Europa: Kristendomsfientliga attacker slår rekord år 2019

av Soeren Kern • 6 januari, 2020

Problemet med kristendomsfientlig vandalisering rapporterades sällan av media förrän i februari 2019, när nio kyrkor blev vandaliserade inom två veckor. Frågan skapade rubriker igen i april 2019, när en misstänksam brand härjade i den ikoniska Notre Dame-katedralen i Paris. Sedan dess håller dock europeisk media tyst om uppgifterna.

”Att försöka förstöra eller göra skada på kristna byggnader är ett sätt att ’dra ett streck’ över det förflutna.” – Annie Genevard, parlamentsledamot, republikanerna, i en intervju i Le Figaro, den 2 april 2019.

”Förr i tiden så respekterades det heliga uttrycket, även om man inte var kristen. Vi står inför ett allvarligt hot mot religionsfrihetens uttryck. Sekularism får inte vara ett förkastande av det religiösa, utan en princip om neutralitet som ger alla friheten att uttrycka sin tro.” – Dominique Rey, biskop i Fréjus-Toulon, i en intervju med den italienska tidningen Il Timone, den 5 augusti 2019.

Kristendomsfientligheten sveper över Västeuropa där kristna kyrkor och symboler under 2019 blev attackerade dag efter dag.

Gatestone Institute granskade tusentals tidningsartiklar, brottsspalter, parlamentariska förfrågningar, sociala medieinlägg och specialiserade bloggar från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien och Spanien. Forskningen visar att ungefär 3 000 kristna kyrkor, skolor, kyrkogårdar och monument vandaliserades, plundrades eller vanhelgades i Europa under 2019 – vilket är på väg att bli ett rekordår för kristendomsfientligt vanhelgande på kontinenten.

Våld mot kristna platser är mest utbrett i Frankrike, där kyrkor, skolor, kyrkogårdar och monument vandaliseras, vanhelgas och sätts i brand i genomsnitt tre gånger per dag, enligt statistik från regeringen. I Tyskland sker attacker mot kristna kyrkor i genomsnitt två gånger per dag, enligt brottsspalter.

Läs vidare

9 thoughts on “Europa: Kristendomsfientliga attacker slår rekord år 2019

  1. Ja och Antje Jackelen kniper käft i vanlig ordning när
    Islam tar för sig, varför konverterar inte hon till Islam?
    Hon har lyckats med att reducera antalet medlemmar i Svenska kyrkan med över en miljon, Ska Islam ta över dessa helgedomar?

    Sparka ut vänsterpatrasket från Svenska kyrkan!

  2. Jag gjorde en kopia från en av rubrikerna om James Randi:

    ”Vad säger ni? Jag tycker att Randis utmaning om att erbjuda 1 miljon $ – och dyl erbjudanden – till den första som kan bevisa någonting övernaturligt, vara bevis nog för att alla medier osv inte är någonting annat än bluffmakare. Att det paranormala mer existerar i människans fantasi mer än i verkligheten.

    Denna utmaning har existerat sen 70-talet och INGEN har hittills kunnat bevisa någotsomhelst övernaturligt i ett vetenskapligt test. Det tycker jag talar sitt tydliga språk. Varför missar folk detta?”

    – det är alltså direkt från texten på nätet.

    Som sagt; Fortsätt att tro – det tröstar i alla fall!

    För mig började det med att kristendomslärarna i lågstadiet
    inte kunde försvara det de ”mässade om”, så insåg jag vem
    som hade rätt – och gör det ännu efter ca 70 år!

  3. Jag slutar aldrig förvånas över att så många,
    skenbart intelligenta, människor ägnar sig åt att
    ”tro” på något som bevisligen inte finns.

    – beviset finns i att ingen har, eller kan bevisa att
    det finns något ”övernaturligt”.

    Komikern James Randy lovade bl.a. i SVT för några
    år sedan, att han betalar 1 miljon dollar till den som
    kommer till honom och visar att det finns något
    övernaturligt.
    – han har inte behövt betala någon ännu!
    D.v.s. kan du visa något övernaturligt så är du
    mångmiljonär direkt!

    – men fortsätt gärna att tro. Det tröstar en svag själ!

  4. För dessa religiösa så spelar det ingen roll vad religionen heter, bara dom får förtrycka folk!

    • Hon har tagit till sig orden: gud är större, som sitt valspråk, direkt översatt Allhua akbar.

    • Läste en intressant debattartikel från 2005:
      I början av Muhammeds karriär som makthavare/religionsskapare fanns det ca 360 olika avgudar vid Kaba som de olika klanerna/grupperna av ökenfolk tillbad. Bland dessa olika gudar fanns bland annat Månguden som hette Allah, den som var Muhammeds klans/stams gud. Denne Allah hade tre döttrar med Solgudinnan. Hur kan det vara samma Gud som kristna och judar tillber?

    • För dessa religiösa så spelar det ingen roll vad religionen heter, bara dom får förtrycka folk!

Kommentera