighet utan ska förtjänas

  Gilla

 • G Nordström

  Dessa fega skitstövlar är bara stora i korken när de är flera stycken, annars håller de käften och smyger iväg.

  Gilla

 • gamgubben

  Vi svenskar möts man mot man men så icke de som kräver att vi ska respektera dem, om inte blir de förnärmade.
  Vill ni se mera av deras beteenden, se ”den hemliga sexhandeln i Iraq” på SVT-play. Överväg sedan, för att rösta rätt vid nästa val.

  Gilla

 • blabaris

  sluta använd PK ordet ”bråk”

  Detta är väpnade upplopp och gängkrig.

  Bråka =

  ställa till bråk, bete sig störande, gräla, tvista, kivas, busa, gruffa, träta, slåss; väsnas, stoja, bullra, föra liv, stimma, skräna, härja, leva rövare, illfänas; krångla, trassla, konstra, opponera sig; retas, stöka (med), djävlas, jäklas

  Ingen som ”bråkar” mördar – misshandlar – knivattackerar.

  Jag och mina barn bråkar och kivas ibland om att de ska städa sin rum och duscha etc.

  Vi måste ta tillbaka vårt språk och använda rätt ord till rätt saker.

  Gilla

 • maar

  Omedelbar utvisning av dessa idioter även om de har svenskt medborgarskap. De flesta av dem har också syrianskt medborgarskap. De flydde från kriget som säger vår regering. De skall vara tacksamma att har kommit till ett land som är civiliserat. Syrien vill inte ha kriminella gossar men Sverige tar dem emot med öppen famn. Det är så synd om dem, ha, ha, ha……

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Skönt att vi i ett tryggt och snart ej längre ett kristet land !
  Tack alla landsförädare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: