Avhoppad sverigedemokrat hjälper flyktingar i Sjöbo

INSÄNDARE Malmö 22-12-2019

Till Jens Mikkelsen , sydsvenskan

Angående din artikel i dagens tidning, betalsida i nätbilagan, om den avhoppade sverigedemokraten Christina Sjömark i Sjöbo som hjälper s k afghanska ensamkommande så finns det vissa otydligheter i din artikel som jag och säkerligen andra skulle vilja ha belyst.

Det framgår inte hur många sådana hon hyser i sitt hem men jag utgår ifrån att det minst är två sådan eller kanske tre som hon kallar för sin familj som bor hos henne.

Ali Afzali har hon ju som det står i artikeln bjudit in för att bo hos henne och skickat pengar och tågbiljett för att han skall kunna åka till Sjöbo.

Googlar man på nätet så bor det förutom henne själv fyra personer under hennes adress, Carin som jag förmodar är hennes mor som det står om i artikeln samt två personer med namn som Ibrahem och Rohullah.

Rohullah och Ali Afzali samt Ibrahim finns alla med på bilder i artikeln där dom står tillsammans med Christina Sjömark. Stämmer mina antaganden om antalet unga afghanska män som bor hemma hos henne och som hon kallar för sin familj?

Det framgår på nätet att Christina Sjömark är ogift vilket du inte heller nämner i din artikel och kan det vara att anledningen till detta är att hon uppmanat dig att inte göra det av någon anledning?

Vad det gäller Ali Afzali så står det i artikeln att Christina Sjömark nyligen hjälpt honom att överklaga ännu ett avslag vilket är hans femte överklagande.

Christina Sjömark är tydligen väldigt förtjust i Ali Afzali och det kanske av någon anledning är hennes favorit i hennes skara av unga afghanska män som hon hjälper.

Man kan ju av anledning till detta fråga sig hur många gånger Ali Afzali med Christina Sjömarks hjälp kommer att kunna överklaga myndigheternas beslut och hur mycket ytterligare detta kommer att kosta oss skattebetalare?

Men detta bekymrar nog inte Christina Sjömark så mycket utan för henne är det nog viktigare att kunna få njuta av Ali Afzalis och dom andra unga afghanska männens sällskap så länge det går.

I artikeln så säger Ali Afzali att Christina Sjömark har gjort mer för honom än hans riktiga föräldrar gjort och man kan ju undra vad det innefattar?

Ja, det är märkligt vilken stark drift hon tydligen har drabbats av att få kunna hjälpa dessa unga afghanska männen när man betänker att hon tidigare var sverigedemokrat och jobbade politiskt för detta parti i Sjöbo.

Men man kan ju kanske också undra om det bara är en drift att hjälpa som har gjort att Christina Sjömark ställer upp för dom unga afghanerna.

Kanske andra drifter också har spelat en avgörande roll?

Rekommenderar alla som kan att införskaffa sydsvenskan från idag att både läsa och njuta av dom fina bilderna av Christina Sjömark och hennes skyddslingar, dom stackars ensamkommande afghanska unga männen som hon har förbarmat sig över.

Om ni inte har möjlighet till detta så finns det i varje fall en bild i tidningens nätbilaga där ni kan se hur Christina Sjömark ser ut och hur mycket hon ser ut att trivas tillsammans med sina unga afghanska pojkar som ju inte direkt ser ut som pojkar utan snarare unga män.

Till sist Jens Mikkelsen så kanske du kan se till att Christina Sjömark kan få ta del av ovanstående rader och att hon skall känna sig ännu stoltare över sin hjälpverksamhet som jag har sett till sprids till personer som i vanliga fall inte läser sydsvenskan.

Hoppas att hon får många uppskattande synpunkter från folk som har tagit del av artikeln men risken är ju också överhängande att alla kanske inte är så positiva.

Hälsa Christina Sjömark från mig och säg att jag önskar henne och hennes afghanska skyddslingar en God Jul och ett Gott Nytt år med en förhoppning att detta blir den sista julen i Sverige för dom och att dom nästa år kan fira julen tillsammans med sina familjer hemma i Afghanistan eller Iran, för det är väl troligtvis därifrån dom ”flytt” hit.

Sandor Herold, Malmö

Sandor Herold från ett tidigare inlägg

41 thoughts on “Avhoppad sverigedemokrat hjälper flyktingar i Sjöbo

  1. Vi har råkat ut för liknande:
    Hade en ensam dam, som hyrde en lägenhet i vår gamla villa.

    Hon ”tog sig an” en ”afgansk gatupojke”!

    Vi blev inte av med henne!
    Hyresgästföreningen försvarade henne!
    Det kostade oss både pengar och kraft!

  2. Så hoppas jag att framtida flyktingmottagning ser ut, vänsterfeminister öppnar sina hem och står för försörjning och bostad, utan kostnad för stat eller kommun. Tacksam om mina skattepengar slipper bli inblandade.

    • Kristina får nog bra betalt ,bättre än vad hon får i Riksdagen/kommunen hon har arbetat i . Plus en sängvärmare på köpet.
      Något är alldeles fel. Hur kan hon?

  3. Ja nog är hennes drifter inblandade, men hade det rört sig
    om driften att hjälpa så finns det nog mer vingbrutna individer
    att hjälpa, till exempel en fattigpensionär som inte får
    nådepengarna att räcka till ett anständigt liv, men det är givet,
    dom är ju inte unga och snygga heller, så det är nog andra drifter
    som driver henne!?

  4. Christina verkar ha tagit sitt SD-ansvar på riktigt då hon troligtvis agerar som klösbräde för katter.

  5. Oj, vilken fin snäll och nästan lite småmysig f.d SD:are !!!!!
    Ja som Batikhäxan sa, man tager vad man endast får och blev en mångkulturell madrass.
    VIDRIGT är ordet.

  6. ”Ensamkommande unga män” –
    är naturligtvis en gåva för
    ”ensamstående äldre kvinnor ”!

    Tacka f-n för att de tar för sig!
    Det är ju gratis!

    – och vi, samhället, betalar!
    Hon slipper ju åka till Afrika!

    – Att dessa unga män sedan ingår i
    invasionstrupperna skiter väl kåta käringar i!

    Hjärntvättade analfabeter är ju inget vi
    behöver i Vårt Fosterland!

  7. Stort tack föra att du raljerar med din okunnighet och dina fördomar. I din inskränkta värld stöttar och hjälper man bara någon annan för personlig vinning, det säjer mer om dej än om Christina som du häcklar. Hon har tagit sej i kragen, tänkt till och lämnat SD och dess unkna människosyn bakom sej medan du sitter kvar. Du är pinsam.

    • Ja visst har Christina ryckt upp sig och visat omvärlden att hon inte var värdig representant för SD, utan det visade sig att hon var bara en simpel snusk tant.
      Och du min dumme vän ska sluta skriva massa skit om judar och gas och skaffa dig ett liv.

      • Är månne Tore en snuskgubbe som tar för givet att alla är ute efter sexuella tjänster?
        Som du känner dej själv känner du andra.

      • Nej Tore är en jävligt ilsken gubbe som du dit mähä aldrig skulle våga kalla snusk gubbe mellan fyra ögon.

    • Helt rätt bajen. Det är som jag alltid brukar säga, att kvinnor saknar förmågan att kunna styra och ställa. De skall därför inte ha några politiska uppdrag eller högre befattningar i samhället då de inte klarar av att hantera sådana. Det är i mångt och mycket pga. av denna sk. jämställdhet som Sverige nu är på väg mot ruinens brant.

  8. Hur relevant var Christina Sjömark för SD i Sjöbo?
    Tittar man på valsedlarna för valet till kommunfullmäktige hittar man bara en Christina Sjömark. Hon representerar Vänsterpartiet och fick bara en ynka personröst i valet 2018.
    https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/K/kommun/12/65/personroster.html
    Är det den Sjömark som tidigare företrädde SD?

    Hon stod också på V:s lista till kommunvalet.
    https://data.val.se/val/val2018/valsedlar/K/kommun/12/65/valsedlar.html#id0110

    Stämmer uppgifterna jag hittat i sociala medier, så representerade Sjömark SD i mindre än tre månader 2014.

    Så frågan Peter Skoglund ställer är relevant. Varför är Sydsvenskan så angelägen att kalla Christina Sjömark för ”avhoppad Sverigedemokrat”?

  9. Usch ingen självaktning där inte, helt plötsligt byter man fot och värderingar och vill fosterlandet allt annat än väl.
    Så går det när man tänker med könet.

  10. #jagärKÄR

    #vistårinteut………(utan illegala unga män)

    Har ALDRIG läst om någon som kämpat för någon ”ensamkommande” afganska tjej.

    • Det blir så när man har dunkla avsikter med sin sk godhet.
      Allt detta vurmande från medelålders kvinnor i klimateriet för unga män är sexuellt.
      Hade det varit medelålders män som trånde efter asiatiska kvinnor hade slask pressen slagit på stora trumman.
      Gudrun Schyman sa en gång att- kvinnor ska ta för sig.
      Å visst gör det men kom för fan inte och gnäll sen när ashmed tar fram kniven och skär halsen av er.

    • Om du aldrig läst om någon som hjälpt en ensamkommande afghansk tjej beror det nog på att du bara läser pettersonsblogg, prova något nytt, läs vad som egentligen händer i vårt land, inte bara vinklad propaganda. Finns gott om män och äkta par som engagerar sej i unga ensamkommande afghaner som blir avvisade trots flera års väl genomförd skolgång. Av humanitära skäl, utan egen vinning… normala människor är inte ute efter sexuella gentjänster som du tar för givet. Din kvinnosyn är lika unken som din människosyn.

      • Jag är sambo med en person som efter många år som samordnare inom det privata mottagandet av ensamkommande flykting ’barn’ inte längre stog ut med att se samma ’barn’ komma gång på gång med ny identitet ny put ny familj till Sverige.
        Hon gick in med – jag vill hjälpa
        Och kom ut
        Herre gud allt är en stor bluff.

    • 4800 kr för en årsprenumeration på Sydsvenskan. Det här är vad man får för pengarna på fjärde advent plus många sidor Trumphat.

  11. En klient jag hade sa en gång:

    ett nej är inte ett nej utan bara ett långsamt ja…..

    Pheww…..

    När klienten sa detta så ramlade en del saker på plats inom mig. Jag med min trånga världsbild och med min begränsade hjärna hade ens aldrig tänk i den terminologin. Men det gjorde jobbet lättare på något sätt.

    • Vi som jobbat mycket med tonåringar lär dom att veta att ett nej aldrig kan ändras till ett ja. Men ett ja kan ändras till ett nej.

      Hur parasiterande gubbar ifrån Afghanistan resonerar har jag ingen Aning om.
      Det intresserar mig inte heller.

      I deras fall borde det bara vara ett Ut!

  12. Frågan man kan ställa sig. Är vad är det för relevans till att betona avhoppad Sverigedemokrat i artikeln?

    Tänk vad artiklar, som då måste skrivas om alla avhoppade socialdemokrater. Som nu jobbar för och ger sitt väljarstöd till SD.

    Människor som jobbar hårt inom sitt yrke och inom olika samhällsfunktioner. För att hålla det svenska samhället igång och få det att fungera. Kommer sydsvenskan göra det journalistiska arbetet?

    Där man även får höra ” jag ber om ursäkt varje dag”, för den förda migrations politiken. Jag som enskild person, har tillåtit, som socialdemokrat tidigare.

    Den var oansvarig och resultatet blev inte alls bra som helhet. Problemen blev för många och tragiska, för vårat samhälle och många människor.

  13. femte överklagande…..

    BARA i sverige får man överklaga så många ggr.

    Om det inte finns en enda chans att det blir annat svar än nej så kan migranten INTE kunna överklaga.

    BARA i sverige får en migrant välja vilken dyr advokat de vill på landets bekostnad. andra länder har både en tidsfrist och en max summa vad det får kosta.

    Medlemsländer får INTE ger migranter bättre förmåner än landets egna invånare.

    EU: mottagardirektiv

    Medlemsstaterna får föreskriva att kostnadsfritt rättsligt bistånd
    och biträde INTE ska ges om en behörig myndighet anser att
    överklagandet eller prövningen saknar rimliga utsikter till framgång. I sådana fall ska medlemsstaterna se till att rättsligt bistånd och biträde inte inskränks godtyckligt och att sökandens
    faktiska tillgång till rättslig prövning inte begränsas.

    Medlemsstaterna får också
    a) införa belopps- och/eller tidsgränser för tillhandahållandet av
    kostnadsfritt rättsligt bistånd och biträde, förutsatt att dessa
    gränser inte godtyckligt begränsar tillgången till rättsligt bistånd och biträde,

    B) när det gäller avgifter och andra kostnader, föreskriva att
    behandlingen av de sökande inte ska vara mer förmånlig
    än den behandling som de egna medborgarna vanligtvis
    får i frågor som gäller rättsligt bistånd.

    5. Medlemsstaterna får begära att helt eller delvis bli ersatta
    för beviljade kostnader om och när sökandens ekonomiska situation avsevärt har förbättrats eller om beslutet att godkänna
    sådana kostnader fattades på grundval av falska uppgifter från
    sökanden.

    EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2013/33/EU
    av den 26 juni 2013
    om normer för mottagande av personer som ansöker om internationellt skydd

    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013L0033&from=DE

    • ”En handel med barn”, skriver dom..

      Min morsas kompis hade några boende hos sig. Hon tyckte att de va så falska att hon la ner sitt familjehem.
      De krävde de dyraste mobilerna och dyra jackor. Efter 2-3 dgr kunde jackan vara borta, och det krävdes nya jackor……
      Varje dag ringde de hem och pratade med sina familjer…..

      Fy faan vilka as

  14. Vvarför finns det så få flyktingtjejer från Thailand. Kunde gott tänka mig att ställa upp för en grupp ensamkommande. Skulle jag dessutom få betala – Fucking good business !

  15. Batikhäxa som har fått sin dröm i uppfyllelse, min dröm hade blivet betydligt bättre om dessa ”barn” inte fanns i Sverige, utan tog sitt förnuft till fånga och åkte hem till Afghanistan och hjälpte till att bygga upp sitt hemland, för här gör det absolut ingen nytta och kommer inte heller att göra någon större nytta heller.

Kommentera