Stäng

Mer till kommunerna

Gårdagens partiledardebatt handlade mycket om kommunernas prekära läge och hur flera partier vill ge mer i bidrag.

Det är bra att partierna (åtminstone oppositionen) är eniga om att ge mer pengar till kommunerna, men tänk att det behövdes ett hot från Sjöstedt för att regeringen skulle agera.

Pengarna behövs onekligen. Jag har själv nära bekanta som jobbar i kommun och landsting. Inom yrken där många, främst kvinnor, går på knäna och där man ibland gråter av trötthet i armarna på sina kära. Trots detta har man anställningsstopp p.g.a. besparingar och nedskärningar vilket är horribelt och oacceptabelt i en välfärdsstat.

Nu vill vi också se att dessa pengar öronmärks till just vård, skola, omsorg och att de inte används till olika integrationsprojekt, finansiering av och bostäder till nyanlända. Jag förutsätter att det är detta Sjöstedt, Kristersson och Busch Thor avsåg i debatten?

Skärmdumpen från SvD 2019-12-23.

Från SVT 2019-09-18

5 reaktioner på “Mer till kommunerna

  1. De partier som har tagit beslut om invandringens storlek borde också vara med att betala de ökande kostnaderna, de vore inte mer än rätt att dessa partistöd f.o.m 2014 återlämnades till staten till kommunernas förmån. Med det kommunala stödet rör det sig om mer än 1,5 miljarder, SD’s stöd undantaget.

  2. Det stora problemet är oftast att det saknas kompetent personal och det råder man inte bot på med mer pengar men så går det när man omhuldar invandring av analfabeter från tredje världen

  3. Inga mer pengar för flyktingar till kommunerna. Skicka flyktingarna till Sandviken, där är dom väldigt lönsamma.

  4. Den svåra frågan är vilken finansiering av välfärdssatsningen alla 4 oppositionspartierna kan ställa sig bakom.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: