Eskil Erlandsson (C) frias för sexuellt ofredande

RÄTTSVÄSENDE. Att Eskil Erlandsson frias för sexuellt ofredande i samtliga tre fall är förvånande, anser den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem. – Jag jag har så klart respekt för tingsrättens ställningstagande. Men domen är kanske något förvånande, säger han till Dagens Nyheter.

Expressens kriminalkrönikör Fredrik Sjöshult anser också att domen var oväntad. Han pekar samtidigt på att polisutredningen var dålig och att åklagaren inte hade ett gediget underlag. Det var bland annat oklart när händelserna ägt rum. Tre kvinnliga politiker har anklagat den förre C-ministern för att ha lagt sin hand på deras lår i samband med middagar.

– Det blev väldigt luddigt och väldigt osäkert. Och finns det tvivel, då ska den åtalade frias, säger Sjöshult i Expressens tv-sändning.

-Pettersson undrar varför sådana är skitsaker hamnar i rättssystemet alls. Har Eskil tafsat och tagit någon på låren vilket är troligt så är det inte skäl att dra igång enn polisutredning och rättegång flera år efter händelsen.

TIDIGARE 2019-11-25. Varför är Eskil Erlandsson (C) i rätten?

RÄTTSVÄSENDE. Tidigare C-ministern Eskil Erlandsson anlände åtala idag vid Stockholms tingsrätt för tre fall av sexuellt ofredande mot kvinnliga politiker. Förhandlingarna väntas ta hela dagen. Även under onsdagen ska förhandlingar hållas under några timmar. 

Eskil Erlandsson med händerna ovanför bordet. CC BY-NC 2.0

Erlandsson förnekar brott och hävdar att han har en åkomma som gör att han ofta sitter bredbent och att han behöver sträcka ut sina fingrar, och att eventuell beröring skett av misstag. Han menar att det också fanns politiska spänningar vid tidpunkten som kan förklara att anklagelserna mot honom uppkommit.

De påstådda händelserna ska, enligt kvinnorna, ha inträffat 2016, 2017 och 2018. I samtliga fall påstås Eskil Erlandsson bland annat ha lagt sin hand på kvinnornas lår.

-Pettersson undrar om detta verkligen är något för rättsväsendet att lägga resurser på även om Erlandsson uppträtt som ett svin, en tillsägelse borde ha räckt eller i värsta fall en gaffel genom handen. Våra domstolar och polisutredare har annat att göra, speciellt när kvinnorna dröjde med att anmäla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Eskil Erlandsson (C) frias för sexuellt ofredande

    • Vete tusan med tanke på fallet Virtanen! Gillar inte honom ,men accepterar inte att hittepå historier hamnar i Tingsrätten.
      Sjukt att anmäla flera år efteråt. Handlar om att få ett skadestånd.

  1. Kanske man inte kan säga något för man var bara en 6åring.
    man vet inte bättre.
    ta på allvar vad man berättar.

  2. Vissa tycker det är äckligt och perverst att se en mamma amma sitt barn.
    Samma personer lägger upp bilder när djurbäbisar diar och tycker det är gulligt.

    Vissa tycker det är sexuella övergrepp med en darrande hand.
    Samma människor byter sedan blöja öppet på lekplatsen.

    Oh well.

    Allt verkar vara offrets-…..eller….förövarens…..fel…..vem som är vem……svårt att säga i ett relativt samhälle där inget är sant längre utan ens egen uppfattningen är sanningen? eller?

  3. Politiker förefaller vara straffimmuna. Att hävda allas likhet inför lagen, är således tomma ord endast.

  4. Ja, det är bra att de som betett sig svinaktigt blir kända för vad de gjort!
    Men inte med konstruerade lögner i syfte att komma över skadestånd!
    När någon 10 år efteråt kommer på den numera rike mannen ”i princip” ”våldtagit” dem för de visserligen inte sa något men innerst inne inte ville….
    Då kan man verkligen undra?
    Påfallande många av Sveriges Feminister ser inget fel i falska anmälningar med motiveringen att ”jamen andra skyldiga män kommer ju undan”….

    Samtidigt läggs utredningar om riktiga Våldtäkter ner pga resursbrist där unga Svenska flickor får sina liv söndertrasade av påfallande ofta importkriminella rasistapor!

    Sveriges Feminister har genom att vara PK aktivt bidragit till att Svenska flickor och kvinnor får sina liv förstörda!
    Då det i sexualmål i Sverige inte krävs ett enda bevis, så ses lögner om övergepp som ett ”smart” sätt att skaffa pengar eller hämnas någon uppfattad oförätt!

    Precis som Sveriges Polischefer är världens sämsta så kommer Sveriges typ av ”Feminism genom lögner” att också ses som världens dummaste och mest kontraprapoduktiva väg till jämställdhet!
    Folk och i synnerhet unga kvinnor kommer att hata de baksluga giriga Feminist-tanter inom 68-Vänstern som offrade dem för att själva kunna sko sig i PK-cancerns Sverige!

  5. Petterssons ”dom” gäller. Åklagarna ska sköta sig varken följa trender, religiösa eller politiska lobbyister.

  6. Han har nog haft tassarna på ett annat lår än sitt eget, men…..
    varför vänta år med att anmäla det? Varför inte skrika
    till om han gjorde det så hade han fått skämmas, kvinnor
    gör sig själva en otjänst genom att vänta innan man anmäler?

    • Har händelserna ens ägt rum? Blir man utsatt för något, så säger man ifrån, omedelbart.

      Att vänta innebär, att man inte är trovärdig.

    • Tony kvinnor ljuger!
      Ja det är sant, jag vet att Svenska män har svårt att förstå det.
      Svenska män avgudar Svenska kvinnor men det är inte ömsesidigt.

  7. Oj, javisstja! Min chef tafsade ju på mig vid en middag med vår avdelning!
    Måste nog anmäla det!!
    Vänta nu, var det 1992 eller 1993???
    Ska ringa en kollega och fråga henne, för han tafsade ju på henne också.
    Nejvisstja, hon är ju avliden. Får prata med hennes barn nu då.

  8. Hela metoo rörelsen är ju ett skämt. ” Jag var ute på krogen 1971 och då kom en man och la armen om mig. Nu känner jag att han måste straffas för jag har mått så dåligt länge ”
    Har man hållt käften i 48 år så kan man fortsätta med det. Varför larmar inte kvinnor direkt ?? Trovärdigheten minskar krafigt när tiden går. Självklart är det helt oacceptabelt att bli tafsad på och detta ska alla respektera. Men om det ska bli effektivt måste anmälan komma direkt. Inte 48 år senare…..

  9. Tafsgubbe Kvinnor får väl akta sig för att sitta för nära fast även män kan väl inte finna nåt trevligt att bli tafsade på av en gammal gubbe.

Kommentera