Ryssland är enda landet med supersnabba vapen

FÖRSVAR. Rysslands president Vladimir Putin säger att Ryssland har ett övertag när det gäller att designa nya vapen och att landet är världsledande när det gäller supersnabba, hypersoniska, vapen, rapporterar AP.

Rysslands president Vladimir Putin. Bild från Wikipedia.

Det var i samband med ett möte med ledande militärer som Putin sa att Ryssland nu för första gången i historien leder utvecklingen av ett helt nytt vapenslag, till skillnad från tidigare när landet försökt komma ikapp USA.

– Nu har vi en ny situation som är unik i den moderna historien, när de försöker komma ikapp oss. Inget annat land har hypersoniska vapen, för att inte tala om interkontinentala hypersoniska vapen, säger Rysslands president Vladimir Putin.

Rysslands första hypersoniska interkontinentala ballistiska robotar är nu i bruk, meddelar försvarsminister Sergej Shoigu.

Robotvapnet Avangard har i tester kommit upp i hastigheter runt 33.000 kilometer i timmen eller 27 gånger ljudhastigheten (hypersonisk innebär minst fem gånger ljudhastigheten, Mach 5). I den extrema hastigheten Mach 27 kan ingen annan robot skjuta ner den, enligt ryssarna.

-Pettersson noterar att Sverige nyligen beställde nytt luftvärn av USA som redan vid beställningen kändes dyrt och omodernt och inte blir det bättre av detta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryssland är enda landet med supersnabba vapen

  1. Moderaterna skänkte bort både försvar och krislager
    för att visa HUR DUKTIGA de var med ekonomin!

    Hallelulia Bog och Reinfeldt!

    • Även våra Vertol-helikoptrar för brand-bekämpning sålde Moderaterna till USA som är mycket nöjda med affären.
      De fick helikoptrarna för en spottstyver inklusive reservdelar.
      När branden utbröt i skogarna hyrde vi in italienska helikoptrar, trots allt en bättre affär än skänka våra miljarder till Palestina.
      Ekonomi är inte svetsarens starkaste egenskap, han gör så gott han kan. Nu säger han att pengarna är slut, finns inga pengar till medicin och sjukvård.
      Men jag tror det finns pengar någon annan stans, värdens högsta skatt kan inte bara försvinna.

  2. Men hur snabba vapen dom än har så är inte detta någon Garanti mot att landet inte kan bli angripet från andra håll? Ingen tjänar på ett kärnvapenkrig, absolut ingen!

  3. Redan i våras började de testa jonraketer. Problemet är att finna material som klarar friktionen. De behöver inte flyga mer än 5000-7000 km så kan ingen skjuta ner dem. Ryssland är inte ensamma Kina är också på gång och USA vet det En av orsakerna att de inte vill lämna Syd Korea och att de bygger upp flygbaser på små öar i stilla havet Deras hangarfartyg har inte en chans att klara av en attack med den sortens raketer.
    Naturligt vis grämer det ägarna till vapenindustrin i USA Skickar fram olika krishökar Undra hur länge Trump kan hålla igen De kämpar för ett nytt krig i Europa För européerna är de ända som kan tänkas kunna betala tillbaka precis som Marshallhjälpen.

  4. Så länge vi inte har någon självförsörjning av livsmedel, är det meningslöst med ett invasionsförsvar. Satsa allt på inrikestrupper istället.

    • Vi hade en hög självförsörjningsgrad både på livsmedel petroleumprodukter allt detta har skadedjuren i sjuklövern,
      man har skadat landet från precis alla håll!

  5. Vad ska en humanitär supermakt med vapen till?
    Det är klart usa säljer skrot gammalt skräp till byfånen i klassen, titta på Sveriges senaste vapen affärer vi blir på lurade allt skräp ingen annan vill ha, senaste helikopter affärer är ett bra exempel
    Finlands armé är dubbelt så stor som den Svenska men har bara halva Sveriges budget.
    Vi har en extremt kostsam armé som verkar i Mali, Afghanistan.
    Dom Svenska soldaterna med lön och traktamente eskorterar småflickor till skolan så dom inte blir bortrövad. Det är något Afghanernas själva kan göra, det ska inte folk från andra sidan jordklotet göra.

    • Hoppas Putin har rätt! Tillsammans med bl a Orban är han en av de mest pålitliga ledarna i världen! Sen kommer Trump och Boris Johnsson resten är nästan bara fjäskande PK-skräp!

Kommentera