Vill Jonas Gardell bara gnälla?

DEBATT. Den 9 december skrev Jonas Gardell ett öppet brev till Jimmie Åkesson (SD) där han beskyllde SD för att hans uppväxt som bög under -60, 70 och 80-talen inte var så rolig. SD bildades 1988. 

Jimmie Åkesson svarade dagen efter, den 10 december, och föreslog att Jonas och Jimmie skulle träffas och prata i stället för att gå genom media.

På det svarar nu Jonas Gardell som en grälsjuk gubbe med ännu en debattartikel i Expressen.

-Pettersson undrar om Jonas är feg, dum eller rädd?

Henrik Gustafsson är Sverigedemokraternas presschef

TIDIGARE 2019-12-10. Åkesson svarar på Gardells brev

DEBATT. I går publicerade författaren och artisten Jonas Gardell ett Sveriöppet brev i Expressen till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 

Bäste Jimmie,

Jag tar mig friheten att skriva direkt till dig eftersom du nu faktiskt är landets odiskutabla oppositionsledare. Även om ditt parti naturligtvis bitvis rider på den högerpopulistiska våg som sköljer över stora delar av världen, kan ingen säga emot det faktum att du är en vansinnigt skicklig politiker och strateg, som lett Sverigedemokraterna från att vara ett litet obskyrt parti i marginalen till att vara ett tänkbart alternativ för en fjärdedel av befolkningen…

Jimmie Åkesson minns ett annat Sverige än det vi har idag, Jimmie minns ett Sverige där känslan av trygghet och sammanhållning var en del av livsluften.

Jonas Gardell som är homosexuell minns ett annat Sverige, ett Stockholm när han var ung och skinnskallarna härjade i Gamla stan och trakasserade invandrare och homosexuella, en tid då jag inte vågade röra mig i Gamla stan efter mörkrets utbrott.

-Pettersson vet inte om Jonas törs gå ut idag bland alla muslimska invandrare som inte brukar vara snälla mot bögar, flickor och kvinnor.

Hur som helst, Jimmie har svarat på Jonas öppna brev och föreslår att de båda herrarna träffas och tar ett snack. Det låter klokt, om inte herr Gardell är rädd för att bli kritiserat som rasistfascistnazist som så många blir som talar med Åkesson.

Jag tror definitivt att Jonas och Mark med sina barn får ett tryggare liv i Jimmie Åkessons Sverige än i Stefan Löfvens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

31 thoughts on “Vill Jonas Gardell bara gnälla?


  1. …väll fan så mycket roligare idag, då över hälften
    av Abzuribistans befolkning insett att de oxå är
    bögar å flator, å samlas kring sin egen lilla bög
    …vill erinra kring millenneskiftet då Patricia hade
    sina bögfester vid Stassgårdskajen…05:00 vid
    stängning så städades de 3 dansgolven upp å
    fyllde papperskorgar me uttjänta knullgummin…

  2. Dum i huvudet skulle jag tro…aldrig haft problem med homosexuella, läst flera av dina böcker Jonas Gardell, men nu börjar du lämna en prutt i det blå…

  3. herr gardell är en upplyst man bögar är dom första mohamedanern skickar ut från hustaken alt bränner på bål

  4. Jonas Gardell verkar vara förståndshandikappad som inte begriper att SD är det enda partiet som i åratal försökt att bromsa det största hotet för Gardell och hans bögpolare nämnligen ISLAM.

  5. Om fru Gardell ställer sig på torget i Trollhättan och beklagar sig över hur svårt han hade det Utan multi-kulti, så kan jag garantera att det blir sju resor värre nu med Dagens torg-besökare.

  6. Skinnskallarna härjade i gamla stan på – 80 talet.
    Mångfalden härjar i princip i hela landet idag, våldtäkter, mord, skottlossning.
    Sverige är större än gamla stan Jonas,
    Vi andra utanför tullarna lever här och nu.

