Några dagar i Stockholm, Sveriges huvudstad.


BROTTSLIGHET. Jag har skummat lite på ytan av allt skit som händer  i Stockholm med omnejd och kom ihåg att detta är bara en bråkdel. 

Måndag den 13 januari utlöstes en sprängladdning på Gyllenstiernsgatan 4, Östermalm. Smällen hördes över stora delar av huvudstaden, ett stort antal fönsterrutor i närheten av platsen krossades och ett antal bilar skadades av tryckvågen. Ingen person skadades fysiskt. Det var en av de kraftigaste explosionerna i regionen någonsin. Ingen gripen. 

Steget Efter

13 januari, försök till åldringsbrott. Okänd gärningsman hjälpte en äldre man med rullator och följde med in i lägenheten men blev iväg skrämd. Ingen gripen.

Tisdag 14 januari, tre gärningspersoner har rånat en person på personliga tillhörigheter vid station Häggvik. I samband med rånet har den utsatte personen fått en stickskada i benet. Ingen är gripen för det grova rånet.

14 januari, flera personer rånar ungdomar på mobiler och bankkort i Segeltorp. En gripen.

14 januari, en man i 40-års åldern hittas skjuten och svårt skadad i Skogås, Huddinge. En man, i 25-års åldern, är efter beslut av åklagaren anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Onsdag 15 januari. En man grips för grov misshandel i Huddinge när han körde bil med körförbud. För att få stopp på personbilen använde polisen spikmatta, vilken föraren körde över på Huddingevägen. Föraren stannade i höjd med Älgskyttevägen och lämnade personbilen springandes. Han greps i närområdet och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov misshandel samt narkotikabrott genom eget bruk.

15 januari, en lösgående åsna hittas på Tussilagovägen på Värmdö. Polisen hittar ägaren och överlämnar åsnan.

15 januari. En man grips för mordförsök på en kvinna i en villa i Tullinge.

15 januari. Larm har kommit om att ett stort antal personer slåss i anslutning till stora entrén till gallerian Mall of Scandinavia.

15 januari, försök till våldtäkt. Norra Ängby.

Den 15 januari hittades två personer rånmördade i en villa i Vallentuna utan för Stockholm.  Det var ett sambopar, mannen i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern. Mannen hade nyligen sålt sin släktgård för 14 miljoner. En av personerna var skjuten. I utredningen har polisen hittat deras bil på en parkeringsplats i Norrtälje, men inga gripanden har ännu gjorts.

Torsdag 16 januari. En person har blivit rånad på bland annat sin mobiltelefon vid kyrkogården i Sigtuna. Rånet ska ha utförts av flera personer som har haft ett vapenliknande föremål. Personerna lämnade platsen i en bil. Ingen person är i nuläget gripen.

16 januari. Flera patruller på plats i Tensta efter larm om butiksrån. Tre gärningspersoner ska ha förmått personal att öppna kassor efter hot med pistolliknande föremål. En förundersökning om grovt rån är inledd och polisen söker efter de misstänkta.

Fredag 17 januari. En man på Östermalm har blivit knivskuren efter att ett antal personer utsatt mannen för ett grovt rån utomhus. Mannen är förd till sjukhus, allvarligt skadad. Ingen gärningsperson är gripen. En förundersökning är inledd om grovt rån och försök till mord.

17 januari. Förundersökning inledd efter att kvinna uppgett att hon blivit våldtagen i Alby. En förundersökning gällande våldtäkt är inledd efter att en kvinna uppgett att hon blivit överfallen och våldtagen av en för henne okänd man. Den misstänkta våldtäkten ska inträffat i ett skogsparti i Alby strax före klockan 15. Målsägande är förd till sjukhus för kontroll. Polis är på plats och jobbar med att samla in information om händelsen. En misstänkt brottsplats är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. Ingen är ännu gripen.

17 januari. Ambulans och polis kallas till en lägenhet i Farsta Strand. När polis och ambulans kom till platsen anträffades en skadad person som fördes med ambulans till sjukhus. Personen avled senare. Tre personer anhållna misstänkta för mord.

17 januari. Polis och ambulans kallas till Jordbro med anledning av att en person blivit skottskadad och senare avlidit.

Lördag 18 januari. Skottlossning, misstänkt, Botkyrka. Samtal säger att skott har avlossats utanför en bensinstation i Fittja. En person ska ha skjutit mot en annan och sedan har alla lämnat. Patronhylsor hittades men ingen skadad.

18 januari. Målsäganden har blivit rånad på en nyare mobiltelefon och kontanter av flera gärningsmän på Södermalm. En förbipasserande har tagit hand om målsäganden som har blivit slagen i ansiktet och är chockad. Förövarna har efter rånet lämnat i riktning mot tunnelbanan Slussen. Patrullerna rör sig i området och söker efter rånarna.

18 januari. En person är påträffad med skottskador i en bil vid Kungens Kurva. I samband med detta har en bil setts lämna platsen i hög fart. En skadad man avlider och en kvinna har allvarliga skottskador. Förundersökning är inledd om försök till mord.

Söndag 19 januari. En kvinna har utomhus i Johanneshov blivit utsatt för ett rån av två förövare och frånryckt en väska med innehåll. I samband med rånet har en av rånarna avlossat ett vapen i luften bredvid målsäganden. Målsäganden är chockad men inte skadad. Efter rånet har förövarna sprungit i riktning mot Globen. Ingen är initialt gripen. Brottet rubriceras som grovt rån.

-Pettersson säger att det är fem mord på en vecka som jag känner till, det kan vara fler plus att några är svårt skadade. Det är berikande och spännande säger Stefan och Morgan…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Några dagar i Stockholm, Sveriges huvudstad.

 • Jerry

  Det är anmälningsbenägenheten som ökat bara.

  Mvh

  Jerry

  Gilla

 • Kungen

  Detta är så regeringen vill ha det. Då de inte ens försöker att göra nåt åt det kan jag inte tolka det på annat sätt. Alltså : Du som vill ha mera kaos och nedmontering av alla samhällsfunktioner ska fortätta att rösta på regeringspartierna.
  Du som vill ha nåt bättre har ett självklart alternativ i SD. Hur svårt är valet ??

  Gilla

 • Göran

  Under mycket lång tid gjorde sig Sverige känt som ett paradis för kriminella!
  Trots att Facit redan visat sig i fortsätter Vänster-kriminella Svenska Åklagare och Domstolar att uppfinna ständigt nya svepskäl för sina dubbla måttstockar!
  En helt egen ej nedskriven lagbok för fattiga skötsamma Svenskar där grundläggande mänskliga rättigheter anses kriminella och en helt annan för importkriminella med ”Herrefolksambitioner” där det mest bestialiska ger helt försumbara ”straff”.
  För varje dom lockas nya importkriminella till Sverige och arbetsamma Svenskar lämnar landet!

  Gilla

 • Nisse

  Pk folkets ständiga ursäkter och förklaringar, om orsakerna till invandrares brottslighet är så stor, är patetisk. Utsatthet, man visste det var förbjudet, socioekonomiska orsaker är bullshit.
  Kravlöshet från samhället på folk som frivilligt sökt sig hit, orsakar ökningarna. Låt alla som ansöker om att bo här, lära sig vad som krävs av dom och skriva under ett avtal, där de förstått reglerna/lagarna.
  De som utför grövre brott, ska förvisas ur landet omedelbart, oberoende av vad som hotar dom i hemlandet. Detta visste de om när de begick brotten.
  Asylsökande ska inte särbehandlas positivt, utan de givetvis också ta ansvar för sina handlingar.

  Gilla

 • age

  Kriget pågår!

  Gilla

 • Erling

  Begriper mig på det gör jag inte.

  Efter ngn skjutning eller ngt bombattentat, större än det ”normala”
  ger ngr i ”regeringen” en intervju.
  T ex den högst ansvarige eller en lakej som Damberg.
  De berättar för oss hur arga de är och vad hårt de jobbar för att åtgärda.

  Men ngn minskning är omöjlig att registrera. Det fortsätter och fortsätter.

  De ansvariga erkänner aldrig fakta utan gömmer sig bakom benämningen ”de kriminella gängen”.

  Majoriteten av dessa gäng är näppeligen Kalle, Sven och Olle! Snarare Muhammed, Mustafa etc. Knappast en gissning med hög odds.

  Och eftersom makthavarna vägrar att inse/erkänna fakta är ”regeringens” kommentarer bara såpbubblor.
  Utvecklingen fortsätter!

  Vad har vi en ”regering” till egentligen?

  Gilla

 • blabaris

  The Detectives är en tv serie från canada där polisen visar hur de löste kontroversiella brott i landet. De berättar hur de gjorde det och vilka medel och metoder de använde. Vilka misstag de gjorde och alla 100 tals olika riktningar och vägar utredning tog innan de fick fast den skyldiga. Riktiga poliser med riktiga känslor och samvete och medkänsla för brottsoffer och dess anhöriga och för befolkningen. De berättar när de behövde hjälp från andra och hur landet har fått ändra lagar pga av vissa brott.

  En polis intervjuade 5000 personer i över 10 år tills han fick fast mördaren. Han gav sig aldrig. Han bara skulle lösa mordet för han han hade lovat offert.

  Dessa poliser verkligen bryr sig om offrens familjer och gör allt för att lösa brotten.

  Så jämför man med svensk polis som är förtegen och aldrig uttalar sig och om de uttalar sig så skamlägger de brottsutsatta offer att de går runt och lockar rånare med dyra kläder och smycken…..

  This show delves in to true Canadian crime stories by speaking with the detectives that lead the charge and has well known Canadian actors portraying the events. It is a gripping crime drama that gives us insight into cases that grabbed our attention in the media, a must watch for any Canadian.

  https://www.imdb.com/title/tt7921292/plotsummary?ref_=tt_ov_pl

  Gilla

 • Nicklas

  Sverige har aldrig varit tryggare och alla feminister och vänsterliberaler njuter. De har på kort tid förvandlat Sverige till ett mindre trevligt land. Nästa val ställer vi de till svars.

  Gilla

 • Peter Kostin

  5 mord på en vecka ger 260 mord 2020 om det håller i sig, och det bara i Stockholm. Men det är ju säkert i Sverige, Så vi får väl se det positivt att 1 miljon Stockholmare inte blir dödade, det är väl så dom resonerar i rksdagshuset

  Gilla

 • volse

  Rosenbad med allt dess innehåll kunde främlingarna gärna fått jämna med marken. Dock skulle man då självfallet ha sågat av den gren man satt på.

  Gilla

 • blabaris

  ett hatbrott är värt mer än 5 bomber och skjutningar

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tillfälligheter och otur med det socioekonomiska arbetet. Samt att SD ställer till det hela tiden. Med sitt förklarande av verklighetens problem, för den svenska väljarkåren.

  Om vi frågar en ledande sosse……….

  Gilla

 • Tony

  Den Åsna som dom hittade, det var möjligtvis inte den som styr landet??

  Gilla

 • Lukas

  Frågan är vad gjorde Löfven på Tussilagovägen??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: