Wilma-fallet: den misstänkte mördares pappa släpps på fri fortfarande misstänkt

BROTTSLIGHET. En man och en kvinna som misstänks för inblandning i mordet på 17-åriga Wilma Andersson släpps på fri fot efter dagens häktningsförhandlingar, enligt flera medier. Mannen är pappa till Tishko Ahmed Shabaz som sitter häktad för mordet. De båda misstänks ha hjälpt 22-åringen efter mordet och hade begärts häktade för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Efter häktningsförhandlingarna mot kvinnan bedömde Uddevalla tingsrätt att bevisningen inte räckte för häktning, vilket ledde till att både hon och mannen släpptes på fri fot och att häktningsförhandlingarna gällande honom ställdes in.

Åklagaren Jim Westerberg säger att misstankarna mot de båda personerna kvarstår.

TIDIGARE 2019-12-06. Ytterligare två gripna i Wilma-fallet

BROTTSLIGHET. Misstankarna mot Tishko Ahmed Shabaz har stärkts ytterligare, han har även flyttats till rättspsyk efter att åklagaren tycker att han borde undersökas. Han omhäktades idag.

Två personer sitter anhållna misstänkta för brott med anknytning till mordet på en flicka i Uddevalla. En av personerna har tidigare varit anhållen i ärendet. 

– I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg, som leder förundersökningen.

Tingsrättens målnummer: B 3280–19.

-Pettersson spekulerar, troligtvis skyddar pappan och en annan släkting Tishko, det är klanmentalitet.

Tidigare pressmeddelande i ärendet:
Åklagaren begär förlängd åtalstid i Uddevallaärende

TIDIGARE 2019-11-29. Wilma är död

BROTTSLIGHET. En kroppsdel har hittats i sökandet efter Wilma Andersson, 17 år. Polisen är säker på att den tillhör Wilma Andersson. Fyndet gjordes under torsdagskvällen och polisen är nu säkra på att 17-åringen inte längre är i livet. Anhöriga till Wilma Andersson är underrättade.

– Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Misstankarna mot 22-årige Tishko Ahmed Shabaz har stärkts, men han är inte dömd.

-Pettersson säger att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

TIDIGARE 2019-11-24. En man till anhållen i Wilmafallet

BROTTSLIGHET. Ytterligare en man misstänks för brott i samband med 17-åriga Wilma Anderssons försvinnande, uppger polisen på sin hemsida. En man har anhållits på sannolika skäl, misstänkt för skyddande av brottsling.

UPPDATERAT. Åklagaren Caroline Fransson har hävt anhållandet av den man som under söndagen frihetsberövades i fallet Wilma Andersson. Efter ett flera timmar långt förhör har han släppts men misstanke om brott kvarstår dock.

Wilma, 17, är fortfarande försvunnen. Bilden Privat/Missing people

Enligt polisen rör det sig om en man i Wilmas pojkväns närhet. Förhör kommer att hållas med mannen under kvällen. Sedan tidigare sitter pojkvännen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

-Pettersson säger att ingen är dömd ännu men i pojkens närhet lutar åt pappan till Tishko, men det är min privata teori.

TIDIGARE 2019-11-22. 22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktad för mord på Wilma Andersson

BROTTSLIGHET. 22-årige Ahmed häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson. Mannens advokat Beatrice Rämsell uppger för att hennes klient förnekar brott. 

Den nu häktade 22-åringen mannen är Wilma Anderssons pojkvän, han kom hit som barn från Irak. Han har tidigare haft irakiskt medborgarskap, men fick svenskt medborgarskap 2014.  sitt svenska 2014. Enligt Expressen/GT är Tishkom extremt svartsjuk.

Tishko Ahmed Shabaz. Bild från Facebook.

Enligt Expressen/GT som gjort en liten hyllningsartikel till araben så har han gått såväl grundskola som gymnasium i Västsverige. I grundskolan fick han godkänt i de flesta ämnen och i främst engelska hade han fina betyg.

Efter studenten har han haft lätt att få jobb, enligt sitt cv: Där finns en lång rad anställningar. Bland annat har han jobbat som säljare och inom restaurangbranschen.

På ett av jobben minns han hur han lärde sig ”hur man måste kämpa för att lämna motparten nöjd och tillfredsställd”. På ett annat säger han sig ha tilldelats en utmärkelse som årets medarbetare. Det sista jobbet som finns med på hans cv sade han upp sig från med motiveringen: ”Jag vill studera vidare på högskolan”.

Senast någon såg Wilma Andersson var i torsdags förra veckan. När hennes familj blev orolig försökte de kontakta pojkvännen. Det var hos honom hon befunnit sig på sistone.

-Pettersson undrar hur detta passar med statsminister Löfvens teorier om fattigdom och utanförskap. Här har vi en kille med skapliga betyg, lätt att få jobb och svensk tjej…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Wilma-fallet: den misstänkte mördares pappa släpps på fri fortfarande misstänkt

  1. Det är ju synd att vissa kvinnor saknar förmåga till riskanalys!
    Synd också att vissa kvinnor inte förstår att råttor bara gör skada!
    Råttinvasion är ett mycket stort hot mot ett hem!

  2. Muslimska ”baaaarn” förbrukar (brukar) många blondiner innan de slutligen gifter sig med sin kusin.

  3. Hur som så känner jag just nu att jag skulle kunna axla Dalmans arbete . Har själv två döttrar , de blev dock uppfostrade under ”sträng ” regim när det gällde manlig umgänge då den tiden nalkades . Wilma var 17 år och inte myndig , föräldrar bestämmer tills de blir 18 . Att sedan föräldrar inte ingriper i den utsträckningen de borde gör inte saken bättre . Det är väldigt svårt att styra sina barn i den åldern oavsett . Tragiskt fall och tyvärr inte det sista .

  4. Mitt inlägg försvann där jag frågade varför Sverige importerar skräpmänniskor och varför vi inte utvisar dom, Steffannie Lööfven svar är att vi är allah lika värda som skräpmänniskor, fast svenskar är minst värda med vänliga hälsningar Steffannie Lööfven
    (1000 islamister har högre människovärde en en endaste svensk) Hälsningar SJUK KLÖVERN

  5. Så fungerar dagens svenska vänstervridna och korrumperade rättsväsende, brottslingarna i första rummet !
    Nu återstår bara att släppa ut resten av polismördarna i Malexandergänget för att riktigt håna anhöriga och poliskåren.

  6. Muslimen från irak är oskyldig och hennes Afghan kämpande styvmor är en hjälte, i rest my case, I am not drunk yet Mr Kennedy.

  7. Ett Svenskt barn, Wilma Andersson, i juridisk mening, styckmördas och Regimmedierna är mycket tystlåtna, jämför med styckmordet på Kim Wall. Svaret ligger mycket i vem förövaren samt offret var i resp fall.

Kommentera