SVT: ”Thunbergs budskap blir alltmer vänsterpopulistiskt”

MEDIA. Klimatfascisten Greta Thunberg har utsetts till ”Årets person” av den amerikanska tidskriften Time, vilket man gjort sedan 1927. På SVT låter det annorlunda. Där tycker man, att Greta Thunbergs budskap blir alltmer vänsterpopulistiskt.

Thunbergs budskap idag applåderas av Kina, Indien och andra utvecklingsländer som anser sig ha rätt att prioritera tillväxt före utsläppsminskningar. Kina och Indien som är bland världens rikaste länder även om stora delar av befolkningen är fattiga tillåts släppa ut växthusgaser för tillväxtens skull.

Greta hyllade istället ”folket” för att vara det enda hoppet, rapporterar SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström.

-Pettersson säger att när till och med SVT tycker att det är för mycket vänster då har det gått bra långt och när Greta börjar yra om ”folket” låter det som Kinas kulturrevolution eller Röda Khmererna i Kambodja och då kommer det att sluta med miljoner döda och diktatur. Det är dags för Greta att lägga av och låta socialen ta hand om damen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Är det folket? Familjen Ernman i T-shirts med extrema budskap som de naturligtvis inte har en aning om vad det betyder. Tröjorna familjen bär har också en stjärna och texten ”No pasaran”, ett begrepp som används av vänsterextrema AFA och som betyder att fienden inte ska få passera.

21 thoughts on “SVT: ”Thunbergs budskap blir alltmer vänsterpopulistiskt”

  1. Att hylla en dåligt uppfostrad unge med Vänster diagnos visar bara att västvärlden inte mår bra.
    Denna masspsykos är patetisk, vi kommer inte rädda världen för att vi ger ungen utmärkelser och utrymme på klimatmöte.
    Vi kommer inte heller rädda klimatet med höjda skatter.

  2. Jag tolkar det som att SVT faktiskt tar en aning avstånd från sin klimathysteriska världsreporter Erika Bjerström. Kan det vara en liten, liten, liten anings tanke på att försöka vara opartiska.

    Erika Bjerström skriver att Greta blivit vänsterpopulistisk. Det vet jag inte. Men om man ser till tidigare utnämningar till Årets Person så är hon i sällskap med bl a Adolf Hitler, Josef Stalin, Ayatholla Khomeini och Donald Trump. Alla hjältar har sin tid i rampljuset.

  3. Det är så enkelt att vara vänsterfeminist. Det är bara att vara missnöjd, anti, göra personliga påhopp och klaga på världen i störst allmänhet. Tyvärr kan dom inte bygga upp eller tillföra samhället något, bara klaga.

  4. Sveriges Television beskriver Greta Thunbergs budskap:
    I en debattartikel innan Madridmötet, på sajten ”Project Syndicate” skriver hon bland annat att klimatkrisen skall skyllas på koloniala, rasistiska och patriarkala krafter.

    – Greta har rätt i att kolonialism är en drivande kraft bakom miljöproblemen.

    Men Greta kanske tänker på en annan sorts kolonialism än den kolonialism som jag tänker på. Miljön hotas av nutidens kolonialism, och inte historisk kolonialism. Dåtidens kolonialism utgjordes av europeiska länders kolonialisering av Afrika. Den kolonialismen har avslutats, och är inte längre ett problem.

    Det stora miljöhotet är nutidens kolonialism. Nutidens kolonialism utgörs av afrikaner och muslimer som koloniserar Europa. Det är ironiskt att afrikaner och muslimer älskar att anklaga vita européer för kolonialism, samtidigt som afrikaner och muslimer själva koloniserar Europa. Även afrikaner som har bosatt sig i Europa deltar i att anklaga vita européer för kolonialism.

    Finns någon journalist som har insett det absurda i att kolonisatörer anklagar ursprungsbefolkningen för kolonialism?

  5. Jag är så förbannat trött på denna unge och hennes fake-news så ni anar inte.

    Är det inte dags att börja skolan igen undrar man ju lite smått, en orosanmälan är väl inte lönt….ingen soc-tant som vågar ta i en sån med en tång ens skulle jag tro.

  6. Petterson beskriver Sveriges Televisions budskap:
    Thunbergs budskap idag applåderas av Kina, Indien och andra utvecklingsländer som anser sig ha rätt att prioritera tillväxt före utsläppsminskningar.

    – Vilken sorts tillväxt? Ekonomisk tillväxt eller befolkningstillväxt? Vilken av dessa hotar miljön?
    Kina borde vara en förebild. Kina satte in kraftiga åtgärder mot befolkningsökningen. Detta har följts av kraftigt ökat välstånd. Fler länder borde ha gjort som Kina. I så fall hade både miljö och ekonomi mått mycket bättre idag.

  7. Vi ser nu början till slutet på gretahysterin. Nu är hon som löfven – hon blir mindre populär varje gång hon visar sig. Det är ett gott tecken
    😄😄

  8. Alla har glömt av hennes mamma vad hon gjorde i flera år?

    Mamma greta var i pressen för att orsakat sveriges första twitterstorm ala bråk med SD.

  9. Det här kan inte sluta bra. Upp som en sol, ner som en Greta.
    Att de bär t-shirt med vars budskap de inte förstår. Betyder det att de är så korkade att nästa t-shirt kommer från NMR?

  10. Greta har nu hamnat i sällskap med bland annat personerna på listan nedan över ”Person of the Year” från tidigare år.

    År ……… Person

    1938 – Adolf Hitler
    1939 – Josef Stalin
    1942 – Josef Stalin
    1978 – Deng Xiaoping
    2007 – Vladimir Putin
    2008 – Barack Obama
    2012 – Barack Obama
    2015 – Angela Merkel
    2016 – Donald Trump

    Hoppas Greta blev stolt och kände sig överlycklig att TIME utnämnde henne till ”Person of the Year” år 2019

    Källa:

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Person_of_the_Year

  11. När Greta går ut och uppmanar Norge att sluta med sin oljeproduktion för miljöns skull, ja då är det nog dags att psykvården griper in. Inte bara Greta, utan även hennes föräldrar har allvarliga problem.

  12. Detta visar bara att amerikanska journalister befinner sig på samma oseriösa träsknivå som de svenska.

Kommentera