Ungdomar råkade elda upp skola för 30 miljoner

BROTTSLIGHET. Försäkringsbolaget Protector får grönt ljus att kräva fem ungdomar på flera miljoner kronor efter skolbranden i Växjö 2017. Via sina advokater har ungdomarna tidigare vägrat betala – men nu får de bakläxa. Växjö tingsrätt låter Protector driva tvisten vidare, rapporterar Smålandsposten. Tyvärr bakom betalvägg. 

Vägrar betala? Kan de eller deras föräldrar betala?

-Pettersson tycker det är synd att farsan seglat vidare, annars hade jag kunnat säga att han ska vara väldigt glad som bara fick pröjsa någon trasig ruta efter fotboll på gården.

Vart har spontanidrotten tagit vägen? Vi lirade fotboll, spelade brännboll, lekte kurrgömma och kull hela dagarna, vi kanske var för trötta för riktigt jävelskap, dessutom är leken på gator och gårdar ett kulturarv värt att bevara om det inte är för sent.

TIDIGARE 2019-07-11. 15-åringar krävs på 30 miljoner för skolbrand

BROTTSLIGHET. Nyårsdagen 2017 brann Sandsbro skola i Växjö ner – och nu kräver skolans försäkringsbolag fem tonårspojkar på 30 miljoner kronor. Branden startade när pojkarna, som då var 13 år gamla, använde smällare på skolans tak. Via sina advokater bestrider pojkarna skadeståndskravet.

Två av pojkarna lade ner var sin smällare i en ventilationstrumma, vilket orsakade branden. En av pojkarna larmade 112 och alla fem fanns på plats när polis och räddningstjänst kom till skolan.

-Pettersson säger att det är 4-1 till bortalaget, alltså ett svenskt namn och fyra med utländsk bakgrund, heder år grabbarna för att de larmade och stannade kvar men det blev dyrt…’

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ungdomar råkade elda upp skola för 30 miljoner

  1. Klart man ”råkar” elda upp skolor. En gång skulle jag demonstrera en brandsläckare, så jag kastade en snöboll indränkt i eter o fjutta fyr på den, kastade den mot huset, o skulle släcka. Men ja, då hade all kolsyra i brandsläckaren tagit slut! Men fick stopp på elden med snö i.a.f.

    Sen kastade vi molotovcocktails också… Mot polisen? Nä, självklart inte! Vi kastade den i de bunkrar som blev över sen andra världskriget, som står längs Skånes västkust!

  2. Knarklangare, våldtäktsmän, rånare, pyromaner, trafficking, ho.or…vad mera importerar 7 klövern hit? En massa sjukdomar, AIDS sjuka med flera sjuka till vår vård.
    Vi betalar, vi har råd…Sverige är ett rikt land.

  3. Det verkar som dom eldfängda fått andra objekt att tutta på,
    igår brann det på Wreta kloster där massor av kreatur fick plikta
    med livet , och idag ännu en stor ladugårdsbrand. Det märkliga
    är att byggnader och elsystem har aldrig varit säkrare än idag
    För en tid sen brann allt upp på Lindbloms frö firma utanför
    Kivik där många oersättliga fröer blev lågornas rov?

  4. Skulle vara intressant att korrelera antal skol- och bilbränder med andel utomeuropeiska invånare.

    • Inget problem är man dömd kan den drabbade begära skadestånd i civil rättsprocess.
      Hoppas flygbolaget vet det som drabbades av tokan som vägrade sätta sig på grund av utvisning

  5. Att förfärliga ting kan hända då ett gäng grabbar i tonåren hetsar varandra är något som hänt sedan domedags otta. Däremot att de som grabbarna i det här fallet stannar kvar och erkänner vad det gjort är i dessa dagar lätt räknade. Om vi ska visa att vi respekterar gamla traditioner, den som erkänner bör komma undan billigare, så är här ett gyllene tillfälle.
    De som rånar, eldar, bombar och skjuter men aldrig stannar kvar och erkänner ska ha ordentliga straff och i möjligaste mån förskaffas ut ur landet.

  6. Tycker ca 80%PK och eliten i synnerhet skall straffskattas och betala för alla bränder ur egen kassa, allt i godhetens och mångfaldens kärlek, för det kostar.

Kommentera