Fem miljarder till välfärden är en bra början, men damen ljuger…

INRIKES. Regeringen, S+MP och C+L, satsar fem miljarder kronor på att stärka kommunsektorn och trygga medborgarnas tillgång till en bra vård, skola och omsorg. Dessa ändringar som ska gynna Sveriges kommuner föreslås komma i vårens ändringsbudget. En genomsnittlig kommun på 36.000 invånare får cirka 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio

Magdalena Andersson (S). Bild från Wikipedia

– Vi ger nu kommuner tidigt besked om medel som kommer att komma i år. Kommuner som planerar neddragningar och varsel kan ställa in det, säger finansminister Magdalena Andersson (S) under dagens pressträff.

Regeringen satsar också pengar på att öka tryggheten i landet så som förstärkning till Säkerhetspolisen, Kriminalvården och Rättsmedicinalverket.

Domstolsväsendet får 400 miljoner kronor och 180 miljoner går till migrationsdomstolarna. Statens institutionsstyrelse får 250 miljoner kronor. Även Tullverket ska förstärkas samt mer pengar till Datainspektionen.

Kraven kommer från oppositionen om mer pengar till välfärden. Vänsterpartiet kräver 10 miljarder kronor extra, Moderaterna 3 miljarder extra (samt 2,6 miljarder till polis och rättsväsende) och Kristdemokraterna 6,7 miljarder extra.

-Pettersson hör finansminister Magdalena Andersson säga i P4 Extra att hon inte ljuger samtidigt som hon gång på gång ljuger skamlöst, men fem miljarder till kommunerna är en bra början, men det var pengar som redan var lovade, de ska bara komma lite tidigare nu.

Finansministern ljög igen!

Nedan ett exempel om bensinskatten, sedan Andersson lovade att inte höja har drivmedelsskatten höjts minst fem gånger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

21 thoughts on “Fem miljarder till välfärden är en bra början, men damen ljuger…

  1. Fy fan vilken äcklig individ..
    Kan individen sova utan piller?
    Hur blir man sån?
    Inget för våra barn. att lysna på.

  2. I mitt tycke saknar vårt land en REGERING.

    Det vi har är en samling välbetalda människor som blåser såpbubblor och är totalt oförmögna att skilja på lögn och sanning!

  3. Eftersom det stora”felet”, är att vi har en ökande skara äldre, och att detta enligt Magdalena, är orsaken till dagens ansträngda ekonomiska situation, föreslår jag att alla över 65 som röstade på socialdemokraterna i senaste valet, tar sitt ansvar, och genast går ut och ”förorenar närmsta vattendrag”.

  4. Skulle då det maktkåta sossemonstret nu ha krupit till korset? Knappast. Man är inställd på att bedriva högerpolitik dikterad av penningaristokratin, dvs stockholmscentern och extremliberalerna. Mp-fascisterna bara myser bara Stockholm får sina jävla elstolpar och dubbfria gator. Glesbygden dör och småkommunerna får knappt plåster på såren. De fem extra miljarderna räcker till försörjningsstöd till främlingarna i va 2 månader. Sen då?

  5. Regeringen säger att kostnadsökningarna beror på pensionärerna. Förslår därför att kommuner och regioner fortsätter att betala för pensionärerna men regeringen betalar allt för de nyanlända också efter 2 år och tills de börjat arbeta och försörjer sig själva. Regeringen räknar inte med kostnaderna för de nyanlända i deras beskrivning av varför kommuner och regioner har svårt att få budgeten att gå ihop, så kostnaden för de nyanlända måste vara bagatellartad och kan därför lätt övertas av regeringen.

    • Märkligt sammanträffande att kostnaderna för pensionärerna i dagens läge plötsligt påstås ha stigit till mycket höga nivåer enligt finansminister Magdalena Andersson (S) Det sker exakt samtidigt som regeringen nu efter c:a två (2) år vältrat över statens ”lilla kostnadspuckel” för ”flyktingarna” på landets kommuner och regioner.

      Johan Westerholm, Ledarsidorna förutsåg de kommande ekonomiska problemen för hela Sverige och skrev om ”Den lilla puckeln” redan den 27 Aug 2016 när ”flyktingkrisen” pågick.

      Läs gärna hela det insiktsfulla inlägget på:

      http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

      Den 26 augusti 2016 såg Magdalena Andersson ljust på den svenska ekonomin då hon sa:

      ”De (= ”flyktingarna”), som kom hösten 2015 är ju bara en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras (år 2016) minskat med 100 miljarder.

      Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor”.

      Läs mer om detta på länken nedan:

      http://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-ser-ljust-pa-den-svenska-ekonomin

      Ska Magdalena Anderssons nya uttalande att kostnaderna för pensionärerna är huvudorsaken till kostnadskrisen för kommunerna runt om i landet? Bestod då gruppen ”migranter” till huvuddelen av pensionsmässiga personer som invandrat de senaste 4 -5 åren.

      Om så inte är fallet så förstår man varför de anonyma, aggressiva ligisterna som attackerade Joakim Lamotte i Kronogården, Trollhättan var maskerade. De ville helt enkelt dölja för allmänheten och media att de var unga gangster-gossar och INTE några invandrade pensionärer.

  6. Alla dessa ”extrapengar” och nerdragningar är egentligen fullständigt onödiga. Om bara 7-klövern hade haft någonting innanför pannbenet. Att inte få stopp på vansinnet, faller tungt på framförallt socialdemokraterna och deras korkade väljare. Det skall aldrig glömmas.

  7. Gökungarna i Sverige-boet, växer ständigt i antal och matas generöst och oavbrutet av finans-JÖK-minister Magdalena Andersson (S) …

    https://2.bp.blogspot.com/-oK6EhSiQoWE/VxNLwP9Wh3I/AAAAAAAAEfM/SjVhPqRSOnUbyrsw3Q6SQCkpNBdaCtl1QCLcB/s640/go%25CC%2588kungelowNy.jpg

    Jeanders bildblogg

    … samt av språkrör-sångarna i (MP) …

    https://static-cdn.sr.se/sida/images/83/57c7025a-0d95-45d8-917a-b441ad3a7d17.jpg

    Bildkälla: sverigesradio,se Foto: Henrik Montgomery/TT

    … med inkomsterna som Sveriges alla skatteslavar slitit / sliter ihop.

    Men ”the tipping point” när alla pengar från den ”tomma finansladan” tar slut närmar sig nu med expressfart.

  8. Margot wahlström har fått nytt topp jobb inom FN….

    Märkligt då hon ”avgick” som utrikesminster för hon ville ha tid med familjen…..

  9. Tror inte budgeten kommer att släppas igenom oavsett hur högt regeringen budar. Regeringen skall väck.
    V har udden riktad mot C (regeringsstödet)
    KD, M har udden riktad mot MP och C
    SD riktar udden mot MP och C.

    Inte en käft bryr sig om S. L är nog inte ens med längre.

    Så blir det när väljarna inte får det som de röstade på. Att vissa partier ”överprövar” ett valresultat genom osannolika ”pakter” betalar sig inte.

    Den som bör svettas mest nu är Annie Lööf och självfallet även den bidragsfuskande liberaltanten som missar en skrälldus med pensionspengar om det blir extraval.

  10. Hmm var kommer dessa pengar ifrån ett kapat bistånd eller skattehöjningar, kanske har hon en lada full med stålar som kan användas till detta ändamål.?

  11. 2014 var innan vi importerade 500000 fler utlandsfödda.
    Nu behövs alla skatter höjas kombinerat med nerdragningar inom välfärden. Detta kommer inte heller räcka. Detta kostar att ge alla icke arbetande en hög standard.
    Totalkostnaden är svår att överblicka, för många kommer bli försörjda skattevägen under hela deras liv.

  12. Perfekt drag av S!

    Dumsvensken fattar inte att det är hans egna pengar, utan tror att dessa har trillat ner från himlen och kommer av tacksamhet att rösta på S igen och för alltid!

  13. Vi har varken fått fler barn eller äldre i sverige……Vad är det som kostar???

    Personer som är 17 år eller yngre av befolkningen: år 2000 var 21.8%
    Personer som är 17 år eller yngre av befolkningen : år 2019 är 21.1%

    Personer 65 år eller äldre: år 2000 Var 17.2%.
    Personer 65 år eller äldre : år 2018 är 19.9%

    Utrikesfödda år 2000 var 14.5% av befolkningen
    Utrikesfödda år 2018 är 24.9% av befolkningen

    Antar att scb bara räknar dem som har uppehållstillstånd i sverige. Så alla med olika studievisum och arbetsvisum och samordningsnummer och de med tillfälligt skyddsuppehålltillstånd i två år etc INTE räknas in i dessa siffrorna.

    Källa scb befolkningsstatistik.
    https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/befolkningsstatistik-i-sammandrag/#Fotnoter

Kommentera