Sverige illa rustat för stor invandring

INVANDRING. Invandringen till Sverige har under det senaste decenniet varit exceptionellt hög i ett historiskt perspektiv. Många har kommit till Sverige från länder utanför EU och har låg utbildning, skriver de två nationalekonomer, Assar Lindbeck och Mats Persson på DN Debatt.

Samtidigt har Sverige en ”sönderreglerad” bostadsmarknad och en arbetsmarknad med höga löner, vilket bidrar till att Sverige är illa rustat att ta emot stora flyktingströmmar, skriver nationalekonomerna.

För att hantera situationen krävs kostsamma och politiskt smärtsamma reformer av bland annat bostadsmarknad, arbetsmarknad, rättsväsende och skola, anser debattörerna.

-Pettersson är inte nationalekonom men menar att ett bra första steg vore att stoppa den pågående massinvandringen och börja en storskalig återvandring av människor som inte kan försörja sig själva och som inte vill eller kan assimilera sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Sverige illa rustat för stor invandring

  1. Om Sveriges nomenklatura inte ansåg att det är vi, svenskarna som ska integreras i det nya mångkulturella Sverige utan det är de nya som skall anpassa sig, vore mycket vunnet.
    Tyvärr verkar svenska väljare anse att nomenklaturan har rätt eftersom de inbillar sig att vi lever i en demokrati vilket inte är med sanningen överensstämmande.
    Vilka styr Sverige, S, MP genom ministerposter och benäget bistånd av C och L. Alltså cirka 45% av väljarkåren, sicken demokrati.

  2. De pratar om sönderreglerad bostadsmarknad och att invandrarna trängs ihop i särskilda områden. Kan inte invandrarna göra som svenskarna dvs. skaffa ett jobb och därefter köpa sig en bostad eller är det för mycket begärt av de stackars invandrarna?

  3. Undrar vilka arbetsmarknadsreformer som ska få svenska företagare att anställa icke-svensktalande analfabeter.

  4. Våra politiker struntade i att Sverige redan innan varit dåligt rustat för stor invandring, så de kommer troligtvis fortsätta som tidigare oavsett vad som händer.

  5. Ja och Sverige ska inte rusta för invandring av oönskade, skadliga klankulturer. Som sagt var, stoppa all invandring av bidragsturister och starta upp all möjlig återvandring. Extremt högt antal och olaglig invandring har pågått för länge. Det har t.o.m. etablerats bidragsdrivna invandrargetton där svenska myndigheter inte lyckas eller vågar skaffa insyn eller kontroll. En insyn och kontroll, som myndigheter normalt har på de flesta vanliga svenska hushåll. De svenska hushåll, som betalar för det ständigt växande inflyttningskalaset. Jag tror inte samhällsarkitekterna inser sin brottsliga gärning av långvarig låt gå förvaltning. Deras förräderi tar tid att ordna upp men behöver inte vara speciellt svårt.

  6. Förbjud kommuner att bygga och äga och hyra ut bostäder till oidentifierade aliens som inte behöver betala eller lyfta ett finger

Kommentera