  7. Samtidigt i morgonsoffans andra hörn så möts Arschelberg och Lamotte, Katerina samt Mona Walter är värdar.
    Steffe kan väl också få vara med, detta är inte en önskan utan ett krav, eftersom TV bränner våra surt förvärvade skattepengar på allsköns skit.

  8. Jonas jag har en fråga:

    Behövde polisen åka med i kollektivtrafiken så folk skulle våga åka och julhandla förr?

    Behövde polisen skriva meddelande på facebook att de kommer visa sig ute mer på stan nu innan jul iochmed att folk julhandlar? Så folk ska våga åka till stan och julhandla utan att bli rånade?

    Så ser det ut i min stad idag…..

    https://sv-se.facebook.com/Polisen.Goteborgcity/

  9. Det har brunnit en säkring på riksbögen Jonas, han jagar likes på sociala medier…han är snart ett minne blott.

  10. TrorJonas Gardell att SD är ett hot mot honom? Det hot som finns mot Gardell är att människor inte köper vänsterns berättelser och offertrappor längre. Jonas lever ekonimiskt på dessa berättelser och det är hotet mot honom. Förutom att det finns islamistiska krafter (som är betydligt fler än natinalsocialister på gatorna) som hotar ett flertal grupper i samhället.

    Jag håller med dig Jonas om att bygga ett schysst samhälle men utan vänsteroffertrapporna. Det finns alltid saker för var tid att jobba med eller mot. Alltid. Men Jonas, rikta dig mot annat också än bara ifrågasättandet av SD o Jimmie. Du tjänar på det säkhettsmässigt för dig o din familj då spelplanen år 2019 har förändrats radikalt. Du vet detta. Var inte synisk och spela med förtryckare och förövarna. Du blir (är) själv en del av förtrycket då.

    Vad tycker du om Expr*ssens värdegrund förresten?

  11. När till och med kommunister hoppar av politiken för att han tycker att Identitetspolitiska grupper kidnappar ”politiken” så har det gått fööööör långt. Inte ens ”extrem kommunister” får vara ”vanliga” arbetare längre.

    ””Samtidigt har partiet traskat efter i vänsterns identitetspolitiska ökenvandring. Det har varit feminism, HBTQ, antirasism och en ultraliberal invandringspolitik.””

    ””Vårt ifrågasättande av den katastrofala migrationspolitiken möttes inte med en intellektuell diskussion utan misstänkliggjordes som rasism.””

    Intressant at läsa hur det börjar krackelera både här och där…….

    Läs gärna krönikan av Nils Littorin Fd medlem i Kommunistiska partiet

    https://www.expressen.se/debatt/darfor-lamnar-jag-den-illroda-vanstersekten/

  12. Det Jonas inte fattar är att det finns 3 olika sorters judehat. Enligt judarna själva.

    från vänstermänniskor

    från muslimer

    från nazister.

    EU har intervjuat judar i flera olika länder i EU och resultatet?

    Judar upplever mer hot och våld mot sig de senaste 5 åren.

    Största hotet är från gruppen : muslimer

    näst största hotet är från vänstersympatisörer.

    Minsta hotet mot judar i alla EU:s länder är från : högerextrema personer.

    Som vanligt är det VÄRST i sverige så klart. Sverige ligger högst på listan över judar som utsätts för hot och våld från muslimer.

    Så snälla Jonas och media sverige: varför pratar ni BARA om nazism och judeutrotning? INGET land har blivit ett nazistiskt land efter andra världskriget.

    Två olika undersökningar:

    Experiences and perceptions of antisemitism – Second survey on discrimination and hate crime against Jews in the EU

    Young Jewish Europeans: perceptions and experiences of antisemitism

  13. ”Gardell-gnäll” gör inget bättre för det svenska samhället.

    Acceptera inbjudan från Jimmie Åkesson, till ett personligt möte. Det är det som kallas värdighet och respekt. Prata genom svensk media är ju förkastligt.

    Det personliga och öppna mötet är bäst. Det är av dina motståndare du lär dig och utvecklas mest.

    Jonas kommer dessutom få det betydligt trevligare än vad han kunnat ana. Om detta sociala och politiska möte genomförs mellan dessa två personer.

  14. Träffas på Expressen? Jaha så Expo skulle då lura i bakgrunden
    för att eventuellt ha något att smeta på SD sen?

    Jonas, du har ställt en fråga till Jimmie, du har fått svar, var nu
    inte lika feg som Robert Ashberg var mot La Motte, eller
    ingår detta i P K sjukan att domdera högt o ljudligt för
    att sen fegt krypa undan.

    Sen Jonas , är det väl ganska lågt att beskylla andra
    för din taskiga uppväxt, dessutom på ett parti som
    inte ens fanns på den tiden?

  15. Jag minns ett program som heter Sommar och sänds den årstiden . I detta specifika program var nämnde Gardell ” sommarpratare . Minns inte exakt vilket år men tror att det var någon gång på -90 -talet . Gardell var i början på sin karriär i vart fall . Gardell sa i programmet att han upptäckt att han var avvikande , annorlunda , speciell osv . Han sa att han var lycklig för det ! Är han inte det längre ? Vad var problemen när han växte upp ? Sköter man sig och uppträder som rekorderligt folk så struntar väl de flesta i vem man älskar . Är man däremot en pajas kan det kännas motigt , och en pajas är han i mitt tycke . Mvh Sjöström

  16. Med tiden har hans skrikande och gastande så kallade humor fått folk att tröttna, nu ser han ett litet ljus i den mörka tunneln att åter kunna stå i rampljuset igen. Men ljuset i den mörka tunneln är ett tåg som kommer, som ger honom svar på tal och rampljuset försvann. Med rädsla för att möta någon öga mot öga som tar ifrån hans egenpåkomna fantasier

  17. Finns väl ingen vettig människa som tar pajasen J.Gardell på allvar ?
    Han är ju bara ett vänsterextremt skämt.

    • Vettig människa vet jag inte men jag är en smula orolig för att han tar sig själv på allvar,

  18. Det var sossarna som ansvarade när Gardell växte upp.
    Det var därför som Gardell blev som han blev.
    Men vi hoppas på nya tider framöver.

  19. Jonas Gardell använder en tidning för att skriva ett öppet brev, varför inte ett helt vanligt brev, har han hamnat i obestånd och har inte råd med portot.
    Det är en sak han har rätt i, citat ”Vi svenskar är hederliga, lite långsamma, kanske till och med en aning småtröga ibland.”
    När en rätt stor del av väljarkåren vaknar till liv och röstar SD, vilken är då en av de första att ge oss skit, JG.
    Naturligtvis använder han en tidning för att själv få så stor uppmärksamhet som möjligt, ingen annan förklaring finns.
    En ganska underlig information ger han oss ”som tvåbarnspappa” han och Mark två barn, det är väl en världsnyhet hur kan två män producera barn.
    Jag anser att barn skall ha en mamma och en pappa för att få båda sidors erfarenhet med sig i livet, men det tar de båda ingen hänsyn till. Naturligtvis kan förklaringen vara att han inte är bög utan bara låtsas.

    • Jonas är biologisk pappa till en son, mamma är Ingeborg.

      Mark är biologisk pappa till en dotter, mamma är Fanny.

      Fanny och Ingeborg är ett par som delar vårdnaden med Jonas och Mark.

      Jonas behöver inte krusa någon för pengar, han plockade nyligen ut 179 miljoner efter skatt ur sitt bolag

  20. Jonas vet inte vad han pratar om.
    Kolla vad den individen sakt i 40år bakåt..
    Jonas du är helt bortgjord nu..
    Snälla var vuxen!

  21. Gardell har fått ett svar. En inbjudan som innebär ett personligt samtal mellan fyra ögon. Han borde ta tillfället i akt och sluta med sina tramsiga skriverier. Vi är många som vet hur det här landet sett ut tidigare.🇸🇪

Kommentera