SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals


KÄRNKRAFT. Inom kort röstar riksdagen om SD:s förslag att ge statligt ägda Vattenfall i direktiv att driva Ringhals 1 och 2 vidare. Strax före jul kom beskedet från M, KD och L att de tänker rösta på vårt initiativ – den kärnkraftsvänliga oppositionen står enad. Om det räcker hela vägen i mål vet vi först efter voteringen, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Mattias Bäckström Johansson (SD) på Dagens Nyheter Debatt

Blott en dag innan vi ringde in det nya decenniet påbörjades den förtida nedstängningen av Ringhals 2. Om avvecklingen av den svenska kärnkraften tillåts fortsätta kommer det att gå till historien som ett av de största politiska misstagen i modern tid. Att Stefan Löfven och socialdemokratin officiellt övergett svensk kärnkraft är ännu ett bevis på att de prioriterar en sak framför allt annat – regeringsmakten. Vi (SD) sätter Sverige först. Det är därför glädjande att fler valt att stödja vår linje om att rädda Ringhals.

-Pettersson säger att SD, M, KD och L blir 174 mandat, det fattas ett. Så nu har Centerpartiet och Annie Lööf chansen att visa om de tillhör oppositionen eller regeringsunderlaget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals

 • Argus

  Gen III-reaktorer i all ära men vi borde börja satsa på Gen IV som saknar Gen III:s brister och dessutom ”äter” avfallet efter dem.

  Undrar hur många reaktorer vi fått om vi ”avstått” gökungarna och investerat för framtiden istället?

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Tror inte på någon från C. Det kan finnas någon anständig sosse som fattar något men knappast någon normalbegåvad centerpartist.

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Att Jimmie undertecknar en debattartikel tillsammans med den rövaren (Mattias Bäckström Johansson) är för mig en gåta.

  En större r*vslickare är svårt att finna.

  Gilla

 • SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Tony

  Vill Sossar och utpressarpartiet M P och kommunister
  stå ännu lägre i anseende hos folket så röstar dom
  för nedläggning .tyvärr, dom ger helt enkelt fan i vad
  folket tycker, det gör man när man lider av maktberusning!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  I det förslag SD nu lagt om fortsatt drift av Ringhals 1 och 2.

  Skulle det naturligtvis även ha kompletterats med ett förslag om att starta bygget av Ringhals 5 och 6. Som nya atomreaktorer med den senaste tekniken. För reaktorerna 1 och 2 har faktiskt inte så många år kvar, även om de mot förmodan skulle köras vidare.

  Sidan ”Kontrollrummet” är en mycket bra sida för upplysning av hur vår energi produceras och vad som levereras ut i el, från olika energislag.

  Den skulle alla människor som bryr sig och verkar i natur -, miljö- och klimatdebatten, ha daglig koll på. Tycker den skulle och borde vara ett måste, för ”klimatalarmister”, att följa.

  Där syns ju hur stor och viktig andelen av både vattenkraft och kärnkraft är. För den fossilfria elproduktionen i Sverige. Solenergin är ju knappt mätbar och vindkraften ligger väl på en medel produktion på drygt 10 % på årsbasis. Vilket inte är mycket att förlita sig på. Även om den andelen kommer att öka framöver.

  Vilket innebär att vind och solenergi alltid måste kompletteras med mycket ”back-up” energi. För de levererar ju inte alltid på grund av vädret. Så detta kräver enkelt förklarat. Att man måste bygga upp parallella energiförsörjningssystem. Om man ska kunna ge trygga och säkra elleveranser i Sverige. Vilket blir dyrbart.

  Eller så kan man förlita sig på dyrbar och osäker import av el från våra grannländer i Europa. Som kan vara producerad på ett mer miljöovänligt sätt.

  Detta vore att starkt försämra Sverige som ett självständigt och oberoende land. I den viktiga frågan om att kontrollera elförsörjningen för nationens bästa.

  https://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrollrummet/

  Idag är det blåsigt och milt i Sverige, då har vindkraften sin fördel. Uppe på 25% leveranser av el till stamnätet, just för stunden.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Jag var emot kärnkraft för att man inte hade hela kedjan klar. Avfallet var problemet tyckte jag. Nu kan man köra mycket längre med det som var avfall förut, frågan är löst. Då stänger man ner! Då får man gräva ner det i berget istf att köra slut på det!
  De är riktigt dumma i huvet!

  Gilla

 • Kungen

  Tur att det några som kan tänka själva.
  Vansinne att lägga ner fungerande kärnkraftverk. Bygg ut kärnkraften istället.
  Elbehovet kommer ju knappast att minska

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: